STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής 3-0

Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής 3-0
INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή Super League καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Καλλονής και αναρριχήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας (videos).

Ιδανικό φινάλε "σέρβιρε" στο κοινό του ο Εργοτέλης, με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να μη συναντούν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής και με το "πειστικό" 3-0 να φτάνουν τους 44 βαθμούς, που τους έφεραν στην καθόλα τιμητική 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που είναι η καλύτερη της ιστορίας τους στη Super League.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στα μέσα του πρώτου μέρους, με τους Κρητικούς να φτάνουν στο 2-0 με τους Μπουχαλάκη (29') και Κούμπικ (37'), ενώ το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους τοποθέτησε ο Διαμαντάκος στο 64ο λεπτό.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ Καλλονής δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα στον επιθετικό τομέα, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως έχει πετύχει απόλυτα στη φετινή σεζόν καθώς αν και νεοφώτιστη και χωρίς να αγωνίζεται στην έδρα της όλη τη χρονιά κατάφερε να ανανεώσει την παραμονή της μαζεύοντας μάλιστα 39 πόντους.

Παρακολουθήστε την Κυριακή (13/4) την εκπομπή Super BALL με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και στιγμιότυπα από όλα τα ματς της 34ης αγωνιστικής της Super League. Σέντρα στις 21:15.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

Βοηθοί: Σπυρίδων Γουργιώτης, Εμμανουήλ Βλάσσης

Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Αθανασίου, Ρέντζας, Αντελέγε, Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας, Κοζορώνης, Ιμπραΐμ (17' Μπουχαλάκης), Κούμπικ, Μπαντιμπανγκά (70' Κούτρης), Διαμαντάκος (75' Παντελάκης), Μονακέλο

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουανί, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος (80' Βλαστέλλης), Ποντάνι, Γιουκαρής (68' Ντάμπος), Καλτσάς, Κύπρου, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναούμ (46' Άλβες)

Γκολ: Μπουχαλάκης (29'), Κούμπικ (37'), Διαμαντάκος (64')

Κίτρινες κάρτες: Γιοβάνοβιτς (48'), Μονακέλο (51'), Κούμπικ (66')

Η ανασκόπηση

Με την υπόθεση "παραμονή" να έχει εξασφαλιστεί και τις δύο ομάδες να είναι απελευθερωμένες από το άγχος, ο αγώνας στο "Παγκρήτιο" προσφερόταν για να δώσουν θέαμα στο κοινό ο Εργοτέλης και η Καλλονή, κάτι που κατάφεραν εν μέρει στο πρώτο ημίχρονο.

Στο διάστημα αυτό, ούτε οι κλασικές ευκαιρίες ήταν πολλές ούτε ο ρυθμός ικανοποιητικός, παρόλα αυτά τα γκολ δεν έλειψαν, με τους Κρητικούς να βρίσκουν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής 3-0
INTIME SPORTS

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8' με την κεφαλιά του Μονακέλο να φεύγει άουτ ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την δική τους πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 26', όταν ο Αθανασίου απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Λεοζίνιο εκτός περιοχής.

Τα δύο τέρματα για τους "κιτρινόμαυρους" ήρθαν μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, με την αρχή να γίνεται στο 29': ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ συρτά, με τον Σιδεράκη να μην κάνει καλό υπολογισμό και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 37' οι παίκτες του Ουζουνίδη διεύρυναν το προβάδισμά τους, με τον Κούμπικ να ευστοχεί με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο κίπερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι πολύ χαμηλός με μοναδικές φάσεις δύο σουτ του Ποντάνι για την Καλλονή (το ένα άστοχο, το άλλο στα χέρια του Αθανασίου), με το γκολ να έρχεται πάντως και πάλι από τον Εργοτέλη.

Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής 3-0
INTIME SPORTS

Ο Μπαντιμπανγκά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Διαμαντάκος με προβολή έγραψε το 3-0 στο 64' ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε εκπληκτική ευκαιρία για τέταρτο γκολ όταν έστειλε τη μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Στο 78' ο Σιδεράκης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Κούτρη, με την φάση αυτή να είναι και η τελευταία αξιόλογη στο παιχνίδι, που βρήκε τον Εργοτέλη να φτάνει σε ένα δίκαιο και άνετο 3-0.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Εργοτέλης τίμησε για την μεγάλη τους προσφορά στην ομάδα τους Γιώργο Σαρρή, Μανώλη Τζανακάκη και Αντρέα Μπουχαλάκη, οι οποιοι προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μπαντιμπανγκά έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα (έβγαλε και την ασίστ στο τρίτο γκολ της ομάδας του) και η καλύτερη ανταμοιβή για αυτόν ήταν το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε από το κοινό στο Παγκρήτιο στο 70ο λεπτό, τη στιγμή της αλλαγής του.

Η απογοήτευση

Η άσχημη αντίδραση του Σιδεράκη στη φάση του πρώτου γκολ του Εργοτέλη. Το χτύπημα φάουλ του Μπουχαλάκη ήταν από μακρινή απόσταση, συρτό και όχι ιδιαίτερα δυνατό, με τον γκολκίπερ της Καλλονής να πέφτει ελαφρώς καθυστερημένα στην αριστερή του γωνία και να μην καταφέρνει να μπλοκάρει τη μπάλα, παρότι έδειξε αρχικά πως ήλεγχε τη φάση.

Στατιστικά αγώνα

3 Goal 0
1 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 9
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 8
1 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 3
12 Επεμβάσεις 10
29 Κλεψίματα 30
13 Φάουλ 9
4 Οφσάιντ 0
3 Κόρνερ 4
56 Λάθη 60
3/13 Γεμίσματα 5/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ