STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φιέστα με γκολ του Αραούχο, 1-0 τον Απόλλωνα η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Σέρχιο Αραούχο (34'), η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, όπου έκανε τη φιέστα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη φετινή Super League.

Σημασία μεγάλη δεν είχε για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ το αποτέλεσμα του παιχνιδιού στη Ριζούπολη. Όμως η αλήθεια είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να κλείσουν με νίκη αυτό το πρωτάθλημα. Και κυρίως ήθελαν να ξεκινήσουν με νίκη, την φιέστα για την στέψη. Επ’ αυτού, μερίμνησε ο Σέρχιο Αραούχο. Με γκολ του Αργεντινού φορ, ο οποίος είναι και ο πρώτος κιτρινόμαυρος σκόρερ στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0.

Βεβαίως η Ένωση θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ, καθώς έχασε ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως και αυτό το γκολ του Αραούχο, ήταν αρκετό για να δώσει το… σύνθημα για να αρχίσουν οι χοροί. Όσο για τον Απόλλωνα, το ματς προσπάθησε να το παίξει στα ίσια και μάλιστα έχασε από μια καλή ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο, για να βρει δίχτυα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Ριζούπολης

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Επόπτες: Κοντιζάς (Πειραιά), Σινιοράκης (Χανίων)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77’ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Ελμπάζ (69’ Σιατραβάνης), Στάθης, Μπαρτολίνι (62’ Καλλέργης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες (63’ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες, Λιβάγια (51’ Χριστοδουλόπουλος) , Μπακασέτας, Αραούχο, Μάνταλος (83’ Λόπες).

Γκολ: 34’ Αραούχο,

Κάρτες: 28’ Λιβάγια, 32’ Παπάζογλου, 88’ Σιμόες, 90’ Παπάζογλου κόκκινη

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η επιλογή του Χιμένεθ ήταν να δώσει φανέλα βασικού στο Μάνταλο για πρώτη φορά μετά από τον τραυματισμό του. Και ενδεχομένως η τετράδα με την οποία ξεκίνησε ο Ισπανός τεχνικός το ματς στη Ριζούπολη, να είναι και αυτή που έχει στο μυαλό του για τον τελικό του κυπέλλου. Με τον Αραούχο στην κορυφή, τον Λιβάγια δίπλα του και τον αρχηγό της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα στα δυο άκρα. Μάλιστα οι δυο τους άλλαζαν συνεχώς πλευρές. Αλλά κυρίως έκαναν κινήσεις περισσότερο προς τον άξονα, αφήνοντας χώρους για να προσπαθούν να ανέβουν τα δυο μπακ. Ο Μπακάκης από τα δεξιά και ο Χουλτ από τα αριστερά. Κάπως έτσι προσπάθησε να διασπάσει η ΑΕΚ και την άμυνα του Απόλλωνα, με τον Παράσχο να έχει επιλέξει μια πεντάδα για την άμυνα.

Η αλήθεια μάλιστα είναι πως αφενός οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς με το σουτ του Ναδάλες στο 4’, το οποίο απέκρουσε ο Μπάρκας σε κόρνερ. Αφετέρου η ΑΕΚ παρότι έφτανε με καλή κυκλοφορία έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Και μέχρι το 16’, η μόνη κιτρινόμαυρη απειλή, ήταν ένα σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, που έφυγε άουτ. Όμως στο 34’, ο Αραούχο που επέστρεψε κεφάτος μετά τις δυο αγωνιστικές που ήταν τιμωρημένος, έβαλε την… υπογραφή του. Ο Αργεντινός πήρε εξαιρετική σέντρα από τον Λιβάγια, κατέβασε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ έδειξε πιο απελευθερωμένη και πίεσε για δεύτερο γκολ, το οποίο άγγιξε με δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 39’, που έβγαλε σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο κεφάτη και πιο απελευθερωμένη αγωνιστικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Και έγινε και πιο γρήγορη, από την στιγμή που μπήκε νωρίς ο Χριστοδουλόπουλος στο ματς. Μάλιστα ο Χιμένεθ επέλεξε να δώσει στον Λάζαρο έναν ρόλο δεύτερου επιθετικού στο πλάι στου Αραούχο και όχι στα άκρα. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ ανεβασμένος και ο Μάνταλος και ο Σιμόες. Και η ΑΕΚ είχε καλή επιθετική λειτουργία, έφτιαξε φάσεις, αλλά δεν τις έκανε γκολ.

Στο 60’ ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, αλλά στο τελείωμα του η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ενώ στο 66’ ο Σιμόες έβγαλε τον Μάνταλο σε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά ο αρχηγός της πλάσαρε άουτ. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 80’, όταν ο Μενδρινός, ξεχασμένος από την άμυνα της ΑΕΚ, βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά πλάσαρε άουτ. Το κερασάκι στην τούρτα πήγε να βάλει ο Χριστοδουλόπουλος με ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε. Και έτσι το σκορ έμεινε στο 1-0.

Η φάση του αγώνα

Όταν στο 51ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήγε μέχρι και την γραμμή και ετοιμάστηκε να μπει στο γήπεδο, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι. Και με το σύνθημα «δεν θα φύγεις από εδώ ποτέ, Λάζαρε», ο κόσμος της ΑΕΚ ζήτησε την παραμονή του διεθνή μεσοεπιθετικού.

Ο διαιτητής

Δεν είχε δύσκολο έργο γενικώς ο Τζοβάρας. Ειδικώς είχε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι, χωρίς να πέσει σε κάποιο αξιοσημείωτο λάθος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί ο Αραούχο να πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη της ΑΕΚ. Όμως εκείνος που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και πολλές φορές ήταν όλη η ομάδα, ήταν ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος έβγαλε ουσιαστικά όλη την δουλειά στο ματς, κάνοντας τα πάντα. Από τα κλεψίματα και τα κοψίματα ανασταλτικά, μέχρι τον ρυθμό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Μας άρεσε

Βασικός ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Πέτρος Μάνταλος. Και χρειάστηκε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο προκειμένου να βρει ρυθμό και γερά πατήματα. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, σε πολλές στιγμές με το παιχνίδι του, ήταν ο γνωστός καλός Μάνταλος.

Δεν μας άρεσε

Ο τρόπος που εύκολα πέταξε στα σκουπίδια καλές ευκαιρίες, θα μπορούσε να είναι θέμα για τον Χιμένεθ. Βεβαίως ένα τέτοιο ματς όπως αυτό της Ριζούπολης, ήταν ειδικών συνθηκών. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να προσφέρει στον κόσμο περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ