STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εύκολη νίκη με 3-0 ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό

Εύκολη νίκη με 3-0 ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό
Νάνο Καρέλης Ατζαγκούν INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-0 έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο όπου σημείωσε και τα τρία γκολ της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ανάσανε και πάλι επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-0 παίζοντας πολύ καλά για ένα ημίχρονο, και ιδίως στο πρώτο 20λεπτο όπου ήταν καταιγιστικός και επέστρεψε στις νίκες. Το τριφύλλι βρήκε ένα γρήγορο γκολ και άνοιξε την άμυνα του Λεβαδειακού που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τον απειλήσει.

Οι πράσινοι και ο Γιάννης Αναστασίου πήραν μια ανάσα και κέρδισαν λίγες μέρες ηρεμίες ενόψει και του αγώνα της Κυριακής με τον Πλατανιά.

Τα πλάνα των δυο ομάδων

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις αλλαγές σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο καθώς εκτός ενδεκάδας έμειναν οι Πέτριτς, Λαγός και Αμπέντ και τις θέσεις τους πήραν οι Μαρινάκης, Τελάντερ και Ατζαγκούν.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη στα δεξιά και τον Νάνο στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ταυλαρίδης, Τελάντερ. Ο Δανός μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ζέκα και Κουτρουμπής οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Ατζαγκούν με τον Πράνιτς. Το δίδυμο της επίθεσης σε ένα ακόμη ματς ήταν οι Καρέλης και Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με ενισχυμένο το κέντρο του καθώς έπαιξε για πρώτη φορά βασικός ο Γιάχιτς σε μια προσπάθεια να περιορίσει την μεσοεπιθετική γραμμή των πράσινων. Από εκεί και πέρα ο Άκης Μάντζιος δεν είχε άλλες αλλαγές σε σχέση με την επικράτηση επί του Ηρακλή εκτός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός όπως συνηθίζει να κάνει στην Λεωφόρο πίεσε από την αρχή του αγώνα ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει την άμυνα του Λεβαδειακού. Αυτό ήρθε μόλις στο 5', όπως είχε συμβεί και με την Καλλονή, και έδωσε τη δυνατότητα στους πράσινους να βρουν διαδρόμους και κενούς χώρους και να φτάσουν σχετικά εύκολα σε άλλα δυο τέρματα με τους Καρέλη και Ατζαγκούν πριν συμπληρωθούν τα 20' της αναμέτρησης. Οι πράσινοι μάλιστα είχαν δυο-τρεις καλές στιγμές στο παιχνίδι ενώ με σχετική ευκολία κράτησαν το μηδέν άμυνα στο πρώτο 45λπετο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε χαρακτηριστικά και δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα του πρώτου 45λεπτο με τις δυο ομάδες για τον δικό τους λόγο να περιμένουν να τελειώσει το ματς και να υπάρχουν ελάχιστες καλές στιγμές.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Χρήστος Μαγιάννης (ΕΠΣ Άρτας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (Λαγός 71'), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Πράνιτς (Αμπέντ 64'), Μπεργκ, Καρέλης.

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Τσιντώντας, Στάθης, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Ρομέου (Μάρκοβιτς 58'), Γιακουμάκης, Μουλόπουλος (Μίνγκας 74'), Ναβάρο (46' Φαβάλι), Μάντζιος.

Γκολ: 5' Νάνο, 14' Καρέλης, 19 Ατζαγκούν/

Κάρτες: 37' Τελάντερ/ 4' Ουόν, 47' Γιάχιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τελείωσε το ματς από το πρώτο εικοσάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ μόλις στο 5΄ όταν οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μπεργκ το εκτέλεσε με μια πάσα προς τον Νάνο ο οποίος σούταρε συρτά ο Τσιντώτας δεν υπολόγισε σωστά και αντί να μπλοκάρει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Φυσικά με αυτό το γκολ κόντρα σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός που έρχονται για να παίξουν άμυνα στην Λεωφόρο έλυσε γρήγορα το γόρδιο δεσμό και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν και να ανεβάσουν τις γραμμές τους.

Αυτό όμως έδωσε τη δυνατότητα και στον Παναθηναϊκό να βρει πιο εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Λεβαδειακού κυρίως από τα αριστερά και με τον Νάνο εκφραστή των περισσότερων επιθετικών ενεργειών του.

Γκολάρα από Καρέλη

Στο 14' το τριφύλλι βρήκε ένα ακόμη γκολ μετά από όμορφη συνεργασία των πράσινων και σπουδαία εκτέλεση από τον Καρέλη. Οι πράσινοι βγήκαν σωστά στην επίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Νάνο. Ο Ισπανός την κατέβασε όμορφα και είδε τον Καρέλη να του ζητάει την μπάλα και του πέρασε μια συρτή πάσα. Ο διεθνής επιθετικός χωρίς να το σκεφτεί σούταρε απευθείας και έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα του Τσιντώτα.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 19' πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα με τον Ατζαγκούν το οποίο προήλθε και πάλι από ωραία συνεργασία. Σε βαθιά μπαλιά πίσω από το χώρο του κέντρου ο Μπεργκ άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του προς τον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε προς τον επερχόμενο Ατζαγκούν ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 26' με το σουτ του Μπεργκ να είναι άστοχο ενώ την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός δεν απείλησε σε κανένα σημείο του ματς. Η μόνη καλή στιγμή της ομάδας της Βοιωτίας ήρθε στο 38' με το απευθείας φάουλ του Μιλιάζες από καλή θέση το οποίο έφυγε αρκετά έξω.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό με τον Μπεργκ στο 45' να βγαίνει σε θέση βολής από πλάγια και αντί να γυρίσει την μπάλα προς τον Ατζαγκούν έκανε το σουτ απευθείας το οποίο έφυγε πολύ πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος πιο χαλαρά έχοντας φυσικά το υπέρ του 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και γνωρίζοντας φυσικά ότι σε τέσσερις μέρες έχει ένα ακόμη εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά. Σε αντίθεση με το τριφύλλι οι φίλοι των πράσινων, στην Θύρα 13, που στο πρώτο 45λεπτο και πάλι έκαναν “βουβή” διαμαρτυρία ξεσηκώθηκαν σε φωνές και συνθήματα.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός έκανε μια αλλαγή με τον Φαβάλι να παίρνει τη θέση του Ναβάρο σε μια προσπάθεια του Άκη Μάντζιου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους ο ρυθμός είχε πέσει και δεν είχε γίνει ούτε μια φάση. Οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους με τους Νίνη, Αμπέντ και Λαγό να περνούν στο ματς για λογαριασμού Παναθηναϊκού και τους Μάρκοβιτς, Μίνγκα από πλευράς Λεβαδειακού.

Βοήθησαν οι αλλαγές

Ο ρυθμός ανέβηκε λίγο μετά το 65' και είδαμε κάποιες καλές στιγμές από τις δυο ομάδες. Η πρώτη ήρθε από τον Νίνη στο 68'. Ο διεθνής μέσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάγια αλλά αντί να γυρίσει την μπάλα έκανε ένα απευθείας σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα έξω.

Δυο λεπτά αργότερα ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα αλλά δεν την άφησε προς τον επερχόμενο Μπεργκ και θέλησε να την ανοίξει στον Αμπέντ. Η πάσα του ήταν πιο δυνατή όμως και το σουτ του Αλγερινού έφυγε πολύ ψηλά.

Η πιο καλή στιγμή στο παιχνίδι για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 75' όταν ο Μάρκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε με τον Στιλ όμως να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και για ένα τέταρτο γκολ δυο φορές με τον Μπεργκ. Αρχικά όμως ο Σουηδός σε σέντρα του Καρέλη θέλησε να κάνει ένα βολ πλανέ αλλά δεν το έπιασε καλά ενώ στο 87' μετά από σέντρα του Νίνη αν και κατέβασε ωραία την μπάλα δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Τσιντώντα.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Λεβαδειακό με ένα απευθείας φάουλ του Μιλιάζες το οποίο όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Στιλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νάνο. Ο Ισπανός μετά από καιρό έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έβαλε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ενώ εν συνεχεία έδωσε την ασίστ στον Καρέλη και γενικά κάθε επίθεση του τριφυλλιού έβγαινε κυρίως από τα αριστερά.

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού. Πολύ ωραία συνεργασία των πράσινων και έξυπνη κίνηση από τον Μπεργκ που άφησε την μπάλα όμορφα για τον Καρέλη. Μια κίνηση που δείχνει να είναι δουλεμένη στην προπόνηση.

Ο διαιτητής

Ο Γιώργος Κομίνης. Ο διαιτητής από την Θεσπρωτία δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην διάρκεια του αγώνα. Σωστός στις περισσότερες αποφάσεις του αλλά και στις κίτρινες που έδειξε.

Μας άρεσε

Η κίνηση του Σωτήρη Νίνη να μην ζητήσει πέναλτι. Σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίνης έπεσε μέσα στην περιοχή αλλά αμέσως σήκωσε το χέρι του και έδειξε στον Κομίνη ότι δεν του έγινε πέναλτι ενώ και ο διαιτητής του έδωσε συγχαρητήρια.

Δεν μας άρεσε

Ο Λεβαδειακός. Σε αντίθεση με τα τρία πρώτα παιχνίδια η εικόνα του Λεβαδειακού ήταν πολύ κακή. Βέβαια σε αυτό ρόλο έπαιξε και το πρώτο γκολ που δέχθηκε νωρίς η ομάδα της Βοιωτίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ