STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Facts & Figures για το Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Facts & Figures για το Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Το επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ σάς βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη στο Xanthi FC Arena για την 20η αγωνιστική της Super League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα.

Το paokfc.gr σάς βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη στο Xanthi FC Arena για την 20η αγωνιστική της Super League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Θράκης, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#27 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο την ακριτική ομάδα. Ο Δικέφαλος μετρά εκεί 11 νίκες, επτά αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ σε εννέα αναμετρήσεις έχει επικρατήσει η Ξάνθη.

#3 διαδοχικές ισοπαλίες υπάρχουν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Οι δύο με 0-0 στην Τούμπα και η άλλη με 1-1 στην Ξάνθη στις 20 Ιανουαρίου 2016.

#27 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει τα 35 γκολ του Δικεφάλου με γηπεδούχο την Ξάνθη και πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, που έχει βρει δίχτυα σε τρία ματς .

#Ο Μαγντί Ντολμπά είναι αυτός που έχει σημειώσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει και την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να μπει πρώτος στην μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν πανηγυρίσει δύο επιτυχίες εκεί και είναι οι Τουρσουνίδης, Φρατζέσκος, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια.

#Ο τελευταίος που προστέθηκε σε αυτή την ιδιότυπη λίστα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με τα γκολ του την σεζόν 2014-15 και το 2012-13. Συνολικά και στις δύο έδρες ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα κόντρα στην Ξάνθη τέσσερις φορές.

#4 νίκες του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη έχουν επιτευχθεί με σκορ 2-1 που είναι το δημοφιλέστερο για τον Δικέφαλο, ενώ ακολουθεί το 2-0 με τρεις φορές και το 3-0 με δύο επαναλήψεις. Από μια φορά έχουν παρουσιαστεί το 1-0 και το 3-2.

#7 ισοπαλίες με την απόλυτη ισορροπία στα σκορ να χαλάει στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων. Το 0-0 πλέον έχει τρεις εμφανίσεις και από δύο ο 1-1 και το 2-2. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έχει πέντε νίκες με σκορ 1-0 και από μια με 3-0, 5-2 και 2-1.

#14 Ιανουαρίου 1990 ήταν η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Α’ Εθνική, ανεξαρτήτου έδρας και εκείνη την Κυριακή ο Δικέφαλος είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη ως πρώτος στην βαθμολογία. Ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Ξάνθη τελείωσε με νίκη του ΠΑΟΚ 2-0 με τα γκολ του Μαγκντί Τολμπά και του Σάκη Αναστασιάδη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ