STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3

Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3
INTIME SPORTS

Με δύο τέρματα στις αρχές του κάθε ημιχρόνου και ένα στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πλατανιάς επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, κατακτώντας τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πρώτα γκολ και πρώτοι βαθμοί στο φετινό πρωτάθλημα για τον Πλατανιά. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη και επικράτησε δίκαια με 3-0. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Θανάσης Τσουράκης ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 6' και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκόμες στο 48' για το 0-2. Ο Τόρες στις καθυστερήσεις έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Εργοτέλης γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογία χωρίς βαθμό, μαζί με τη Νίκη Βόλου. Οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας να θυμούνται μόνο ένα δοκάρι του Γιουσούφ (21') στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Την ερχόμενη Κυριακή (21/9, 18:15) ο Εργοτέλης θα ψάξει τους πρώτους βαθμούς στην έδρα της Νίκης Βόλου, ενώ την ίδια ημέρα (20:30) ο Πλατανιάς θέλει να δώσει συνέχεια στη σημερινή εμφάνιση αντιμετωπίζοντας στα Περιβόλια τον Παναθηναϊκό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητές: Μανδάκης, Δημητριάδης, Χαρίσης

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης):Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος (80' Κούρεζ) , Κοζορώνης, Καζναφέρης (37' Νόσκοβιτς), Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης (68' Κούτρης), Σαϊνάτι.

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός (83' Μιλούνοβιτς), Τόρες, Γκόμες (73' Ζαραδούκας), Τσουράκης (88' Γουνδουλάκης).

Γκολ: 6' Τσουράκης, 48' Γκόμες, 92' Τόρες

Δοκάρι: 21' Γιουσούφ

Κίτρινες: 54' Πίτσος / 42' Γκόμες, 58' Νέπλιακ

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Γκολ στην αρχή του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ο οποίος είδε τον Τσουράκη μόλις στο 6ο λεπτό να σημειώνει το πρώτο τέρμα του Πλατανιά στο πρωτάθλημα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού. Είχαν μάλιστα και ευκαιρίες για να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ, με σημαντικότερη αυτή του 36ου λεπτού όταν ο Τσέρνι δεν μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Τόρες αλλά κατάφερε με έξοχη επέμβαση να σταματήσει τον Τσουράκη που πήρε το ριμπάουντ.

Ο σκόρερ είχε και ένα πολύ καλό σουτ στο 22' που έφυγε μόλις άουτ, μια κατάληξη παρόμοια με την προσπάθεια του Αγκιλέρα στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν χώρους για να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, έχοντας ωστόσο την δικιά τους στιγμή στο 21' με τον Γιουσούφ να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.

Γκολ και στην αρχή της επανάληψης

Ό,τι συζητήσεις όμως έκανε ο Παύλος Δερμιτζάκης με τους παίκτες του στην ανάπαυλα για το πώς θα γυρίσουν το ματς, πήγαν στράφι στο ξεκίνημά της. Λάθος του Σαϊνάτι στο 48', ο Τσουράκης δεν αρνήθηκε το δώρο και το μεταβίβασε στον Γκόμες που δεν αστόχησε στην άδεια εστία. Το 0-2 προκάλεσε εικόνα κατάρρευσης στην ομάδα του Εργοτέλη, με τον Πλατανιά να χάνεις ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα με πρωταγωνιστή τον Μαχαμάτ.

Η εικόνα της αναμέτρησης που ήθελε τους φιλοξενούμενους να είναι κυρίαρχοι στο χορτάρι δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Τόρες να βάζει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Η φάση του αγώνα

Η ντρίμπλα χωρίς λόγο που επιχείρησε να κάνει στο 48' ο Σαϊνάτι. Αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα η οποία λίγα δεύτερα αργότερα κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του. Ένα γκολ που "τελείωσε" τον αγώνα καθώς μετά το 0-2 οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν.

Ο διαιτητής

Δεν είχε τη δύσκολη φάση στο παιχνίδι ο Μανδάκης, κάτι που τον βοήθησε να περάσει απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Θανάσης Τσουράκης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Εργοτέλη. Άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ στην αρχή του αγώνα, απείλησε στη συνέχεια για ένα δεύτερο τέρμα, δίνοντας τελικά στο 48' πάσα πάρε-βάλε στον Γκόμες.

Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε ο Πλατανιάς και στα δύο ημίχρονα. Αποφασισμένοι οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το πρώτο φετινό τρίποντο, σκόραραν στο 6ο λεπτό του πρώτου μέρους και καθάρισαν το ματς στο 3ο λεπτό της επανάληψης.

Δεν μας άρεσε

Οι αντιδράσεις των γηπεδούχων στα γκολ που έκριναν το παιχνίδι. Στο πρώτο κοιτούσαν τους παίκτες του Πλατανιά να αλλάζουν πάσες έξω από την περιοχή, στο δεύτερο ο Σαϊνάτι επιχείρησε ντρίμπλα σε απαγορευτικό σημείο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ