STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ WWW.MOTIONTEAM.GR

Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 δεν κατάφερε να κερδίσει, με τον Εργοτέλη να ισοφαρίζει σε 2-2.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Χουμπ Στέφενς έχουν βαλθεί να στείλουν στον… ψυχίατρο τους οπαδούς της ομάδας με τις εμφανίσεις τους και κυρίως με αυτά που κάνουν εκτός έδρας. Στο Παγκρήτιο, απόλυτα εναρμονισμένοι με το… καρναβαλικό κλίμα των ημερών, κατάφεραν να μετατρέψουν μία εύκολη νίκη σε μία αγχωτική ισοπαλία που φανέρωσε το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο «Δικέφαλος».

Παρότι προηγήθηκε 2-0 με γκολ από τα αποδυτήρια και στα δύο ημίχρονα, με τον Λάζαρ να βάζει φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα του και ως εκτελεστής και ως δημιουργός, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με δύο… γκάφες της άμυνάς του (ένα τραγικό γκελ του Ινσαουράλδε και ένα αυτογκόλ του Κίτσιου) να δώσει ένα ανέλπιστο 2-2 στον Εργοτέλη και να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην απογοήτευση τον κόσμο του.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο Στέφενς που παρότι έβλεπε ότι το 4-4-2 με ρόμβο έμπαζε από τα άκρα, δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει, ειδικά μετά το 2-0 και άφησε τον Μπαντιμπαγκά και τον Ρομάνο που μπήκε αλλαγή να αλωνίζουν, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μείνουν χωρίς εκτός έδρας τρίποντο στο πρωτάθλημα από τις 5 Γενάρη, όταν κέρδισαν την Ξάνθη με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στη 2η θέση με 55 βαθμούς, όσους έχει πλέον και ο Ατρόμητος.

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

Εργοτέλης ( Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά

ΠΑΟΚ ( Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (80' Λούκας), Χούσεν

Γκολ: Μονακέλο 71', Κίτσιου 81' (αυτ.)-Λάζαρ 2', Σαλπιγγίδης 47'

Κίτρινες κάρτες: Μεχία 35'-Λάζαρ 88'

Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπαντιμπαγκά ξεχύθηκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε, αλλά ο Μονακέλο που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Χούσεν έξω από την περιοχή, ο Ολλανδός προχώρησε, σέντραρε και ο Λάζαρ με κοντινό πλασέ νίκησε τον Στοϊκοβιτς γράφοντας το 0-1.

Πίεσε ο Εργοτέλης

Στο 13ο λεπτό ο Κούμπικ ξέφυγε από τον Κάτσε, βγήκε απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο Κίτσιου τον έκοψε τελευταία στιγμή με σωτήριο τάκλιν. Ακολούθησε στο 17' ένα ξαφνικό σουτ του Νάτχο που κόντραρε και δεν ανησύχησε τον Στοϊκοβιτς, ενώ στο 18' ο Μπαντιμπαγκά έφυγε για ακόμη μία φορά μόνος από τα αριστερά, σέντραρε, όμως, ο Ιμπραήμ εξ' επαφής δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Γλύκο.

Επεσε ο ρυθμός

Ο Μαντούρο στο 23' δεν βρήκε στόχο με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάτχο και στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Στο 37' ο Τζαβέλλας ανάγκασε μετά από εκτέλεση φάουλ τον Στοϊκοβιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του, ενώ στο 43' Κίτσιου και Χούσεν συνδυάστηκαν ιδανικά, αλλά ο Σαλπιγγίδης που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Στοϊκοβιτς να μπλοκάρει.

0-2 με Σάλπι

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις νίκης. Ο Κάτσε με κάθετη πάσα έφερε την μπάλα στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Λάζαρ με τακουνάκι μοίρασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μετά από εξαιρετική προσποίηση πλάσαρε εύστοχα σημειώνοντας το 0-2. Στο 52' έπειτα από εκτέλεση φάουλ και γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Σαλπιγγίδης για λίγο δεν πρόλαβε να επωφεληθεί και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Προσπάθεια αντίδρασης από Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης απείλησε στο 56', όταν το μονοκόματο σουτ του αφύλακτου Αντελέγιε μετά από σέντρα ακριβείας του Ρομάνο πέρασε άουτ, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό κεφαλιά του Ρομάνο από κοντινή απόσταση δεν βρήκε στόχο. Στο 61' ήρθε ένα μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη που δεν ανησύχησε τον Γλύκο και στο 63' ο Μπαντιμπαγκά σέντραρε, αλλά ο Ινσαουράλδε έκοψε τελευταία στιγμή προ του επερχόμενου Μονακέλο.

Μείωσαν οι γηπεδούχοι μετά από τραγικό λάθος

Ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει και στο 65' ο Γλύκος απέκρουσε με υπερένταση δυνατό σουτ του Ρομάνο. Στο 67' ο Μπαντιμπαγκά βρήκε τον Ρομάνο μόνο απέναντι από τον Γλύκο, όμως, ο Αργεντινός δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ την ευκαιρία να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ βγήκε από το καβούκι του στο 70', όταν δυνατό σουτ του Κάτσε κόντραρε και πέρασε έξω, αλλά στο 71' μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα του "Δικεφάλου" ο Μονακέλο έγραψε το 1-2.

Ο Ινσαουράλδε έχασε το κοντρόλ βγάζοντας τον επιθετικό του Εργοτέλη σε θέση βολής, ο οποίος προχώρησε και πλάσαρε τον Γλύκο. Ο Λάζαρ στο 75' με φαλτσαριστό σουτ απείλησε την εστία των γηπεδούχων, ενώ στο 76' ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε τελευταία στιγμή σέντρα σουτ του Μπαντιμπαγκά.

Αυτογκόλ και 2-2

Ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο σοκ, όταν στο 81' μετά από σέντρα του Τζανακάκη και λάθος εκτίμηση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Κίτσιου ισοφάρισε με αυτογκόλ. Στο 84' ο Χούσεν πάσαρε στον Βούκιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σέρβος επιτελικός υπό πίεση δεν κατάφερε να πλασάρει.

MVP

Ο Μπαντιμπαγκά που έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ και που ήταν εμπνευστής των περισσότερων επιθετικών ενεργειών του Εργοτέλη

Η Απογοήτευση

Οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έκαναν... διαγωνισμό γκάφας, αλλά ο Ινσαουράλδε που σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν θετικός έκανε το λάθος με το οποίο στο 71' ο Εργοτέλης ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας σε 1-2

Στατιστικά Αγώνα

2 Γκολ 2

0 Ασίστ 2

12 Τελικές Προσπάθειες 9

6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3

3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4

3 Κεφαλιές 2

5 Αποκρούσεις 5

9 Επεμβάσεις 19

19 Κλεψίματα 22

17 Φάουλ 15

3 Οφσάιντ 1

11 Κόρνερ 7

48 Λάθη 47

8/30 Γεμίσματα 5/15

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ