STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος υπερείχε σε κάθε σημείο του Αστέρα και πήρε τη νίκη με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Φούντα (με το δεύτερο να είναι πανέμορφο) κι ένα του Ανσαριφάρντ για την 3η αγωνιστική της SuperLeague.

Από τη μία ο Πανιώνιος. Μια ομάδα με σχέδιο που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Με τους Μπεν, Ανσαριφάρντ και Φούντα να συνεννοούνται με κλειστά μάτια. Από την άλλη ο Αστέρας. Ένας Αστέρας με εντελώς διαφορετικό από το (εντυπωσιακό) πρόσωπο που έδειξε στα φιλικά της θερινής προετοιμασίας.

Για την 3η αγωνιστική της SuperLeague, οι "κυανέρυθροι" νίκησαν με 3-0 τους "κιτρινομπλέ" στη Νέα Σμύρνη. Ντεμπούτο με το δεξί για τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ντεμπούτο (επίσημο) με το δεξί και για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην τεχνική ηγεσία του "Ιστορικού".

Αν κι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μεσούσης της θερινής προετοιμασίας, αντικαθιστώντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο Σέρβος τεχνικός έκανε σαφή τη φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του και τη μετέδωσε ξεκάθαρα. Απλό ποδόσφαιρο, σίγουρες πάσες, ξεκάθαρο πλάνο.

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Αστέρα. Δεν είναι μόνο το σκορ. Η ομάδα της Τρίπολης δεν έπεισε με αυτή την εμφάνιση ότι σε κάποιο χρονικό σημείο θα μπορούσε να ανα(σ)τρέψει το διαμορφωθέν αποτέλεσμα. Ο Μάκης Χάβος έχει πολλά να διορθώσει στη συνέχεια.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Αντώνης Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Δημήτρης Ζησιμόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούντ (83' Καθάριος), Μπεν, Φούντας (70' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (86' Ν' Γκογκ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σεφί, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Νίκο Φερνάντες), Καλτσάς (54' Φαρίνια), Τσιλιανίδης (37' Χαμντανί), Μάσα, Ιωαννίδης.

Γκολ: 24', 57' Φούντας, 52' Ανσαριφάρντ

Κάρτες: 60' Αντωνιάδης, 89' Ρισβάνης / 26' Τσιλιανίδης, 37' Μπέρτος

Έτσι έπαιξαν

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα

Ανασκόπηση αγώνα

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κοσμάς Τσιλιανίδης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, κινούμενος από τα αριστερά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γιαννιώτη. Ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από σέντρα του Μπέρτου δύο λεπτά αργότερα.

Στο 14ο λεπτό, ο Οικονόμου έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης ανέκοψε αυτό με προτεταμένο το χέρι του και ο διαιτητής, Αντώνης Παπαπέτρου, υπέδειξε το πέναλτι.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χαμένο πέναλτι με Ανσαριφάρντ

Την εκτέλεση ανάλαβε ο διεθνής Ιρανός φορ των "κυανέρυθρων", Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά δεν ευστόχησε. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ του Αστέρα, Τόμας Κοσίτσκι, αντέδρασε σωστά κι απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι.

Ο Φούντας δίνει το προβάδισμα

Το γκολ δεν ήρθε στο 15' για τον Πανιώνιο, ήρθε όμως εννιά λεπτά αργότερα. Ο Βαλεντίνος Βλάχος έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός επιθετικός από δεξιά έκανε το γύρισμα στον αφύλαχτο Φούντα, ο οποίος από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εκμεταλλευόμενοι το διαμορφωμένο υπέρ τους μομέντουμ, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Μπεν στο 32ο λεπτό να ντριμπλάρει τον Γιαννούλη, αλλά τον Κοσίτσκι με διπλή προσπάθεια να αρνείται την εκ νέου παραβίαση της εστίας του.

Ο Μάσα προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 42' να απειλήσει την εστία το Πανιωνίου, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Ανσαριφάρντ και... 2-0

Ο Μάκης Χάβος έκανε δύο αλλαγές - η δεύτερη εκ των οποίων αναγκαστική - αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Έξι λεπτά ύστερα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπεν έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ κι αυτή τη φορά ο Ασιάτης επιθετικός δεν έκανε λάθος.

Γκολάρα από Φούντα

Με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κοσίτσκι κι έκανε το 2-0. Ο Αστέρας συνέχισε να βρίσκεται σε σύγχυση και το τρίτο γκολ ήταν αναπόφευκτο. Και τι γκολ! Ο Ταξιάρχης Φούντας με φανταστικό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοσίτσκι διαμορφώνοντας το 3-0.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 76ο λεπτό, Ολαϊτάν, Μασούντ και Μπεν "έκρυψαν" την μπάλα, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Κοσίτσκι. Ίδια τύχη και για την ατομική προσπάθεια του Φαρίνια, έξι λεπτά αργότερα.

Ο διαιτητής

Καλός ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο, ο Τάσος Παπαπέτρου. Στη φάση του πέναλτι - στην εκτέλεση του οποίου αστόχησε ο Ανσαριφάρντ - ο Ιωαννίδης έχει το χέρι του προτεταμένο. Οι "κυανέρυθροι" διαμαρτυρήθηκαν γι' ακόμη μία φάση, στην οποία ο Μπέρτος κράτησε τον Ιρανό φορ, αλλά ο διαιτητής άφησε ορθώς το ματς να συνεχιστεί.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ταξιάρχης Φούντας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Άνοιξε το σκορ, έκανε το 3-0. Δεν είναι, ωστόσο, μόνο τα δύο γκολ. Άλλωστε, το δεύτερό του (3-0) θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague. Απίστευτη σύλληψη από τον 21χρονο ακραίο επιθετικό, ακόμη πιο απίστευτη εκτέλεση με το γυριστό σουτ. Η γενική του παρουσία απέναντι στην πρώην του ομάδα ήταν εξαιρετική.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Το σύνολο που παρουσίασε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανιωνίου. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μεσούσης της προετοιμασίας όταν και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Πανιώνιος υπερείχε σε όλες τις γραμμές του Αστέρα. Ατομικά δεν υστέρησε κανείς. Αν και τις εντυπώσεις "έκλεψαν" οι Μπεν και Ανσαριφάρντ, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούν τα υπόλοιπα στελέχη της εμφάνισης.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Ασύνδετος ο Αστέρας, καμία σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στα φιλικά προετοιμασίας του καλοκαιριού. Η απουσία του Τριανταφυλλόπουλου φάνηκε καθώς ο Σεφίλ ήταν πολύ κακός, αλλά κι αργός. Ούτε, όμως επιθετικά ή δημιουργικά διεκρίθη κάποιος. Η πρώτη τελική φάση της ομάδας της Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο παρατηρήθηκε στο 71ο λεπτό. Βέβαια κι ο Μάκης Χάβος δεν βοήθησε με τις αλλαγές του, καθώς ο Τσιλιανίδης ένας ποδοσφαιριστής με δεδομένα δημιουργικές ικανότητες αποχώρησε νωρίς. Θετικός ο Φαρίνια, αλλά δεν έφθανε.

Επιβλητικός ο Πανιώνιος, 3-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ