STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ερυθρόλευκη" καταιγίδα στο Φάληρο, 5-1 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ

"Ερυθρόλευκη" καταιγίδα στο Φάληρο, 5-1 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ
INTIME SPORTS

Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ σε ήττα με σκορ 5-1. Κασάμι (31'), Φορτούνης (32'), Μποτία (42'), Τζημόπουλος (52' αυτ.), Ντουρμάζ (72' πεν.) και Λίλα (86') οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League και τρεις μέρες πριν την σημαντική αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκαν ένα μισάωρο για να πάρουν μπρος αλλά μόλις το έκαναν ήταν καταιγιστικοί. Με μπροστάρηδες τους Φορτούνη και Ντουρμάζ, έκαναν "φύλλο και φτερό" την άμυνα των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με σκορ 5-1.

Ο ΠΑΣ μόλις δέχθηκε το πρώτο τέρμα φάνηκε να μην έχει εναλλακτικό σχέδιο στο ματς και ουσιαστικά δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (58' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Σεμπά (67' Κολοβός), Ιντέγιε (58' Φινμπόγκασον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66' Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76' Γιάχος), Μπέριος (58' Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

Γκολ: 31' Κασάμι, 32' Φορτούνης, 42' Μποτία, 52' αυτ. Τζημόπουλος, 72' πεν. Ντουρμάζ / 86' Λίλα

Κάρτες: 45+1' Σαλίνο / 45+1' Ακόστα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Μισή ώρα άντεξε ο ΠΑΣ

Ματς... ύπνου ήταν μέχρι το 30ο λεπτό αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την κατοχή της μπάλας (61% - 39%, 6-2 οι τελικές, 3-1 τον στόχο) αλλά τους έλειπε ο ρυθμός και οι συνεργασίες στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του ήθελε με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την εστία του Βελλίδη και να χτυπήσει στην κόντρα όταν του παρουσιαστεί η ευκαιρία. Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην αντίπαλη εστία δεν ήταν υψηλής επικινδυνότητας και οι φιλοξενούμενοι στο 19' απώλεσαν την ευκαιρία να... βάλουν φωτιά στο παιχνίδι.

Ο Βελλίδης με βολέ προσπάθησε να βρει τον Τσάβες, αυτός με το κεφάλι έσπασε στον Ναδάλες, που μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό γκολκίπερ με το δεξί.

Και ξαφνικά... καταιγίδα

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα άλλαξε άρδην το σκηνικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μια επιλογή των γηπεδούχων να επιτεθούν από τον άξονα στέφθηκε με επιτυχία, όταν από προσπάθεια του Ιντέγιε να ντριμπλάρει η μπάλα έφτασε στον Κασάμι και ο Ελβετός διεθνής μέσος με ζυγισμένο δεξί πλασέ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0 στο 31'.

"Ερυθρόλευκη" καταιγίδα στο Φάληρο, 5-1 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ
INTIME SPORTS

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντουρμάζ από αριστερά έκοψε με δύναμη την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Φορτούνης στο ύψος του δεύτερου δοκαριού δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

"Ερυθρόλευκη" καταιγίδα στο Φάληρο, 5-1 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ
INTIME SPORTS

Το επιθετικό κρεσέντο των "ερυθρολεύκων" στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 42', όταν από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και μετά από γύρισμα του Ιντέγιε προς τον Φορτούνη, ο Τζημόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το σκορ στο 51' ήταν ήδη 4-0, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, ωστόσο ο Ολυμπιακός παρέμενε κεφάτος (63% - 37% κατοχή μπάλας).

Στο 72' ο Ντουρμάζ από τα 11 βήματα, έπειτα από ανατροπή του Μαζουακού εντός περιοχής από τον Σκόνδρα, πέτυχε το 5ο τέρμα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Λίλα στο 86' σκόραρε για το τελικό 5-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Στο 19' ο Ναδάλες βρέθηκε φάτσα με τον Ρομπέρτο και είχε όλη την άνεση να πλασάρει, ωστόσο σημάδεψε το κορμί του Ισπανού γκολκίπερ, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ και ενδεχομένως να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην αναμέτρηση.

Ο διαιτητής

Πολύ εύκολο το έργο του Παπαδόπουλου στο Φάληρο, έβγαλε το ματς χωρίς προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ντουρμάζ έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο φέτος και κόντρα στον ΠΑΣ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις. Ένα γκολ και μια ασίστ ο απολογισμός του στο παιχνίδι αλλά και πολλές οι φάσεις που ταλαιπώρησε τους προσωπικούς του αντιπάλους. Άλλος παίκτης ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ την φετινή σεζόν, τουλάχιστον για την ώρα αν θέλετε.

Μας άρεσε

Θα μπορούσε αυτός να είναι ο MVP του αγώνα, καθώς με την σειρά του έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος γι τον Κώστα Φορτούνη, που πρόσθεσε ένα ακόμη τέρμα και μια ασίστ στον μέχρι στιγμής απολογισμό του.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 ή και 3 τέρματα, δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει την παθητική στάση του στο ματς και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο Φάληρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ