STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ, 2-1 την ΑΕΛ

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ, 2-1 την ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ παρά την κρίση που προκάλεσε η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και παρά τις πολλές απουσίες, πέρασε με νίκη 2-1 από την Λάρισα νικώντας την ΑΕΛ.

Μπορεί η ΑΕΚ να πήγε στην Λάρισα φορτωμένη με το βάρος της αγωνιστικής κρίσης που προκάλεσε η ήττα στο ντέρμπι, αλλά και με το τεράστιο απουσιολόγιο με πέντε ονόματα (τα τέσσερα βασικών). Ωστόσο βρήκε τον τρόπο να βγάλει αντίδραση και να κερδίσει με 2-1. Κυρίως διότι βρήκε δυο γκολ, από έναν παίκτη (Πλατέλλας) που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα στο φετινό πρωταθλήματα. Και επίσης, επειδή κατάφερε να αντέξει σ’ όλες τις αναποδιές που και πάλι προέκυψαν, με κορυφαία το γεγονός πως για 20 λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν πάθος και διάθεση και πήραν σπουδαίο διπλό, σε μια έδρα που φάνηκε και αυτή την φορά, πως είναι από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος. Άλλωστε η Λάρισα, παρά την ήττα, το πάλεψε το παιχνίδι, έδειξε καλή εικόνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και υποχρέωσε την ΑΕΚ να περάσει δια πυρρός και σιδήρου για να πάρει τη νίκη.

Το… ημίχρονο του Πλατέλλα

Στο παιχνίδι στη Λάρισα ο Κετσπάγια ξεκίνησε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τον Βαγγέλη Πλατέλλα. Και ήταν αυτός που πήρε την υπόθεση του παιχνιδιού πάνω του, στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4λεπτό μ’ ένα δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή της Λάρισας. Ήταν και αυτός που έκανε στο 30’ το 2-0, όταν μετά από κόντρες, βρέθηκε με την μπάλα στρωμένη στα πόδια του, ακριβώς απέναντι στον Καβουσάκη. Και δεν αστόχησε. Ενώ ο Πλατέλλας ήταν αυτός που προσέφερε σημαντικές αμυντικές βοήθειες, στην πλευρά στην οποία στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στην ΑΕΚ.

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ, 2-1 την ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που μόλις στο 4λεπτό η Ένωση προηγήθηκε, τα δεδομένα του παιχνιδιού έγιναν πολύ διαφορετικά. Και ο Αναστασιάδης ακόμα και να αλλάξει άρον – άρον σύστημα χρειάστηκε, με την συμπλήρωση μόλις 15 λεπτών στο ματς. Ενώ η αλήθεια είναι πως παρότι η ΑΕΚ βρήκε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρότι είχε και δοκάρι στο 37’ μετά από σέντρα του Μάνταλου και κεφαλιά προς τα πίσω του Φάρκας, η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν απόλυτη κιτρινόμαυρη επικράτηση.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)

AΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (63’ Ουρτάδο), Φατιόν (56’ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Αβραάμ.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Πλατέλλας (69’ Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52’ Αλμέιδα), Μάνταλος, Μπακασέτας, Αραβίδης (87’ Μπακάκης).

Γκολ: 33’ Ναζλίδης / 4’ Πλατέλλας, 30’ Πλατέλλας

Κάρτες: 19’ Φατιόν, 22΄Γκάλο, 24’ Τσιγκρίνσκι, 26’ Γκόλιας, 44΄ Χριστοδουλόπουλος, 68’ Γιόχανσον, 72’ κόκκινη Γκάλο, 90’ Μάνταλος, (μετά την λήξη) κόκκινη Χριστοδουλόπουλος, κίτρινη Γιοβάνοβιτς


Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Λάρισα με τις πλαγιοκοπήσεις δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Έκανε ευκαιρία στο 10λεπτό, με τον Ανέστη να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ναζλίδη. Ενώ στο 33’, ο Ντοντό νίκησε στον αέρα τον Γκάλο, ούτε ο Τσιγκρίνσκι και ούτε ο Γιόχανσον έδιωξαν την μπάλα και ο Ναζλίδης που πετάχτηκε ανάμεσα τους, μείωσε σε 2-1.Και γενικώς η Λάρισα πίεση πολύ και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Ένωση είχε δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, προκειμένου αυτό το 4-3-3 που επέλεξε ο Κετσπάγια, να αρχίσει στοιχειωδώς να λειτουργεί. Και απ’ αυτή την λειτουργία, έβγαλε ευκαιρία στο 42’ με την σέντρα του Χριστοδουλόπουλου και με την κεφαλιά άουτ του Γιόχανσον. Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο επί της ουσίας άνηκε στον Πλατέλλα, καθώς κυρίως χάρη στα πόδια του, είχε διαμορφωθεί το προβάδισμα της ΑΕΚ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ πήγε να επαναλάβει ότι και στο ξεκίνημα του ματς. Στο 47’ πρώτα με τον Μάνταλο και μετά με τον Αραβίδη εξ επαφής, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να «τελειώσει» το ματς. Πάντως με την πρώτη παρέμβαση του Κετσπάγια από τον πάγκο και την είσοδο του Αλμέιδα στο γήπεδο και την μετάθεση του Αραβίδη στα άκρα, η ΑΕΚ έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να ελέγχει το ματς. Παρόλο που ο Αναστασιάδης γύρισε και το σχήμα του σε 4-2-3-1, η Λάρισα δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και πολύ περισσότερο να απειλήσει την εστία του Ανέστη. Άλλωστε με εξαίρεση ένα σουτ του Αναστασόπουλου στο 59’, το οποίο έφυγε άουτ, δεν υπήρχε άλλη φάση για τους γηπεδούχους. Όμως στο 72’, ο Γκάλο έχασε τον κόντρολ, έπεσε πάνω στον Ναζλίδη και αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα ήταν μόλις ο Κετσπάγια είχε βάλει τον Λαμπρόπουλο στο γήπεδο και είχε γυρίσει το σχήμα και αυτός σε 4-2-3-1. Από το σημείο της αποβολής και μετά, το παιχνίδι έγινε… ροκ και μάλιστα σκληρό. Η Λάρισα έκλεισε την ΑΕΚ στην εστία της, έστησε μια κανονική πολιορκία, αλλά πότε χάρη στον Ανέστη, πότε χάρη στον Τσιγκρίνσκι και ακόμα και τον Μάνταλο που γύρισε ακόμα και στόπερ για να βοηθήσει, η ΑΕΚ άντεξε και κράτησε τη νίκη με 2-1.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί το γρήγορο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Όμως η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, ήταν η εντυπωσιακή απόκρουση που έκανε ο Γιάννης Ανέστης στο 80’, όταν η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες, σε μια «οβίδα» του Ουρτάδο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με σχετικά καλή διαιτησία έκανε ο Κομίνης. Δεν είχε δύσκολες φάσεις, αλλά τις περισσότερες τις διαχειρίστηκε όπως έπρεπε. Ενώ τον βοήθησαν και οι βοηθοί του, διότι οι υποδείξεις τους, ήταν σωστές. Σωστές οι δυο κίτρινες που οδήγησαν στην αποβολή του Γκάλο. Τραβηγμένες οι κίτρινες σε Τσιγκρίνσκ και Γιόχανσον.


Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ, 2-1 την ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν έμεινε μέχρι και το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Πλατέλλας, καθώς αντικαταστάθηκε περίπου στα μισά του δευτέρου ημίχρονου. Όμως τα δυο γκολ που πέτυχε ο εξτρέμ της ΑΕΚ, ήταν αυτά που έδωσαν στην Ένωση τους τρεις βαθμούς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιθετική τριάδα που έχει φτιάξει η Λάρισα και ο τρόπος λειτουργίας της. Ακόμα και σ’ αυτό το ματς στο οποίο δεν κατάφερε να είναι τόσο αποτελεσματική στην επίθεση, έβγαλε ταχύτητα και κυρίως έβγαλε αυτοματισμούς στην επίθεση της. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα δυο ακραία μπακ της ΑΕΚ, για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν «προβληματική» παρουσία. Και ειδικά ο Ροντρίγκο Γκάλο από δεξιά. Ο Βραζιλιάνος φέρει ευθύνη για το γκολ της Λάρισας, ενώ άφησε και την ομάδα του με δέκα παίκτες.


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ