STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2
Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό εκμεταλλευόμενος δύο γκολ του Αθανασιάδη στις μοναδικές μεγάλες φάσεις που δημιούργησε. Αποχώρησαν τραυματίες Ρατς και Μακ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί και κερδίζει και χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό απέδειξε στο Παγκρήτιο, όπου ένα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στις μοναδικές μεγάλες φάσεις που δημιούργησε (όχι μόνο ο Κλάους, αλλά όλη η ομάδα) ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δεν είχε την φρεσκάδα και την ενέργεια προηγούμενων αγώνων, είδε δύο βασικούς παίκτες της, τους Ρατς και Μακ να αποχωρούν με πρόβλημα, όμως κατάφερε, έχοντας σε πολύ καλή μέρα την άμυνά του και τον Γλύκο και έναν μεγάλο εκτελεστή που λέγεται Αθανασιάδης στη σύνθεσή του να αποδράσει με το διπλό από την Κρήτη και να πάει στο + 5 τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (75' Μπογκντάνοφ), Λυκογιάννης, Κοροζώνης, Γκέντζογλου, Χαντί (59' Μπαμ-Μπαμ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (59' Νόσκοβιτς)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς (33' Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (68' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (85' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Γκολ: 42', 90'+5' Αθανασιάδης

Κάρτες: 75' Σπυρόπουλος

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

Νευρικό ξεκίνημα με λάθη

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πάρα πολύ άσχημα το παιχνίδι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα κι έμοιαζαν αγχωμένοι, αφού έκαναν πολλά λάθος κοντρόλ και πολλές λάθος πάσες. Όχι ότι οι γηπεδούχοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, κυρίως, από την πλευρά του Ράζβαν Ρατς, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γλύκου.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε στο 17' και ήταν για τον Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, αν και άργησαν, η μπάλα έφτασε στον Γιουσούφ, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

"Συνέλθετε..."

Αυτό, όμως, που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το πολύ κακό πρόσωπο που έδειξε ο ΠΑΟΚ μέχρι το 30'. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ασυνεννοησία και κακές επιλογές, κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τον Αναστασιάδη, ειδικά μετά το πρώτο τέταρτο, να βγει εκτός εαυτού με τους παίκτες του και να τους κάνει διαρκώς παρατηρήσεις λέγοντάς τους: "Συνέλθετε, δεν πάμε καλά!"

Ξύπνησε!

Χρειάστηκε να περάσουν 30 λεπτά για να δούμε τον ΠΑΟΚ να επισκέπτεται τα καρέ του Εργοτέλη. Ήταν η πρώτη φάση που οι παίκτες του συνεργάστηκαν με ορθό τρόπο, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά επέλεξε, κακώς, να βγάλει την μπάλα εκτός περιοχής, με τα πολλά αυτή έφτασε στον Κάτσε, αλλά το σουτ του Αλβανού μέσου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι φωνές του Αναστασιάδη έπιασαν τόπο, αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από το πρώτο μισάωρο ανέβασαν στροφές. Μετά τη φάση του Κάτσε, είχαμε ακόμη μία με τον Μακ στο 34' Αν και ο Σλοβάκος δεν είχε ακουμπήσει μπάλα μέχρι τότε, έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όταν από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη, βρέθηκε απέναντι από τον Τσέρνι, αλλά ο Κροάτης πορτιέρο σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του επιθετικού του "Δικέφαλου".

Φονιάς!

Και όταν ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει, συνήθως σκοράρει! Έτσι έγινε και τώρα, αν και έκανε το χειρότερό του φετινό πρώτο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον... serial killer, Αθανασιάδη. Στο 42' ο Στέλιος Κίτσιου πέρασε μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κλάους, αυτός την έφερε μπροστά του και στο τετ α τετ με τον Τσέρνι δεν αστόχησε κάνοντας το 0-1. Η φάση θύμισε πολύ τη συνεργασία Κίτσιου-Κλάους στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σάλκε καθώς και τότε ο διεθνής επιθετικός είχε σκοράρει στην Τούμπα με παρόμοιο τρόπο από ασίστ του Κίτσιου.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά τον Εργοτέλη με ένα ψαλιδάκι του Σαλπιγγίδη, το οποίο ήταν, όμως, άστοχο.

Μπήκε καλύτερα ο Εργοτέλης

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο ΠΑΟΚ του έδωσε μέτρα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Άγγελο Αναστασιάδη. Όπως ήταν λογικό, ο Εργοτέλης απείλησε την εστία του "Δικέφαλου" πρώτα στο 57', όταν ο Γιουσούφ σέντραρε από τα δεξιά, ο Χαντί έπιασε το σουτ, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε και στο 60' με το σουτ του Κοζορώνη που πέρασε άουτ.

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Ράζβαν Ρατς να αισθάνθηκε καλά στην προθέρμανση και να ξεκίνησε στον αγώνα με τον Εργοτέλη, αλλά στο 33' αντικαταστάθηκε από τον Αναστασιάδη, αφού ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις. Στο 68', όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Ρόμπερτ Μακ έπιασε τον οπίσθιο μηριαίο του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέρασε στην θέση του ο Εγιάλ Γκολάσα.

Κλείστηκε στα καρέ του

Λίγο η αλλαγή του Μακ, λίγο η κούραση και η θέληση να κρατήσουν το 0-1 οι παίκτες του ΠΑΟΚ κλείστηκαν στα καρέ τους. Ο Εργοτέλης το εκμεταλλεύτηκε και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 76', όταν ο Γιουσούφ σέντραρε συρτά από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Χαλκιαδάκη στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Γλύκου.

Παρά το γεγονός ότι είχε το νου του στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει στο 79' με τον Γκολάσα, αλλά το σουτ του Ισραηλινού κόντραρε στους αμυντικούς του Εργοτέλη και κατέληξε κόρνερ.

Το κερασάκι στην τούρτα

Και αφού άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος έφτασε τα 6 στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας μία υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Χαλκιαδάκη στο 76', όταν από το ύψος του πέναλτι κι ενώ ήταν αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με δεδομένο ότι το παιχνίδι έληξε 0-1 ο Στέφανος Αθανσιάδης αξίζει και με τον παραπάνω αυτόν τον τίτλο. Στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε εκτέλεσε τον Τσέρνι και πέτυχε το καθοριστικής σημασίας γκολ

O διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος του Συνδέσμου Φθιώτιδας έκανε κάποια λάθη σε υποδείξεις και τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, ούτε αυτός ούτε οι βοηθοί του

Μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και η άψογη συνεργασία των παικτών του με τον Γλύκο. Σε αντίθεση με άλλα ματς οι αμυντικοί του "Δικεφάλου" δεν έδωσαν δικαιώματα

Δεν μας άρεσε

Το "παίζω-δεν παίζω" με τον Ρατς κατέληξε σε μία συμμετοχή μέσα στην αμφιβολία και την άδοξη αποχώρησή του μετά από 33 λεπτά παιχνιδιού

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ