STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιστροφή στις νίκες ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Πανιώνιο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας, Πανιώνιος, Λεβαδειακός EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από επτά ματς χωρίς νίκη, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις επιτυχίες. Επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Πανιωνίου στη Βοιωτία και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην 8η θέση. Έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη 5η η ομάδα της Πλατείας.

Ντεφορμάρισμα τέλος για τον Λεβαδειακό. Τελευταία του νίκη πριν από αυτή της Δευτέρας (18/12) με τον Πανιώνιο ήταν στις 15 Οκτωβρίου, στο "διπλό" επί του Παναιτωλικού. Για την 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή οι "πράσινοι" εξασφάλισαν το τρίποντο στο δύσκολο ματς με τους "κυανέρυθρους", τελειώνοντας τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Πανιώνιος, που προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες, είχε αμυντικά προβλήματα, αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει αυτός τη νίκη. Η ομάδα της Πλατείας έμεινε στην 5η θέση, όπου βέβαια έχει συγκάτοικο τον Αστέρα Τρίπολης με 22 βαθμούς. Ο Λεβαδειακός πήγε στους 18.

Θυμήθηκε τι θα πει νίκη...

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Τσαμπούρης, αριστερός ο Φαβάρο, στόπερ οι Αντιλεού - Λεονάρντο. Αμυντικοί μέσοι οι Νιάς και Ομπιόρα, μπροστά τους ο Σουμπίνιο, στο αριστερό "φτερό" ο Μπελγκαζουανί, στο δεξί ο Γιουσούφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Ο Πανιώνιος σταθερά με τον Κότνικ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα ο Βλάχος, αριστερά ο Χατζισαφί, με κεντρικούς αμυντικούς τους Μπανανά - Γκιοατά. Αμυντικοί χαφ οι Σιώπης - Κόρμπος, δεξιά στην επίθεση ο Μασούρας, αριστερά ο Λάμπρου και ο Σαββίδης πίσω από τον Γεσίλ.

Γήπεδο: Δημ. Στ. Λειβαδιάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Ζοάο Φαβάρο, Λεονάρντο, Αντιλεού, Νιάς (62' Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Γιουσούφ, Σουμπίνιο (83' Μεντί), Μπελγκαζουανί (91' Ιωαννίδης), Γιακουμάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (80' Βουκελάτος), Λάμπρου, Σαββίδης (73' Ταποκό), Μασούρας, Γεσίλ (54' Ντουρμισάι).

Γκολ: 60' Λεονάρντο, 77' Γιακουμάκης - 58' Μασούρας

Κάρτες: 29' Σουμπίνιο, 76' Λεονάρντο - 46' Σαββίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το πρώτο μέρος ήταν κάτω του μετρίου. Όχι μόνο ελάχιστες φάσεις, υπερβολικά πολλά φάουλ, χαμηλό τέμπο, λίγος κόσμος στις εξέδρες. Για να καταλάβετε, σε 13 λεπτά αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν υποπέσει σε 27 λάθη. Οι Βοιωτοί επιχειρούσαν να "χτυπήσουν" από δεξιά, με τον δραστήριο Γιουσούφ, ο οποίος ταλαιπώρησε αισθητά τον Χατζισαφί. Τόσο πολύ που ο Ιρανός αδυνατούσε να πραγματοποιήσει τα γνωστά του "ανεβάσματα" από την αριστερή πτέρυγα. Έτσι οι "κυανέρυθροι" έκαναν επίθεση μονίμως από δεξιά, με τον Μασούρα. Όχι ότι σπατάλησαν καμία μοναδική ευκαιρία. Δύο είχαν όλες κι όλες στο πρώτο μισό. Στο 22' με σουτ του Μασούρα και στο 23' με κεφαλιά του Μπανανά, άουτ και οι δύο προσπάθειες.

Οι "πράσινοι" δεν είναι πως εντυπωσίασαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν, αλλά έφτασαν πιο κοντά σε ένα γκολ. Στο 19' ο Γιακουμάκης με κεφαλιά, στο 27' ο Σουμπίνιο με σουτ, στο 35' ο Νιάς με σουτ και στο 42' ο Γιουσούφ με σουτ προσπάθησαν να βρουν δίχτυα, αλλά είτε αστόχησαν, είτε επενέβη ο Κότνικ. Όταν ο Πανιώνιος έχανε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι έφευγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, παίζοντας μάλιστα μερικές φορές με τη μία.

Το δεύτερο μέρος δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρώτο. Και οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες. Αφού πρώτα το σύνολο του Ζοζέ Ανιγκό αστόχησε με Γιακουμάκη (46', 48') και Σουμπίνιο (50' δοκάρι), ο Πανιώνιος ακολούθησε με Γεσίλ - Μασούρα (52') και Λάμπρου (56'). Η ομάδα της Πλατείας, ενώ το μομέντουμ ήταν υπέρ των γηπεδούχων, άνοιξαν το σκορ στο 58'!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Γεσίλ EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρου πέρασε στον Μασούρα, ο οποίος με εξαιρετική ντρίμπλα "άδειασε" τον Τσαμπούρη και "εκτέλεσε" τον Επασί, γράφοντας το 0-1. Η χαρά του Πανιωνίου δεν κράτησε πολύ. Η άμυνά του, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, πιάστηκε κοιμώμενη στο 60', ύστερα από κόρνερ του Σουμπίνιο, και ο Λεονάρντο από κοντά με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ξανά στα ίσια και η μπάλα παιζόταν πάνω - κάτω. Δίχως σκοπιμότητες, πάλεψαν για το γκολ που θα έδινε τη νίκη! Στο 77' σημειώθηκε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Πανιώνιος έχασε εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει με τον Επασί και στην κόντρα ο Λεβαδειακός έκανε το 2-1, όταν Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ, από εξαιρετική πάσα του Σουμπίνιο. Ο Σλοβένος στάθηκε άτυχος, καθώς η κόντρα ευνόησε τον επιθετικό του Λεβαδειακού, που σκόραρε με το καλάμι! Όσο και αν πίεσε ο Πανιώνιος, η εστία του Επασί δεν παραβιάστηκε για 2η φορά και ο Λεβαδειακός κατέκτησε πολύ σημαντικό τρίποντο.

Επιστροφή στις νίκες ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Πανιώνιο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του Επασί, πριν ο Λεβαδειακός βγει στην κόντρα και κάνει το 2-1. Αν σκόραρε ο Γάλλος χαφ, τα δεδομένα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε 2-3 δύσκολες φάσεις ο Παπαπέτρου, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα με τις αποφάσεις του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Νιάς, Παπαπέτρου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν σκόραρε, αλλά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση. Η αναφορά στον Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο των Βοιωτών, Σουμπίνιο, που είχε την φοβερή κάθετη πάσα στον Γιακουμάκη, η οποία εντέλει έδωσε γκολ νίκης... Εξαιρετικός και ο Γιακουμάκης, ο οποίος πέρα από τα γκολ είχε και την ασίστ στο 1-1.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δεύτερο μέρος, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Πολλές φάσεις, πάνω κάτω η μπάλα. Αμφίρροπη αναμέτρηση από την αρχή μέχρι τέλους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα η άμυνα του Πανιωνίου. Έκανε αρκετά λάθη και έδωσε το δικαίωμα στους επιθετικούς του Λεβαδειακού να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον Κότνικ, ο οποίος μπορεί να δέχτηκε δύο γκολ, αλλά πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ