STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Skoda Ξάνθη 0-2

Εργοτέλης - Skoda Ξάνθη 0-2
INTIME SPORTS

Με κεκτημένη ταχύτητα πέρασε η Skoda Ξάνθη από το Παγκρήτιο Στάδιο, επικρατώντας του Εργοτέλη με σκορ 2-0, χάρη σε τέρματα των Λισγάρα (45') και Ομπόντο (71').

Εργοτέλης και Skoda Ξάνθη αναμετρήθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 14η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικές ανάγκες στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο φετινό πρωτάθλημα και θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ανεβάζουν στροφές και δείχνουν πως μπορούν να διεκδικήσουν μια καλή θέση στην βαθμολογία.

Με το άγχος της βαθμολογικής συγκομιδής μπήκε στο ματς ο Εργοτέλης, σε αντίθεση με την Ξάνθη που είχε αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική. Και μάλλον μαζί με το χαμένο πέναλτι του Χαντί στο 22', η ομάδα της Κρήτης απώλεσε την ευκαιρία να πάρει κάτι από το ματς.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Εργοτέλης δεν πάταγε καλά στο γήπεδο και η Ξάνθη με υπομονή και δίχως ρίσκα βρήκε δύο τέρματα από τους Λισγάρα και Ομπόντο, φεύγοντας από το Παγκρήτιο με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάνης (ΕΠΣ Άρτας), Γεώργιος Πασχάλης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (71' Μπαμ Μπαμ), Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Χαντί (57' Άλαν), Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (58' Νόσκοβιτς).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Ουάλας (46' Μπέρτος), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (90' Ρούντι), Καπετάνος (82' Φλίσκας).

Γκολ: - / 45' Λισγάρας, 71' Ομπόντο

Κάρτες: 62' Νόσκοβιτς, 75' Άλαν, 87' Γιοβάνοβιτς / 21' Ουάλας, 34' Λισγάρας, 70' Παπαστεριανός

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Κώστα Χολίδη

Skoda... γκαζωμένη και στο Παγκρήτιο

Με στόχο τη νίκη παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Εργοτέλης για να πάρει βαθμολογική ανάσα ενόψει της μάχης για την παραμονή και η Skoda Ξάνθη θέλοντας να δώσει συνέχεια στον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ, χτίζοντας ψυχολογία και ένα μικρό σερί.

Ο ρυθμός δεν ήταν κακός, η μπάλα μεταφερόταν από την μια περιοχή στην άλλη, ωστόσο οι κακές επιλογές των παικτών ένθεν και ένθεν στο τρίτο μισό του γηπέδου, απέτρεπε τις δύο ομάδες από το να ολοκληρώσουν σωστά τις φάσεις.

Η Ξάνθη έδειχνε πιο συγκεντρωμένη και με σαφώς λιγότερο άγχος, κυκλοφορούσε με περισσότερη ηρεμία την μπάλα και έφτανε με καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λουσέρο στο 17΄βρέθηκε ξεχασμένος μέσα στην περιοχή αλλά μάλλον αιφνιδιάστηκε και ολομόναχος έκανε μια βεβιασμένη κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον Καβουσάκη.

Στο 21' ο Γιουσούφ κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Ουάλας, όμως ο Χαντί από τα 11 βήματα είδε τον Κυριακίδη να πέφτει σωστά στην δεξιά του γωνία και να σώζει την εστία του!

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στους γηπεδούχους από εκείνο το σημείο και μετά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καπετάνος (είχε μια καλή στιγμή στο 38') πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Λισγάρα να καραδοκεί στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προίκα το 1-0.

Με διάθεση περισσότερο να διαφυλάξει το προβάδισμα της παρά να ψάξει ένα ακόμη γκολ εμφανίστηκε η Ξάνθη στην επανάληψη. Ο Εργοτέλης ήθελε αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τους χώρους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρούν με ευκολία το υπέρ τους σκορ. Και όχι μόνο. Στο 71' ο Σολτάνι με εξαιρετική ατομική προσπάθεια γύρισε τον Ομπόντο, που με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 2-0 της Ξάνθης!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι, με την Ξάνθη να δίνει συνέχεια στο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής, ενώ αντίθετα για τον Εργοτέλη τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ζόρικα για τη συνέχεια.

Η φάση του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία αυτή του 22'. Ο Χαντί εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Γιουσούφ, νικήθηκε από τον Κυριακίδη και στέρησε από την ομάδα το δικαίωμα να προηγηθεί στο σκορ και να πάρει ψυχολογία για την συνέχεια του 90λεπτου.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουτσιαύτη στο Παγκρήτιο. Ακόμη και κάποια λάθη που έκανε ήταν μοιρασμένα και κράτησε ίσες αποστάσεις από τις δύο ομάδες.

Εργοτέλης - Skoda Ξάνθη 0-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Κράτησε μπάλα, κέρδισε φάουλ, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα αλλά και το γκολ του Ομπόντο για το 2-0. Ο λόγος για τον Καρίμ Σολτάνι που είχε μια άκρως πειστική παρουσία για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Μας άρεσε

Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Λουτσέσκου. Με σωστές αλληλοκαλύψεις, δίχως να αφήνει χώρους και σωστό μοίρασμα ρόλων. Πάνω εκεί χτίστηκε το "διπλό" στο Παγκρήτιο.

Δεν μας άρεσε

Η χαρακτηριστική αδυναμία του Εργοτέλη να βγάλει φάσεις στην επίθεση, είτε μέσα από σωστή κυκλοφορία της μπάλας, είτε κάποια ατομική ενέργεια. Μπλοκαρισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου οι Κρητικοί, που στερούνταν καθαρού μυαλού και φαντασίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ