STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1

Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1
INTIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 24' με τον Μορένο αλλά ο βελτιωμένος στην επανάληψη Εργοτέλης ισοφάρισε με τον Λυκογιάννη, για το τελικό 1-1 στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 5η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό στο Παγκρήτιο Στάδιο, σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να ανέβουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Τελικά μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις, σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις.

SuperBall και αυτή την Κυριακή (22.45) με σχόλιο και ανάλυση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και κεντρικά θέματα την αποχώρηση Καραγκούνη και τον ελληνικό "εμφύλιο" στην Ιταλία. Στο studio o Νίκος Αναστόπουλος.

Περισσότερο κυνικός ο Παναιτωλικός, προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορένο αλλά στην επανάληψη ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και έφτασε δικαίως στην ισοφάριση με τέρμα του Λυκογιάννη. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα παίξει με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", ενώ αυτή του Μάκη Χάβου θα υποδεχθεί στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης (82' Κούτρης), Κοζορώνης (67' Γκέντσογλου), Μπογκντάνοφ, Βλαχοδήμος (87' Πίτσος), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ραφαέλ, Κουτρομάνος, Μαρτίνες, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (59' Παπουτσογιαννόπουλος), Κάπελ (74' Μύγας), Φωτάκης (90' Καλογέρης), Μαρτίνες, Μορένο.

Γκολ: 60' Λυκογιάννης / 24' Μορένο

Κάρτες: 45' Κοζορώνης, 55' Βλαχοδήμος, 72' Γιουσούφ / 25' Μορένο, 71' Κουτρομάνος, 86' Μύγας, 90+3' Ραφαέλ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανασκόπηση

Παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν αυτό στο Παγκρήτιο Στάδιο, καθώς Εργοτέλης και Παναιτωλικός κάθε άλλο παρά καλά αποτελέσματα είχαν συνολικά στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι με 3 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι με 2 ήθελαν τους βαθμούς της νίκης στην μεταξύ τους αναμέτρηση, προκειμένου να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά της κατάταξης.

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με κέφι το ματς, έχοντας και ψυχολογία από το σπουδαίο "διπλό" της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Νίκη Βόλου, την στιγμή που ο Χάβος είχε στήσει προσεκτικά την ομάδα του. Οι Κρητικοί είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους αλλά ήταν φλύαροι, δίχως να βρίσκουν λύσεις για να απειλήσουν εντός περιοχής.

Ήρεμος, ψύχραιμος και δίχως να βιάζεται ο Παναιτωλικός, δεν έπαιρνε ρίσκα στο παιχνίδι του θέλοντας να εξασφαλίσει την σταθερότητα στα μετόπισθεν και μετά να ψάξει για οτιδήποτε άλλο. Αυτό το... άλλο το βρήκε στο 24ο λεπτό δια ποδός Μορένο μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτίνες και γύρισμα από δεξιά. Ο σκόρερ στο 33' είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του αλλά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Τσέρνι.

Ο Εργοτέλης απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 3', με την γυριστή κεφαλιά του Μέγι που μπλόκαρε ο Ραφαέλ, και στο 35' όταν ο Τζανακάκης ελίχθηκε ιδανικά μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό βρήκε σωστά τοποθετημένο τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Το ημίχρονο έκλεισε με σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες σε τετ-α-τετ του Κάπελ με τον Τσέρνι.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την ισοφάριση και τον Χαλκιαδάκη να μην μπορεί να νικήσει τον Ραφαέλ στο τετ-α-τετ του 54ου λεπτού. Όμως ο Εργοτέλης βρήκε την λύση από αέρος στο 60', όταν σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Λυκογιάννης βρέθηκε... μόνος στο σπίτι και ανενόχλητος με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-1!

Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων -και κυρίως των γηπεδούχων- για ένα ακόμη γκολ, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές αφού Εργοτέλης και Παναιτωλικός είχαν από ένα ημίχρονο στο Παγκρήτιο. Οι φιλοξενούμενοι το πρώτο, όταν και προηγήθηκαν και οι γηπεδούχοι το δεύτερο, όπου έφτασαν στην ισοφάριση.

Η φάση του αγώνα

Στο 45' ο Κάπελ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βρέθηκε απέναντι στον Τσέρνι για το 0-2 του Παναιτωλικού. Όμως ο γκολκίπερ του Εργοτέλη έσωσε την εστία του από μια δεύτερη παραβίαση και κράτησε την ομάδα του στο ματς.

Ο διαιτητής

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε ο Ιωαννίδης στο Παγκρήτιο και έβγαλε εύκολα το ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως δύσκολα μπορεί κάποιος να θυμηθεί φάση που υπήρξαν διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του. Σωστές οι κάρτες που έβγαλε, καλοί και οι βοηθοί του Γκάγκας και Πετρόπουλος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Σπουδαίο ματς για τον Μπάμπη Λυκογιάννη. Όχι μόνο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης αλλά ήταν από τους πλέον δραστήριους και σταθερούς σε απόδοση παίκτες του αγώνα. Ανασταλτικά κάλυψε σωστά την θέση του ενώ βοήθησε και επιθετικά με τις πλαγιοκοπήσεις του.

Μας άρεσε

Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Από την αρχή του πρωταθλήματος έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στο Παγκρήτιο. Από δική του άριστη ενέργεια ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με το γκολ του Μορένο.

Δεν μας άρεσε

Έλειψε η ουσία στον Βλαχοδήμο. Πήρε πρωτοβουλίες, δεν κρύφτηκε αλλά σπανίως ολοκλήρωσε αποτελεσματικά κάποια από τις ενέργειες του. Ο Δερμιτζάκης τον άφησε στο ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά ποντάροντας στο απρόβλεπτο που χαρακτηρίζει τον 23χρονο εξτρέμ αλλά δίχως να πάρει κάτι ουσιαστικό από τον παίκτη του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ