STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έσπασε την παράδοση ο Πλατανιάς με νίκη 2-0 επί του Αστέρα

Έσπασε την παράδοση ο Πλατανιάς με νίκη 2-0 επί του Αστέρα
Γουνδουλάκης Κουλιμπαλί ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πλατανιάς μετά από δέκα ανεπιτυχή αποτελέσματα κέρδισε με 2-0 τον Αστέρα στην Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Καταπληκτικό το γκολ του Γουνδουλάκη.

Δέκα σερί παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετρούσε ο Πλατανιάς δίχως νίκη με τον Γιώργο Παράσχο να τα βάζει με την τύχη του, αφού οι Κρητικοί ήταν καλοί αλλά... απρόσεκτοι.

Το σερί έσπασε απέναντι στον Αστέρα. Και μάλιστα με ιστορικό τρόπο, αφού ο Πλατανιάς κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τους Αρκάδες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φανούρης Γουνδουλάκης με το πανέμορφο γκολ που πέτυχε και τη γενικότερη εμφάνιση του. Όσον αφορά τον Αστέρα; Ο προβληματισμός συνεχίζεται...

Τα στοιχεία του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κουράκης (Ηρακλείου)

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά, Σκαρρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (Τσουράκης 84'), Μουνάφο (Στανισάβλιεβιτς (68'), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Ράμος (Ανγκούλο 76').

Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Χαμντανί (Νίκο 81'), Κουρμπέλης (Δημούτσος 66'), Μπερτόγλιο, Μούκαμ, Μάσα (Στανισάβλιεβιτς 76'), Ιωαννίδης.

Γκολ:Γουνδουλάκης (20' σουτ), Ανγκούλο (79' σουτ).

Κάρτες: Παντελιάδης (33' κίτρινη), Σανκαρέ (66' κίτρινη), Ράμος (67' κίτρινη), Στανισάβλιεβιτς (κίτρινη 82').

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτικά βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Δείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης Πλατανιάς - Αστέρας 2-0.

Ανασκόπηση αγώνα

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν μοιρασμένα με τις δυο ομάδες να ψάξουν αδυναμίες για να χτυπήσουν. Ο Πλατανιάς, ωστόσο, έδειχνε να βρίσκεται σε καλύτερη μέρα και άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με απίθανο τρόπο. Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φανούρης με όμορφο σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ψυχραιμία τους και να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Πλατανιά.

Ξεκίνημα με φάση

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους γηπεδούχους να χάνουν μία σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Ο Κιτοκό έκανε το λάθος και ο Ράμος βγήκε φάτσα με τον Μπαντή, ο οποίος τον νίκησε στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης είχε μία ακόμα ευκαιρία στο 72ο λεπτό μετά από σέντρα Αποστολόπουλου, όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και ο Σανκαρέ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Γκνιάτιτς έπιασε ένα περίεργο σουτ, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους και βγήκε ελάχιστα άουτ.

Μπήκε και το έβαλε

Ο Ράμος τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Ανγκούλο ο οποίος σκόραρε λίγα λεπτά αργότερα! Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Δημούτσος έμεινε με το χέρι πάνω για οφσάιντ και ο Ισπανός με πλασέ έγραψε το 2-0 στο 79'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στανισάβλιεβιτς (του Αστέρα) εκτέλεσε ένα φάουλ με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Φερνάντες να πιάνει ένα καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Σωτηρίου έπεσε, όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Η φάση του αγώνα

Τι άλλο από την γκολάρα του Γουνδουλάκη. Σε μεγάλη μέρα ο έμπειρος μέσος.

Ο διαιτητής

Προσπάθησε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί και τα κατάφερε μία χαρά. Εύκολο απόγευμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Άσχετα από το γκολ, ο Φανούρης Γουνδουλάκης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ήρεμος με καθαρό μυαλό και πάσες που μύριζαν φάσεις. Είχαμε καιρό να δούμε τόσο γεμάτη εμφάνιση του.

Μας άρεσε

Ο Πλατανιάς παίζει ωραία μπαλίτσα και αυτό πιστώνεται στον Γιώργο Παράσχο. Αν είχε και έναν ακόμα επιθετικό τον Γενάρη, οι κρητικοί θα τα πήγαιναν ακόμα καλύτερα.

Δεν μας άρεσε

Ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος είχε την κατοχή, αλλά δεν απείλησε καθόλου. Το επιθετικό πρόβλημα είναι μεγάλο για τους Αρκάδες που δεν παίρνουν φάσεις από τη μεσαία τους γραμμή και στο κάθετο παιχνίδι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ