STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εύκολα και απλά ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναιτωλικό και παραμονή στην πρώτη πεντάδα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού σε ένα ματς όπου είχε την καθολική υπεροχή κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου που πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο δεν απείλησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. (VIDEOS)

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο που επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και έδειξε ότι η ήττα στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ δεν σήμαινε τίποτα παραπάνω από τους τρεις χαμένους βαθμούς για τους "κυανέρυθρους".

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με δυο πανέμορφα τέρματα από τους Ρισβάνη, Καθάριο πήρε μια σημαντική νίκη που τον διατηρεί σίγουρα στην πρώτη πεντάδα ενώ με στραβοπάτημα της Ξάνθης θα ανέβει ακόμα ψηλότερα. Αντίθετα ο Παναιτωλικός που προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ απείλησε ελάχιστα την εστία του Γιαννιώτη και δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από το ματς στη Νέα Σμύρνη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά το δεκάλεπτο όμως ο Πανιώνιος πήρε τον έλεγχο του ματς τον οποίο διατήρησε μέχρι και την λήξη του. Τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν πολύ πιο εύκολα μετά το 1-0 από τον Ρισβάνη στο 25' και φυσικά μετά το 2-0 του Καθάριου στο 54'.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εν συνεχεία οι παίκτες του Πανιωνίου θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα τέρματα ενώ το 2-0 έδωσε την ευκαιρία στον Μιλόγεβιτς να ρίξει στο ματς και τους Ταπόκο, Γεσίλ με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πανιωνίου.

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δ. Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Δ. Γκαβέρας (Αχαϊας)

4ος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοάτα, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (77' Ταπόκο), Καθάριος (62' Σαββίδης), Μασούντ (90' Γεσίλ), Μπεν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (61' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο (70' Ρόσα), Ρότσα, Μουνιός (61' Λόπες), Μαρκόφσκι.

Γκολ: 25' Ρισβάνης, 54' Καθάριος

Κίτρινες: 31' Μουνιός, 75' Ρόσα, 89' Μύγας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Εύκολα και απλά ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναιτωλικό και παραμονή στην πρώτη πεντάδα


Εύκολα και απλά ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναιτωλικό και παραμονή στην πρώτη πεντάδα

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρά τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει διατήρησε το 4-2-3-1 με το οποίο αγωνίζεται ο Πανιώνιος στα περισσότερα παιχνίδια βάζοντας στην ενδεκάδα τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Βλάχος και αριστερά ο Τασουλής ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρισβάνης, Γκιοατά. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κόρμπος, Σιώπης και μπροστά τους η τριάδα ήταν οι Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος και στην κορυφή μοναδικός προωθημένος ο Μπεν.

Από την άλλη ο Γιάννης Νταλακούρας ο οποίος έκατσε και πάλι στον πάγκο, ο Χάβος ήταν σε μπουθ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκοπόστ. Οι Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Οι τρεις μπροστά τους στο 4-3-3 της ομάδας του Αγρινίου ήταν οι Μάκος, Κουτρουμάνος και Πάολο και η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Μουνιός, Ρότσα και Μαρκόβσκι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Παναιτωλικό και ήρθε στο 4'. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Μάκος πήρε την κεφαλιά προ του Ρισβάνη και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους απείλησαν για πρώτη φορά στο 18' όταν ο Μασούντ έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κάπου και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπεν είχε μια ωραία έμπνευση καθώς κατέβασε όμορφα την μπάλα και έκανε από μακριά ένα σουτ το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Κυριακίδη.

ΓΚΟΛ ΑΛΑ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ Ο... ΡΙΣΒΑΝΗΣ

Ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25' με τον Ρισβάνη σε μια φάση όπου ο αμυντικός του Πανιωνίου, θύμησε τον Ανσαριφάρντ. Ο Πανιώνιος είχε κερδίσει κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπεν το εκτέλεσε λάθος αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ρισβάνης ο οποίος ήταν στην επίθεση είδε την ομάδα να περνάει από τρεις αμυντικούς του Παναιτωλικού και να στρώνεται στα πόδια του. Ο νεαρός αμυντικός χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Κυριακίδη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ αυτό ήταν λογικό να δώσει άλλο αέρα στους γηπεδούχους ενώ "έκοψε τα πόδια" των φιλοξενούμενων που συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο. Μάλιστα ο Πανιώνιος είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 43' και πάλι με τον Ρισβάνη. Σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων που σούταρε με το αριστερό αλλά αρκετά άστοχα.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή όπως και στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στην πρώτη αξιόλογη φάση τους στο δεύτερο μέρος έκαναν το 2-0 και ουσιαστικά "κλείδωσαν" την επικράτηση τους. Ήταν το 54' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Παναιτωλικού δεν απομάκρυνε σωστά και ο Καθάριος έξω από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Ρισβάνης άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του με τον Κυριακίδη να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί τελικά να αντιδράσει βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος στη συνέχεια έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και με πρωταγωνιστή τον Σιώπη είχε δυο ακόμα καλές στιγμές στις οποίες θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Αρχικά στο 66' ο νεαρός μέσος έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω η μπάλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Βλάχος έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Μπεν και έκανε τη σέντρα προς τον Σιώπη ο οποίος σούταρε στην κίνηση με τον Κυριακίδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα.

Εν συνεχεία οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές που είχαν στην διάθεση τους με τον ρυθμό να πέφτει αλλά τους γηπεδούχους να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα. Μάλιστα από πλευράς Πανιωνίου ο Γεσίλ έκανε το ντεμπούτο του με τους "κυανέρυθρους".

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την μοναδική καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η μπάλα μετά από μια κόντρα έφτασε στον Μαρκόφσκι ο οποίος απέφυγε τον Τασούλη μέσα στην περιοχή και σούταρε με τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του 71' από τον Σιώπη. Πολύ όμορφη φάση έβγαλαν οι παίκτες του Πανιωνίου με τρομερό ένα-δυο με την μια και σουτ και πάλι με την μια από τον Σιώπη. Αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα μιλάγαμε για γκολάρα, επενέβη ο Κυριακίδης όμως και έσωσε την εστία του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα η διαιτησία του νεαρού ρέφερι. Το ματς άλλωστε δεν είχε και δύσκολες φάσεις για να πάρει δύσκολες αποφάσεις ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σπύρος Ρισβάνης. Πολύ καλό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση από το νεαρό στόπερ του Πανιωνίου. Πρωταγωνιστής και στα δυο γκολ καθώς όχι μόνο πέτυχε το πρώτο με πανέμορφο πλασέ αλλά και στο δεύτερο άφησε σωστά και έξυπνα την μπάλα να περάσει από κάτω του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Σιώπης. Σε ένα ακόμη ματς ο μέσος του Πανιωνίου ήταν παντού, σε άμυνα, κέντρο, επίθεση. Πολλά χιλιόμετρα και πολλές κερδισμένες μονομαχίες από το "μηχανάκι" των "κυανέρυθρων".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αφλογιστία του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις δυο φορές σε ένα 90λεπτο την εστία του Πανιωνίου και φυσικά δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς με τους "κυανέρυθρους".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ