STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά τις 28 Οκτωβρίου και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού νικώντας τον Πλατανιά με 2-0 χάρη σε δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες (το δεύτερο δεν ήταν). Καλή εμφάνιση οι πράσινοι που βρήκαν μπροστά τους τον ανίκητο Κλάγιτς.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία να μπει με νίκη στο 2018 και τα κατάφερε καθώς επικράτησε του Πλατανιά με 2-0 χάρη σε δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες.

Οι πράσινοι επέστρεψαν έτσι στις νίκες μετά από δυόμιση μήνες και συγκεκριμένα τις 28 Οκτωβρίου και μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Για το τριφύλλι που έπαιξε πολύ καλά δημιούργησε σωρεία τελικών ευκαιριών αλλά δεν της αξιοποίησε χρειάστηκε να σκοράρει μετά από δυο πέναλτι. Ένα το οποίο ήταν και με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 72' και ένα το οποίο δεν ήταν στο 90' και έδωσε ο Ζαχαριάδης. Να σημειώσουμε ότι ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε σωστά το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντικαμονά.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος από πλευράς Παναθηναϊκού που έκανε περισσότερες από 20 τελικές αλλά φάνηκε ότι έλειπε ο σέντερ φορ που θα έσπρωχνε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης του αγώνα, απειλούσαν συνέχεια αλλά βρήκαν μπροστά τους έναν απίστευτο Κλάγιτς. Ο Σέρβος γκολκίπερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πλατανιά κρατούσε ουσιαστικά μόνος του την ομάδα των Χανίων και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όλη την εβδομάδα δοκίμαζε σύστημα με τον Κουρμπέλη ως στόπερ και τον Μουνιέ βασικό και αυτό έπραξε στη διάρκεια του αγώνα. Έτσι το τριφύλλι παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Κουλιμπαλί και Ινσούα στα δυο άκρα και ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουρμπέλης, Κολοβετσιος.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λουντ, Τζανδάρης με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκεται στο δεξί άκρο και τον Μουνιέ αριστερά ενώ ο Άλτμαν ήταν στο κέντρο. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σωτήρη Πίσπα.

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Πλατανιά

Από την άλλη πλευρά ο Μανουέλ Ρόκα που είχε στην 18άδα και τους τέσσερις νεοαποκτηθέντες Κλάγιτς, Πετρόπουλο Ντουαλά και Μαλσά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα μόνο τον Σέρβο γκολκίπερ. Στο 3-4-2-1 με το οποίο κατέβασε την ομάδα του είχε στα γκολπόστ τον Κλάγιτς. Η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Ντικαμονά, Καρυπίδη και Βάντερσον. Στην τετράδα μπροστά τους έπαιξαν οι Ουές, Αγγελόπουλος, Δημούτσος και Κοροβέσης. Πιο μπροστά ήταν οι Ενσικουλού και Παπανικολάου και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκρζέλτσακ.

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Πλατανιά

Έχανε τη μια φάση μετά την άλλη

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος: Α. Ζαραβίνος (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (62' Δώνης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα):Κλάγιτς, Ουές (44' Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (46' Ντουαλά).

Γκολ: 72'-90' Βιγιαφάνιες

Κίτρινες: 33' Μουνιέ, 66' Δώνης/37΄Δημούτσος, 45' Κοροβέσης 53' Στάμου 63' Αγγελόπουλος, 71' Ντικαμονά 90' Καρυπίδης

Κόκκινες: 82' Ντικαμονά

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τους πράσινους. Το τριφύλλι με τη μπάλα κάτω και με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά με τον Μουνιέ ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος προσπάθησε να γίνει απειλητικός.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή από το πρώτο λεπτό αλλά η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 12'. Ο Λουντ τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη τον Μουνιέ εντός της περιοχής κι ελαφρώς αριστερά, ο Γάλλος υπό την πίεση του Καρυπίδη έκανε το πλασέ και ο Κλάγιτς επενέβη κι απομάκρυνε.

Ο Γάλλος εξτρέμ εννιά λεπτά αργότερα έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μουνιέ έκλεψε τη μπάλα από τον Καρυπίδη, βγήκε τετ α τετ με τον Κλάγιτς αλλά ο Σέρβος με το πόδι απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 25' οι πράσινοι απείλησαν και πάλι όταν ο Ινσούα γύρισε από τα αριστερά ο Βιγιαφάνιες έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά και πάλι ο Κλάγιτς με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 30' το τριφύλλι αναπτύχθηκε πανέμορφα. Ο Μουνιέ από τα αριστερά, με σέντρα συρτή έδωσε στον Άλτμαν εντός της περιοχής, ο Ισραηλινός με τη μία πάσαρε στον Ινσούα που είχε ακολουθήσει τη φάση αλλά ο Αργεντινός σούταρε με το κακό του πόδι αρκετά άστοχα.

Η πρώτη καλή στιγμή του Πλατανιά στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 40' όταν ο Κοροβέσης από αρκετά μακριά επιχείρησε ένα σουτ και ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για ένα γκολ πριν φύγει το πρώτο 45' και είδε δυο καλές στιγμές. Η πρώτη ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Άλτμαν γύρισε ωραία στη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Κλάγιτς έκανε το δεξί μπλοζόν και απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κλιάιτς.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης στο πρώτο 45λεπτο:

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Πλατανιά

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Χίλιεμαρκ αντί του Λουντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς ζαλιζόταν από μια σύγκρουση με τον Ουές στο πρώτο μέρος. Αλλαγή έκανε και ο Ρόκα με τον Ντουαλά να παίρνει τη θέση του Γκρζέλτσακ.

Οι πράσινοι συνέχισαν όπως και στο πρώτο μέρος να απειλούν την εστία του Πλατανιά. Άλλωστε το τριφύλλι ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με την ομάδα των Χανίων.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 54'. Το τριφύλλι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Ο Χίλιεμαρκ ανέλαβε την εκτέλεση του με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Κλάγιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουνιέ έκανε την προσπάθεια αλλά κόπηκε, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη που ήταν εκτός περιοχής με τον Έλληνα μέσο να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα αρκετά έξω.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 61' όταν μετά από λάθος του Ντικαμονά ο Άλτμαν έδωσε στον Βιγιαφάνιες αυτός με τη μια στον Πίσπα που την άνοιξε δεξιά στον Κουλιμπαλί. Ο αμυντικός από το Μάλι ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε ένα σουτ το οποίο ήταν αδύναμο και ο Κλάγιτς μπλόκαρε.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ Ο ΔΩΝΗΣ

Στο επόμενο λεπτό ο Ουζουνίδης έκανε μια ακόμα κίνηση από τον πάγκο. Πέρασε τον Δώνη στο παιχνίδι ως σέντερ φορ αντί του Πίσπα. Από τη στιγμή που δεν είχε άλλες λύσεις στον πάγκο λόγω της απουσίας του Μολίνς θέλησε να φρεσκάρει την επίθεση του με το νεαρό μέσο.

Στο 66' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν ο Μουνιέ βρήκε τον Δώνη στην περιοχή, αυτός πέρασε τη μπάλα από τον Βάντερσον βρήκε το πόδι του και έπεσε αλλά ο Ζαχαριάδης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Μάλιστα έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Δώνη.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ρόκα έκανε μια ακόμη αλλαγή καθώς πέρασε στο ματς τον Πετρόπουλου αντί του Παπανικολάου σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει ότι καλύτερο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΛΥΘΗΚΕ Ο "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ"

Ο Παναθηναϊκός όμως κέρδισε πέναλτι στο 70' όταν ο Άλτμαν μέσα στην περιοχή κατέβασε τη μπάλα, γύρισε και έκανε το σουτ με τον Ντικαμονά να απλώνει το χέρι και να κόβει τη μπάλα. Χέρι, πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Πλατανιά. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κλάγιτς ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει. Ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό κάνοντας τον κόσμο στη Λεωφόρο να ξεσπάει.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς που δεν είχε απειλήσει καθόλου στο δεύτερο μέρος έκανε τη πρώτη του ευκαιρία στο 76'. Σε βαθιά μπαλιά προς τον Πετρόπουλο ο έμπειρος φορ κατέβασε τη μπάλα και έκανε το σουτ από μακριά με τη μπάλα να βγαίνει αρκετά έξω.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του στο 80' όταν ο Βιγιαφάνιες με ωραία κάθετη έβγαλε μόνο του τον Δώνη μέσα στην περιοχή ο οποίος έκανε... τσαφ και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κλάγιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Ντικαμονά ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Βιγιαφάνιες και είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη του Ζαχαριάδη.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 85' όταν ο Βιγιαφάνιες με ωραία μπαλιά βρήκε τον Άλτμαν που επιχείρησε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός και στο 89' με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει τον Χατζηγιοβάνη. Αυτός μπήκε στην περιοχή κατέβασε όμορφα τη μπάλα αλλά ο Κλάγιτς του είπε και πάλι όχι καθώς έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι πράσινοι κέρδισαν και άλλο πέναλτι που δεν ήταν όμως. Ο Βιγιαφάνιες μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Καρυπίδη αλλά ο Ζαχαριάδης είδε χέρι και έδειξε την άσπρη βούλα κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των παικτών του Πλατανιά.

Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και αυτή τη φορά πιο εύκολα νίκησε τον Κλάγιτς καθώς έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Ο Αργεντινός διαμόρφωσε έτσι το τελικό 2-0 για τους πράσινους.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στη Λεωφόρο:

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-0 του Βιγιαφάνιες. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ και του έφυγε το άγχος. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε 20 τελικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ζαχαριάδης. Σωστά έδωσε το πρώτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό αλλά η υπόδειξη του δεύτερου είναι λανθασμένη. Από εκεί και πέρα όλες οι άλλες αποφάσεις που πήρε ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κλάγιτς. Ο γκολκίπερ του Πλατανιά ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα αλλά έβγαλε ότι άλλο πήγε προς την εστία του. Σπουδαία εμφάνιση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μουνιέ. Αρκετά δραστήριος ο Γάλλος επιθετικός. Πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και βοήθησε ουσιαστικά τους πράσινους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός θέλει στράικερ και αυτό φωνάζει. Έκανε 25 τελικές οι 11 στην εστία και πέτυχε δυο γκολ από πέναλτι. Αυτό τα λέει όλα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ