STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έσωσε τη Λαμία στο 97' ο Βουό, 2-2 με τον Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Βουό να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία πήρε τον βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό (2-2) σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Όταν σε ένα ματς στο οποίο είσαι πίσω στο ημίχρονο με 2-0, έχεις κάνει μόλις μία φάση της προκοπής σε όλο το ματς και καταφέρνεις να φύγεις με το βαθμός της ισοπαλίας από το γήπεδο σίγουρα πρέπει να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό συνέβη με τη Λαμία η οποία με τέρμα του Βουό στο 97' δεν ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό στην έδρα της.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σταφέστατα ανώτεροι μέχρι το 60', ήταν μπροστά στο σκορ απόλυτα δίκαια με 2-0, αλλά στη συνέχεια έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και το πλήρωσαν.

Ο Ακόστα στο 69' έβαλε ξανά μέσα στο ματς τους γηπεδούχους και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βουό έκανε το τελικό 2-2. Σημαντικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξαν οι αλλαγές που έκανε ο Μπάμπης Τεννές και ειδικά αυτές του Βουό και του Καραγιάννη οι οποίοι έδωσαν μία επιθετική νότα στην Λαμία που δεν την είχε.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για τα επιπλέον λεπτά που κρατήθηκαν ως καθυστερήσεις, αφού ο τέταρτος είχε δείξει τέσσερα λεπτά και τελικά κρατήθηκαν επτά.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Έσωσε τη Λαμία στο 97' ο Βουό, 2-2 με τον Παναιτωλικό

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τη Λαμία με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Παπαδόπουλο ήταν ο Κουκόλης με τον Ασίγκμπα δεξιά τους ο Κουτρομάνος και αριστερά ο Παντελιάδης. Ο Όμο με τον Μπλάζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τον δεύτερο να είναι εκείνος που αναλάμβανε να κουβαλάει την μπάλα. Ο Πίτι είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους με τον Βασιλαντωνόπουλο ως δεξί εξτρέμ και τον Ακόστα στα αριστερά. Ο Βάντερσον ήταν ο μοναδικός προωθημένος με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του κόντρα στους Μόρα και Μιχάι.

Έσωσε τη Λαμία στο 97' ο Βουό, 2-2 με τον Παναιτωλικό

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος παρέταξε και εκείνος την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Τσεναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Μόρα και τον Μιχάι μπροστά τους και τους Μαρινάκη και Ρότσα στα πλάγια. Μπεχαράνο και Μάρκος Πάουλο ήταν το αχώριστο δίδυμο στον άξονα με τον Μάζουρεκ σε ελεύθερο ρόλο. Ο Μοράρ έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ Ντίας και Ρόσα αγωνίστηκαν στα πλάγια.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμία

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δ. Αττικής), Μιχάηλ Δημόπουλος (Δ. Αττικής)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (29' Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Κουκόλης (42' Βουό), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (62' Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσεναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (70' Κλέσιο), Μάζουρεκ (75' Τσοκανης), Μοράρ (79' Μαρκόβσκι), Ντίας

Γκολ: 69' Ακόστα, 90+7' Βουό / 12' Ρόσα, 24' Ντίας

Κάρτες: Όμο, Αναστασόπουλος / Μόρας, Ρόσα, Μοράρ, Μπεχαράνο

Κόκκινες: Ακόστα, Παπαδόπουλος / * Μπεχαράνο

* δεύτερη κίτρινη

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Αντεπιθέσεις - δηλητήριο ο Παναιτωλικός

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι ο Μάκης Χάβος ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της επιθετικής του τετράδας στις αντεπιθέσεις. Αυτό και έγινε αφού η Λαμία εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να "χτίσει" τις επιθέσεις από πίσω, ο Πίτι ήταν καλά κλεισμένος και έτσι δημιουργήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι για να δράσει το πλάνο των φιλοξενούμενων.

Στα πρώτα λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Χάβου κρατούσαν παραπάνω από όσο χρειαζόταν την μπάλα. Όταν σταμάτησαν να το κάνουν άνοιξαν το σκορ. Στο 12' ο Ντίας από δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ήταν ο Μαρινάκης εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ασίγκμα και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι. Η άμυνα της Λαμίας δεν αντέδρασε, η μπάλα στρώθηκε στον Ρόσα ο οποίος από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Μετά το τέρμα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν κι άλλο χώρο στους γηπεδούχους οι οποίοι το μοναδικό αξιοσημείωτο που κατάφεραν ήταν ένα σουτ του Βασιλαντωνόπουλου που πέρασε άουτ. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός με μία υποδειγματική αντεπίθεση έκαναν το 2-0. Ο Μπεχαράνο άνοιξε στον Μάζουρεκ, εκείνος με τη μία στον Μοράρ. Αυτός πάτησε την μπάλα στον Ντίας που έκοβε στην πλάτη του. Ο Ουρουγουανός βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, πλάσαρε εξαιρετικά και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν βάλει και τρίτο τέρμα λίγο αργότερα όταν ο εξαιρετικός Μοράρ βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά τον νίκησε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Ο Μπάμπης Τεννές βλέποντας την εικόνα της ομάδας του προχώρησε σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τον Αναστασόπουλο και τον Βουό, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το απόλυτα δίκαιο 2-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Ο Βουό έδωσε το βαθμό στη Λαμία

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την εικόνα του παιχνιδιού στο ίδιο μοτίβο. Η Λαμία ήθελε και δεν μπορούσε και ο Παναιτωλικός δεν ήταν τόσο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Παρ' όλα αυτά ήταν ο εκείνος που είχε τις πιο αξιόλογες στιγμές στο ματς με δύο σουτ του Μάζουρεκ.

Ο Τεννές στο 62' έκλεισε τις αλλαγές του ρίχνοντας στο ματς και τον Καραγιάννη αντί του Πίτι και εκείνος τον δικαίωσε. Με μία εξαιρετική ασίστ στο 69' βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Ακόστα κατέβασε και με σουτ νίκησε τον Τσεναμο για να μειώσει σε 2-1. Μετά από αυτό το τέρμα η Λαμία ανέβασε την απόδοση της και άρχισε να πιέζει τον Παναιτωλικό. Ο Μάκης Χάβος προχώρησε γρήγορα σε τρεις αλλαγές αφού έβλεπε ότι οι παίκτες του είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους.

Παρά την πίεση που άσκησαν όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη στιγμή και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Αγρινίου θα έκανε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο 94' ο Μπεχαράνο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ακόστα και ο παίκτης των γηπεδούχων τον απώθησε. Ο πρώτος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και στη συνέχεια ο Ακόστα την απευθείας κόκκινη.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα όλοι οι παίκτες της Λαμίας πέρασαν μπροστά και τελικά δικαιώθηκαν. Στο 97' μετά από σέντρα του Βάνερσον, ο Όμο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάζιτς τη δεύτερη και ο Βουό από κοντά έκανε το 2-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μάλιστα, μέσα σε αυτούς και χωρίς να δούμε τι ακριβώς συνέβη ο διαιτητής απέβαλλε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Νίκο Παπαδόπουλο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Βουό στο 97'. Οι παίκτες της Λαμίας έπαιξαν βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και κατάφεραν να πάρουν έναν ανέλπιστο βαθμό με την εικόνα που είχε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολλές περισσότερες φορές την κίτρινη κάρτα στους παίκτες των δύο ομάδων, ειδικά σε αυτούς της Λαμίας αλλά δεν το έκανε. Λάθος η πρώτη κίτρινη στον Μπεχαράνο αφού ο Βάντερσον κάνει βουτιά, σωστή η δεύτερη κίτρινη στον μέσο του Παναιτωλικού και η κόκκινη στον Ακόστα. Για την κόκκινη στον Παπαδόπουλο δεν έχουμε εικόνα. Ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βουό. Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες της Λαμίας που προσπάθησαν και έδωσαν οντότητα στην επιθετική γραμμή. Μέχρι να μπει εκείνος ήταν ακίνδυνη η Λαμία.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι η Λαμία το πάλεψε μέχρι το τέλος και τελικά δικαιώθηκε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά από το 60 και μετά κλείστηκε στα καρέ του και τελικά δέχτηκε το τέρμα της ισοφάρισης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ