STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έχασε τα αβγά και τα πασχάλια η ΑΕΚ, 3-0 από Λεβαδειακό

Έχασε τα αβγά και τα πασχάλια η ΑΕΚ, 3-0 από Λεβαδειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό με 3-0, στη Λιβαδειά και απώλεια και της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο της SuperLeague.

Περισσότερους από έναν λόγους είχε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη μέσα στη Λιβαδειά. Όμως όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε και τα αβγά και τα πασχάλια. Μετά από μια αποκαρδιωτική εμφάνιση, έχασε με 3-0 από τον αδιάφορο Λεβαδειακό. Και φυσικά εκτός από το ματς, έχασε και την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 με δυο αυτογκόλ μέσα σ’ ένα δίλεπτο και η αντίδραση της στη συνέχεια, ήταν επιεικώς… τραγική. Αδύναμη και χωρίς πλάνο, έγινε εύκολη λεία για τον ψυχωμένο Λεβαδειακό που αν και αδιάφορος, πήρε μια τεράστια νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Ανέστης (Φδιώτιδας), Καλφάκης (Χανίων),

Γκολ: 39’ αυτογκολ Ντίντακ, 40’ αυτογκολ Τζανετόπουλου, 63’ Μάντζιος

Κάρτες: 24’ Μάγκας, 32’ Μεντί , 70’ Μπεν, 90’ Μπακάκης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ατζαγκούν, Μαχαίρας (86’ Μιλιάζες), Μάγκας (55’ Μαχαμάτ), Μπεν, Μάντζιος, Γιακουμάκης

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Tζανετόπουλος (46’ Βάργκας), Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μάνταλος (46’ Τζεμπούρ), Μπάρμποσα, Πέκχαρτ

Η ΑΕΚ τον έλεγχο αλλά…

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να διατηρήσει το 4-2-3-1 με τον Μπουονανότε σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Μάνταλο και πάλι να βγαίνει στα άκρα, αλλά αυτή την φορά με τον Μπαρμπόζα αντί του Βάργκας. Το σχήμα αυτό, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Πανιώνιο, έδωσε στην ΑΕΚ παιχνίδι κυριαρχίας. Κυρίως λόγω της κινητικότητας και των εμπνεύσεων του Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε κίνηση συνεχώς και έβρισκε τρόπους να ανοίγει διαδρόμους στην άμυνα του Λεβαδειακού. Μια άμυνα που ήταν μαζική και με έντεκα παίκτες εκτός και εντός της περιοχής των γηπεδούχων και πολύ πίσω από την σέντρα. Ο Μάνταλος βρήκε τρόπο τρεις φορές να διασπάσει αυτή την άμυνα, αλλά δυο φορές ο Μπαρμπόζα και μια φορά ο Μπουονανότε, πέταξαν την ευκαιρία να σκοράρουν. Η ΑΕΚ πάντως είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να σκοράρει. Ούτε καν με τις (πολλές) στημένες φάσεις που κέρδισε και δεν τις αξιοποίησε παρά την παρουσία και του Πέκχαρτ και του Τζανετόπουλου και γενικώς ψηλών κορμιών μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Το δίλεπτο της… φωτιάς

Πάντως η εικόνα του παιχνιδιού δεν φανέρωνε πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να απειληθεί. Άλλωστε ο Λεβαδειακός έψαχνε συνεχώς με βαθιές μπαλιές τον Μάντζιο, χωρίς ποτέ να βγαίνει κανονική επίθεση. Μέχρι που έφτασε το 39λεπτό. Τότε ο Λεβαδειακός κέρδισε ένα κόρνερ μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της ΑΕΚ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε τελευταίο τον Ντίντακ και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Λεβαδειακός άνοιξε στο σκορ και οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν σαν να… κεραυνοβολήθηκαν. Γι αυτό και πριν συμπληρωθούν δυο λεπτά, ήρθε και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Ήταν ο Ντίντακ που προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κτύπησε στα πόδια του Τζανετόπουλου και κατέληξε ξανά στα δίχτυα της ΑΕΚ. Και με δεύτερο «κιτρινόμαυρο» αυτογκόλ, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα δυο γκολ και μ’ αυτό πήγε στα αποδυτήρια.

Το… σοκ της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε

Η ΑΕΚ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μπροστά το… βουνό των δυο γκολ που είχε δεχθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα ο Πογέτ προσπάθησε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, κάνοντας δυο μαζεμένες αλλαγές. Έβγαλε τον Μάνταλο, δηλαδή τον μοναδικό που ήταν στοιχειωδώς δημιουργικός στο πρώτο ημίχρονο και τον Τζανετόπουλο. Και έριξε στο γήπεδο και τον Βάργκας και τον Τζεμπούρ, γυρίζοντας το σχήμα σε κάτι που έμοιαζε με 4-1-3-2. Η ΑΕΚ στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, πλησίασε δυο φορές στο γκολ. Πιο σημαντική, η φάση που ο Μπουονανότε άδειασε δυο παίκτες, αλλά σούταρε πάνω στο δοκάρι. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Μοσχονά. Ο Λεβαδειακός είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τρόπο καν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, το… σοκ για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στο 63’. Μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Μπαρόχα και με κεφαλιά σκόραρε σε κενή εστία. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ κατέρρευσε. Κυριολεκτικά. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η μοναδική φορά που απείλησε, μετά το γκολ του Μάντζιου, ήταν στις καθυστερήσεις, ένα χαμένο τετ α τετ του Βάργκας. Πέραν αυτού ουδέν. Ο Λεβαδειακός κράτησε πανεύκολα την σπουδαία νίκη, αφού οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν αδυναμία ακόμα και για την στοιχειώδη ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο γκολ του Λεβαδειακού όχι μόνο ήταν αυτό που έκρινε οριστικά το παιχνίδι της Λιβαδειάς. Αλλά ήταν και από φάση βγαλμένη σαν από καρμπόν, μ’ εκείνη του πρώτου γκολ του Λεβαδειακού στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Μόνο που αυτή την φορά ήταν ο Μάντζιος και όχι ο Τριποτσέρης, αυτός που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο διαιτητής

Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση ο διαιτητής Μήτσιος. Σε γενικές γραμμές δεν έκανε λάθη στα σφυρίγματα του. Ήταν σωστός τόσο στα σφυρίγματα του, όσο ακόμα και στον πειθαρχικό έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Όλοι οι παίκτες του Λεβαδειακού έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και κυρίως ψυχωμένη. Όμως η αλήθεια είναι πως ο τίτλος του πολυτιμότερου πηγαίνει στον Μάντζιο. Όχι μόνο διότι ήταν ο σκόρερ του τρίτου γκολ, αλλά κυρίως για τον τρόπο που κρατούσε την μπάλα και έδινε ανάσες, αλλά και τις βοήθειες που έδινε στην άμυνα.

Μας άρεσε

Η ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκε ο Λεβαδειακός το προβάδισμα με 2-0 που πήρε από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο λειτούργησαν όπως έπρεπε για να κρατήσουν την ΑΕΚ μακριά από την εστία τους, αλλά βρήκαν και τρόπονα πετύχουν και τρίτο γκολ και να «κλειδώσουν» μια σπουδαία νίκη.

Δεν μας άρεσε

Όλη η ΑΕΚ. Από τον τερματοφύλακα που έκανε τραγικά λάθη, μέχρι τους περισσότερους από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς. Μέχρι ακόμα και τις αλλαγές που επέλεξε να κάνει ο Πογέτ στο ημίχρονο για να γυρίσει το παιχνίδι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ