STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
INTIME SPORTS

Η Κέρκυρα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 2-1 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή ενώ η επόμενη σεζόν θα βρει τους Κρητικούς στην Football League.

Στην Super League θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Κέρκυρα καθώς μετά τη νίκη της επί του Εργοτέλη με 2-1 στο Παγκρήτιο εξασφάλισε την παραμονή της ενώ την ίδια ώρα οι Κρητικοί με αυτό το αποτέλεσμα αποχαιρέτησαν την μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Football League.

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Χαλκιαδάκη στο 57' δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 και δεχόμενοι δυο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 και έπεσαν ηρωικά καθώς η προσπάθεια τους στα τελευταία παιχνίδια ήταν συγκλονιστική.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε ο τραυματισμός του Γκορκς μόλις στο 4' και η αναγκαστική αλλαγή του καθώς και αναγκαστική αλλαγή του Τζανακάκη στο 54'. Ο Γκορκς άλλωστε αποτελούσε τον ηγέτη της άμυνας του Εργοτέλη ενώ και η αλλαγή του δεξιού μπακ ήταν καθοριστική καθώς από εκεί έκανε όλο το παιχνίδι της η Κέρκυρα μετά το 65' της αναμέτρησης.

Από την άλλη η απόδοση των "Φαιάκων" ανέβηκε μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γρηγορίου και δη την παρουσία του Καρντόσο με την εμπειρία του άσου των Κερκυραίων να δίνει άλλη ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Παγκρήτιο Στάδιο"

Διαιτητής: Γεώργιος Καμίνης

Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου, Ηλίας Αλεξέας

Εργοτέλης(Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54' Γκέντζογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13' Λυκογιάννης), Πίτσος, Μποέ, Καζναφέρης, Καλέ (76' Ολαϊτάν), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Τζίλας

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Σιόντης, Ντιόγκο, Ζορμπάς (60' Φάμπιο), Ανδρεόπουλος (64' Καρντόσο), Ντιμιτρόβσκι, Κόντος, Χαβίτο, Μαρκόβσκι (17' Καϊκούτ).

Γκολ: 57' Χαλκιαδάκης/74' Ντιμιτρόφσκι, 78' Κόντος

Κίτρινες: 56' Καλέ, 83' Τζιλάς/30' Σιόντης, 90+ Ντιμιτρόφσκι

Κόκκινες;

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Έφτασε στη νίκη με ανατροπή η Κέρκυρα

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 2' ο Χαλκιαδάκης από μακριά επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κουτζαβασίλης με πολύ καλή επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 15' όταν ο Τζανακάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή έφυγε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 23' όταν ο Χαβίτο από μακριά επιχείρησε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από τα γκολπόστ του Σαράνοφ.

Δοκάρι με Καϊκούτ

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους άνηκε στην Κέρκυρα καθώς ο Καϊκούτ που είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Μαρκόβσκι κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι και την βρήκε όμορφα μπροστά του κάνοντας ένα βολέ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με στόχο να βάλουν ένα γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού. Αυτό ήρθε στο 57' όταν ο Χαλκιαδάκης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή της Κέρκυρας και με ένα αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στο γάμα του Κουτζαβασίλη.

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
INTIME SPORTS

Πίεσαν για την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι

Οι φιλοξενούμενοι μετά και τις αλλαγές που έγιναν από τον Μιχάλη Γρηγορίου πίεσαν αρχικά για την ισοφάριση και με κύριο εκφραστή τον Κόντο απείλησαν στον Σαράνοφ. Ο επιθετικός της Κέρκυρας στο 67' μετά από σέντρα του Χαβίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ξεκίνησε την προσπάθεια του από θέση οφσάιντ.

Στο 73' και πάλι ο Κόντος ήταν αυτός που πέρασε πανέμορφα δυο παίκτες του Εργοτέλη από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα αλλά η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του προήλθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Σαράνοφ δεν μπόρεσε να διώξει και ούτε η άμυνα απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Ντιμιτρόφσκι ο οποίος από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μια του Κόντου, δυο του Κόντου... τρεις και σκόραρε

Ο Εργοτέλης στάθηκε άτυχος με την σέντρα να πάρει και πάλι το προβάδισμα καθώς το σουτ του Καλέ έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά και στο επόμενο λεπτό ο Κόντος και πάλι από τα αριστερά έκανε τρομερή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.

Την τρίτη φορά που του δόθηκε η ευκαιρία ο Κόντος δεν αστόχησε. Έτσι στο 78' μετά από όμορφη μεταβίβαση του Καϊκούτ μπήκε στην περιοχή και πάλι από τα αριστερά και αυτή τη φορά τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Σαράνοφ για το 2-1 της Κέρκυρας.

Μέχρι το τέλος του αγώνα και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Εργοτέλη δεν υπήρξε κάποια καλή ευκαιρία για τους Κρητικούς και ένα γκολ που θα έβαζε και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του Ηρακλείου. Το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη βρήκε τον Εργοτέλη να χάνει και να αποχαιρετά την Super League.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Καλέ στο 75'. Με την σέντρα μετά την ισοφάριση ο Εργοτέλης θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ και ουσιαστικά να αλλάξει την ροή του αγώνα. Παρά την καλή ενέργεια του Καλέ όμως το σουτ του έφυγε λίγο έξω από την εστία του γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Ο διαιτητής

Ο Γεώργιος Κομίνης. Πολύ καλή η διαιτησία του Κομίνη από την Θεσπρωτία που ήταν κοντά στις φάσεις και απέφυγε τα λάθη ενώ και στο πειθαρχικό κομμάτι ήταν σωστός. Με λάθη οι επόπτες και ευτυχώς που το ένα εξ αυτών δεν στοίχισε με τον Κόντο από θέση οφσάιντ στο 67' να αστοχεί.

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλέξανδρος Κόντος. Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον μεσοεπιθετικό της Κέρκυρας ο οποίος από το 65' και μετά ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα του Εργοτέλη. Με τρομερές ενέργειες και ένα πανέμορφο γκολ ήταν ουσιαστικά αυτός που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει η νίκη για την ομάδα της Κέρκυρας.

Μας άρεσε

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
INTIME SPORTS

Η αφιέρωση του Βενέτη στον Γκαζαριάν. Μετά την ισοφάριση από πλευράς Κέρκυρας ο αρχηγός των "Φαιάκων" πήγε προς τον πάγκο της ομάδας και πήρε την φανέλα του Γκαζαριάν και την έδειξε θέλοντας με αυτή τη κίνηση του να δείξει την στήριξη προς το πρόσωπο του Γεωργιανού ο οποίος θρηνεί τον χαμό του πατέρα του.

Δεν μας άρεσε

Ο τραυματισμός του Γκόργκς. Στο 4' της αναμέτρησης ο κόσμος στο Παγκρήτιο "πάγωσε" βλέποντας τον Γκοργκς να σωριάζεται στο έδαφος και να μην αντιδρά. Οι παίκτες των δυο ομάδων εσπευσμένα κάλεσαν το ιατρικό τιμ να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον αμυντικό του Εργοτέλη που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο ποδοσφαιριστής των Κρητικών που πήγε στο νοσοκομείο είναι πλέον καλά.

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ