STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με δυο τέρματα από το πρώτο μέρος επικράτησε του Εργοτέλη στην Κρήτη με 2-0 διευρύνοντας το σερί τους. Έριξαν ρυθμούς στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι που δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο. (VIDEO)

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε το Σάββατο το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός στο Παγκρήτιο επικρατώντας με 2-0 του Εργοτέλη ακόμα πιο εύκολα από ότι δείχνει και το τελικό σκορ. Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Μπεργκ και Ατζαγκούν και στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν ρυθμό.

Ακολουθούν άλλωστε δυο πιο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας με Ατρόμητο και Βέροια μέσα σε μια εβδομάδα και είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να έχει το μυαλό του και σε αυτά τα παιχνίδια καθώς αν κερδίσει και σε αυτά τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Σίλντενφελντ, Πράνιτς και Ζέκα και τις θέσεις τους πήραν οι Κουτρουμπής, Ατζαγκούν και Δώνης. Επίσης ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Καρέλη παρά το καλό του παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ δεν τον χρησιμοποίησε ούτε στην διάρκεια του αγώνα αφού δεν χρειάστηκε.

Από την άλλη και ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα πριν την έναρξη του αγώνα τα οποία έγιναν ακόμα περισσότερα με τον τραυματισμό του Σαράνοφ και περιορίστηκε σε έναν αρκετά παθητικό ρόλο στην διάρκεια της αναμέτρησης δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Παγκρήτιο Στάδιο"

Διαιτητής: Α. Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Ε. Βλάσσης (Λασιθίου), Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας)

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ (37' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκοργκς, Λουβιόν, Πίτσος, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Χαλκιαδάκης (66' Ολαϊτάν), Ουλά, Καζναφέρης, Σολάρι (57' Τζίλας).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (79' Μέντες), Δώνης (86' Νίνης), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55' Μαυρίας), Πέτριτς, Μπεργκ.

Γκολ: 30' Μπεργκ, 40' Ατζαγκούν

Κάρτες: 81' Στιλ, 90' Τριανταφυλλόπουλος

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Άνετα με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο

Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά χαλαρά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και το παιχνίδι είχε κυρίως αναγνωριστικό χαρακτήρα με την πρώτη υποψία φάσης να ανήκει στους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Σολάρι στο 16' και την εύκολη απόκρουση του Στιλ.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση και η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν έπιασε καλά το πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει έξω.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Πέντε λεπτά αργότερα οι πράσινοι απείλησαν και πάλι με τον Πέτριτς να κάνει μια τρομερή ενέργεια και να αποφεύγει τον αντίπαλο του από τα δεξιά. Ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε προς τον Κλωναρίδη ο οποίος και πάλι έκανε τσαφ με την άμυνα των Κρητικών να διώχνει.

Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Δώνης από τον χώρο του κέντρου είδε την κίνηση στο χώρο του Μπεργκ και του έκανε την σαραντάρα μπαλιά. Ο Σουηδός έπιασε το πλασέ με το οποίο έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

Ο Παναθηναϊκός έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" στο 32' όταν ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, προσπάθησε να δώσει στον Μπεργκ και παρά την παρεμβολή των αμυντικών του Εργοτέλη ο Σουηδός με ένα απευθείας σουτ έκανε το σουτ και νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Στο 37' ο γκολκίπερ του Εργοτέλη παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην μέση και αντικαταστάθηκε από τον Καβουσάκη ο οποίος μπήκε στην αναμέτρηση χωρίς ζέσταμα. Αυτό ίσως έπαιξε τον ρόλο του στο 2-0 του Παναθηναϊκού το οποίο έγινε στο 40' όταν ο Ατζαγκούν από μακριά επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να παίρνει αρκετά φάλτσα και τον Καβουσάκη να κάνει λάθος εκτίμηση και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Έριξε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 υπέρ του από το πρώτο ημίχρονο "κατέβασε ταχύτητα" ενόψει των αγώνων που έρχονται με τον Ατρόμητο και την Βέροια εκτός έδρας και προτίμησε με καλή κυκλοφορία της μπάλας να εξασφαλίσει την νίκη και να ψάξει με περισσότερη σιγουριά ένα ακόμη τέρμα.

Στο 52' ο Νάνο από τα δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πέτριτς έπιασε το απευθείας βολέ με το αριστερό με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Δέκα λεπτά αργότερα οι πράσινοι βγήκα ωραία στην αντεπίθεση με τον Μαυρία να ξεφεύγει εύκολα από τον αντίπαλο του και να κάνει την πάσα στον Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός προσπάθησε να κρεμάσει τον Καβουσάκη αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Εργοτέλης στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε μόλις μια φορά και αυτή ήταν με τον νεοεισελθόντα Ολαϊτάν ο οποίος στο 68' μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε και το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Λαγό και να διώχνει σε κόρνερ.

Οι πράσινοι "πάγωσαν" και άλλο το παιχνίδι στην συνέχεια έχοντας την μπάλα στην κατοχή τους και περιορίζοντας τα λάθη ενώ στο ματς μπήκαν και οι Μέντες, Νίνης αντί των Λαγού και Δώνη.

Η μόνη καλή στιγμή μέχρι την λήξη του αγώνα ήταν ένα πολύ ωραίο σουτ από πλευράς Νίνη στο 87' με τον Καβουσάκη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η φάση του αγώνα

Η αλλαγή του Σαράνοφ. Ο βασικός γκολκίπερ του Εργοτέλη αποχώρησε στο ματς στο 37' εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στην μέση και αντικαταστάθηκε από τον Καβουσάκη ο οποίος όντας "κρύος" δεν είχε καλή αντίδραση στο σουτ του Ατζαγκούν το οποίο διαμόρφωσε το 2-0.

Ο διαιτητής

Ο Αθανάσιος Γιάχος. Εύκολη αναμέτρηση για τον ρέφερι από την Χίο ο οποίος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην διάρκεια του 90λεπτου όντας σωστός στις περισσότερες αποφάσεις του. Δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση εκατέρωθεν που να δυσκολέψει τον διεθνή ρέφερι.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοση του και πήρε μια άνετη νίκη με τους περισσότερους παίκτες του να έχουν μέτρια απόδοση. Αν θέλαμε να σταθούμε όμως σε κάποιον θα βάζαμε τον Μπέργκ. Ο Σουηδός πλην του γκολ που πέτυχε και άνοιξε το σκορ, ήταν δραστήριος και είχε και άλλες φάσεις για κάποιο γκολ ενώ είχε καλή συνεργασία και πάλι με τους περισσότερους συμπαίκτες του.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ματς της φετινής σεζόν κόντρα σε ομάδες μικρότερης δυναμικότητας το τριφύλλι μπήκε δυνατά στο πρώτο 45λεπτο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Παγκρήτιου. Όχι επειδή ήταν άδειο λόγω του "κεκλεισμένων των θυρών" αλλά γιατί ένα γήπεδο που θα έπρεπε να είναι στολίδι για την Κρήτη παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και λόγω των όσων έχουν γίνει με το στέγαστρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ