STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή η Ξάνθη 2-1 μέσα στη Λεωφόρο

Έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή η Ξάνθη 2-1 μέσα στη Λεωφόρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ξάνθη παίζοντας πολύ σωστά στην Λεωφόρο και με δυο γκολάρες από τους Ντε Λούκας, Βασιλακάκη και ισάριθμα λάθη του Στιλ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 που όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και τις δυο φορές τα έχασε.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος καθώς γνώρισε την πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν από την Ξάνθη με 2-1 με τους Ακρίτες να παίζουν πολύ καλά στην Λεωφόρο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε στήσει μαεστρικά την ομάδα του που δεν κινδύνεψε ουσιαστικά και κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να νικήσει τον Αντρέα Στραματσόνι. Χρειάστηκαν βέβαια και δυο τρομερά γκολ από τους Ντε Λούκας και Βασιλακάκη και ισάριθμα λάθη του Στιλ για να έρθει αυτή η επικράτηση της Ξάνθης που ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τους πράσινους με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Μέστο, Γουακάσο. Επίσης ο Ιταλός άφησε στον πάγκο τον Κουτρουμπή προκειμένου να του δώσει ανάσες.

Νικήτρια με γκολάρες η Ξάνθη

Το τριφύλλι έπαιξε σε ένα 4-2-3-1 με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Σάμπα, Μολέντο. Μπροστά τους έπαιξε ο Λεντέσμα ο οποίος είχε δίπλα του τον Ζέκα. Στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν οι Γουακάσο, Λουντ και Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη παρατάχθηκε με τριπλή ζώνη άμυνας, καθώς στο 4-5-1 που γινόταν 4-4-2 στην επίθεση όλοι οι παίκτες όταν έκανε επίθεση ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω από το κέντρο και περίμεναν το τριφύλλι προκειμένου να βγει γρήγορα στην κόντρα. Η ενδεκάδα της Ξάνθης αποτελούνταν από τους Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκη και Γιουνές.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Γεώργιο Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Κυρ. Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κων. Νικολαίδης (Μακεδονίας)

4ος: Ιων. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Σάμπα, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (90' Ρινάλντι), Γουακάσο (46' Λέτο), Λουντ (69' Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου (55' Νιέτο), Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (66' Λάζιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (75' Καρασαλίδης), Γιουνές.

Γκολ: 62' Λέτο/34' Ντε Λούκας, 66' Βασιλακάκης

Κίτρινες: 32' Γουακάσο, 37' Μέστο, 49' Ζέκα, 68' Μπεργκ, 69' Μολέντο/25' Χατζητερζόγλου, 71' Λισγάρας, 76' Μπαξεβανίδης, 84' Νιέτο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός όπως το συνηθίζει φέτος, ιδίως στην Λεωφόρο, μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Δεν είχε όμως κάποια καθαρή ευκαιρία και η πίεση που έβγαζαν οι πράσινοι σε συνδυασμό με την κατοχή της μπάλας που είχαν αποδείχτηκαν άκαρπες. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν και αυτοί με την σειρά τους να απειλήσουν αλλά βρήκαν ένα γκολ από στημένη φάση. Ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντε Λούκας στο 34' που άφησε άγαλμα τον Στιλ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι μπήκε πιο επιθετικά για να φτάσει στην ισοφάριση αρχικά και εν συνεχεία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη μπήκε για να παίξει με το χρόνο. Αρχικά μάλιστα το πλήρωσε με την ισοφάριση του Λέτο την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις αλλά εν συνεχεία οι Ακρίτες βρήκαν μια ακόμη γκολάρα από τον Βασιλακάκη. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για δεύτερη φορά στο σκορ και δεν μπόρεσε να το γυρίσει παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Στραματσόνι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή η Ξάνθη 2-1 μέσα στη Λεωφόρο

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 13' με τον Βιγιαφάνιες να μπαίνει στην περιοχή αλλά ενώ έκανε όμορφη ντρίμπλα, άργησε να σουτάρει και κόπηκε. Ένα λεπτό αργότερα ο Γουακάσο σούταρε και ο Ζίφβκοβιτς μπλόκαρε. Στο 18' το τριφύλλι απείλησε δυο φορές αρχικά με τον Βιγιαφάνιες με την μπάλα να κόβεται σε κόρνερ και εν συνεχεία με την εκτέλεση του ο Σάμπα πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.

Στην πρώτη της τελική η Ξάνθη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με το απίστευτο γκολ από τον Ντε Λούκας. Ο Στιλ ήταν εκτός εστίας, ο Ισπανός εκτέλεσε από πλάγια με το αριστερό απευθείας το φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ασύλληπτη έμπνευση, ασύλληπτη εκτέλεση.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάποια φάση και οι πράσινοι φάνηκαν επηρεασμένοι από το γκολ με το πρώτο 45' να στέλνει την Ξάνθη προηγούμενη στο σκορ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΛΕΤΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Γουακάσο και έπαιξε με Μπεργκ, Λέτο στην κορυφή της επίθεσης θέλοντας φυσικά να κάνει πιο επιθετικό το τριφύλλι για να φτάσει στην ισοφάριση.

Παρόλα αυτά όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 51' με τον Μολέντο τελευταία στιγμή να κόβει τον Γιουνές μέσα στην περιοχή, σε μια δύσκολη φάση. Οι παίκτες της Ξάνθης μπήκαν και για να παίξουν με τον χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 62' ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο.

Σε εκείνο το λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση όταν οι πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση αφού έκλεψαν την μπάλα με τον Σολτάνι να είναι πεσμένος στο έδαφος για καθυστερήσεις. Από το τριφύλλι δεν σταμάτησαν όμως την επίθεση και βρέθηκαν σε θέση για γκολ με τον Μπεργκ να δίνει στον Μεστο αυτός την γύρισε στον Λέτο που σούταρε με το αριστερό για το 1-1.

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα στο 66'. Ο Γιουνές με κεφαλιά έβγαλε στον Βασιλακάκη, ο οποίος αν και ήταν με πλάτη προς την εστία του Παναθηναϊκού κατευθείαν με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Στιλ. Τρομερό γκολ από τον Βασιλακάκη.

Ο Παναθηναϊκός και πάλι έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ που δέχτηκε και πέρασαν δέκα λεπτά ώστε να απειλήσει και πάλι. Ήταν το φάουλ του Λεντέσμα στο 77' το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς εντυπωσιακά. Έξι λεπτά αργότερα ο Εμποκού που είχε περάσει στο ματς αντί του Λουντ επιχείρησε ένα τρομερό σουτ αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς με εκτίναξη στην αριστερή πλευρά έδιωξε την μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Εμποκού αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Βασιλακάκη στο 66'. Και το τέρμα του Ντε Λούκας ήταν πανέμορφο αλλά αυτό του Βασιλακάκη ήταν "χάρμα ιδέσθαι". Ο μεσοεπιθετικός της Ξάνθης είχε δει τον Στιλ εκτός εστίας και πριν η μπάλα πέσει κάτω με ένα ψιλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Φουκάκης από το Ηράκλειο. Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του. Σωστές οι περισσότερες κίτρινες που έδωσε, αλλά ανέχτηκε λίγο παραπάνω τις καθυστερήσεις των παικτών της Ξάνθης. Ο δεύτερος επόπτης έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ την Ξάνθη στο τέλος για να κάνει το 3-1.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βασιλακάκης. Σε έναν περίεργο ρόλο ο μέσος της Ξάνθης έβγαζε αρκετή πίεση στα στόπερ και στους αμυντικούς μέσους του Παναθηναϊκού ενώ πέτυχε και ένα εκπληκτικό γκολ που έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ξάνθη. Ο τρόπος με τον οποίο είχε στηθεί στον αγωνιστικό χώρο η Ξάνθη από τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Χωρίς υπερβολές στην άμυνα αλλά μα σωστά τοποθετημένες τις γραμμές έκλεισε κάθε χώρο προς την εστία του Ζίβκοβιτς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η διαχείριση του αγώνα από τον Παναθηναϊκό. Βρέθηκαν για πρώτη φορά πίσω στο σκορ οι πράσινοι και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ