STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έτσι βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος

ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε με ποιο τρόπο η Super League βγάζει το πρόγραμμα των 30 αγωνιστικών του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για να βγαίνει το καλεντάρι των 16 ομάδων.

Το "όλοι παίζουν με όλους" είναι ένα από τα κλισέ που πολλές φορές επιστρατεύευται σε δηλώσεις παραγόντων ομάδων έπειτα από κληρώσεις πρωταθλήματος. Πράγματι, όλοι θα παίξουν με όλους, ο ένας στην έδρα του άλλου, άπαντες θα δώσουν τον ίδιο αριθμό αγώνων και ισχύουν ουσιαστικά τα ίδια δεδομένα.

Εντούτοις, το πώς βγαίνει ένα πρόγραμμα είναι πάντα ζήτημα και η σειρά των αγώνων έχει την δική της σημασία. Η διοργανώτρια αρχή, λοιπόν, διαφωτίζει κάπως την κατάσταση αναφορικά με τα βασικά κριτήρια για τον καταρτισμό του προγράμματος των 30 αγωνιστικών. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουν ακουστεί ακόμα και... παράπονα για το πρόγραμμα ή ακόμα και μπηχτές για τον καταρτισμό του.

Βασική αρχή του καταρτισμού του προγράμματος είναι η διαφάνεια και η ισονομία μεταξύ όλων των ομάδων, όπως θέλει η Λίγκα, ούτως ώστε όλες οι ομάδες να αγωνίζονται, κατά το δυνατόν, Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα σε πλήρη ισορροπία. Βέβαια, κάποιες ομάδες αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν αντιθέσει με κάποιες άλλες, επομένως υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Παρ' όλα αυτά, στόχος είναι να υπάρχει όσο γίνεται μια δίκαιη κατανομή μέσα στο τριήμερο ανά αγωνιστική.

Πρώτα, λοιπόν, λαμβάνονται υπόψιν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες μας που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Μετέπειτα, εξετάζονται οι περιορισμοί που προκύπτουν από αναγκαστικού χαρακτήρα νομοθετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, η εξυπηρέτηση των ομάδων που αγωνίζονται στους αγώνες Κυπέλλου (δηλαδή την αναγκαστική μεσολάβηση δύο ημερών), καθώς και την εξυπηρέτηση των αναγκών της Εθνικής Ομάδας, η Λίγκα επικοινωνεί με την κάθε ομάδα και στη συνέχεια το πρόγραμμα βγαίνει σε συνεννόηση με τη ΝOVA, όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση.

Το συνολικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου, πλην των δύο πρώτων αγωνιστικών που ανακοινώθηκαν χθές (8/8), θα εγκριθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, δηλαδή των ίδιων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ