Έτσι βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος

Έτσι βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος

Διαβάστε με ποιο τρόπο η Super League βγάζει το πρόγραμμα των 30 αγωνιστικών του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για να βγαίνει το καλεντάρι των 16 ομάδων.

Το "όλοι παίζουν με όλους" είναι ένα από τα κλισέ που πολλές φορές επιστρατεύευται σε δηλώσεις παραγόντων ομάδων έπειτα από κληρώσεις πρωταθλήματος. Πράγματι, όλοι θα παίξουν με όλους, ο ένας στην έδρα του άλλου, άπαντες θα δώσουν τον ίδιο αριθμό αγώνων και ισχύουν ουσιαστικά τα ίδια δεδομένα.

Εντούτοις, το πώς βγαίνει ένα πρόγραμμα είναι πάντα ζήτημα και η σειρά των αγώνων έχει την δική της σημασία. Η διοργανώτρια αρχή, λοιπόν, διαφωτίζει κάπως την κατάσταση αναφορικά με τα βασικά κριτήρια για τον καταρτισμό του προγράμματος των 30 αγωνιστικών. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουν ακουστεί ακόμα και... παράπονα για το πρόγραμμα ή ακόμα και μπηχτές για τον καταρτισμό του.

Βασική αρχή του καταρτισμού του προγράμματος είναι η διαφάνεια και η ισονομία μεταξύ όλων των ομάδων, όπως θέλει η Λίγκα, ούτως ώστε όλες οι ομάδες να αγωνίζονται, κατά το δυνατόν, Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα σε πλήρη ισορροπία. Βέβαια, κάποιες ομάδες αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν αντιθέσει με κάποιες άλλες, επομένως υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Παρ' όλα αυτά, στόχος είναι να υπάρχει όσο γίνεται μια δίκαιη κατανομή μέσα στο τριήμερο ανά αγωνιστική.

Πρώτα, λοιπόν, λαμβάνονται υπόψιν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις  στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες μας που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Μετέπειτα, εξετάζονται οι περιορισμοί που προκύπτουν από αναγκαστικού χαρακτήρα νομοθετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, η εξυπηρέτηση των ομάδων που αγωνίζονται στους αγώνες Κυπέλλου (δηλαδή την αναγκαστική μεσολάβηση δύο ημερών), καθώς και την εξυπηρέτηση των αναγκών της Εθνικής Ομάδας, η Λίγκα επικοινωνεί με την κάθε ομάδα και στη συνέχεια το πρόγραμμα βγαίνει σε συνεννόηση με τη ΝOVA, όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση.

Το συνολικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου, πλην των δύο πρώτων αγωνιστικών που ανακοινώθηκαν χθές (8/8), θα εγκριθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, δηλαδή των ίδιων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

24ωρη απεργία: 'Παγώνουν' δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κάλεσμα των συνδικάτων για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς, ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία

‘ΠΑΟΚ αφού’: 10 ιστορίες απόλυτης Παοκτσήδικης τρέλας

Διαβάσαμε το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη και ξεχωρίσαμε τα κομμάτια που συνθέτουν το ψηφιδωτό του ‘ΠΑΟΚ είσαι’.

Πώς είναι σήμερα η Ναζλί και ο Νίκος

Δώδεκα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου τουρκικού σίριαλ στην Ελλάδα, ψάξαμε να βρούμε πώς είναι σήμερα οι Ναζλί και ο Νίκος από τα "Σύνορα της αγάπης".

Υπάρχει λόγος που οι άντρες γκρινιάζουν περισσότερο όταν είναι κρυωμένοι

Επιτέλους, μπορούμε να γκρινιάζουμε χωρίς τύψεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24