STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή για τον Παναθηναϊκο 2-1 τον Ατρόμητο

Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή για τον Παναθηναϊκο 2-1 τον Ατρόμητο
Ατζαγκούν Καρέλης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 γύρισε το ματς σε 2-1 μέσα σε 12 λεπτά και πήρε μια νίκη ψυχολογίας.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με εναλλαγή συναισθημάτων κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου γυρίζοντας το ματς σε 12 λεπτά με τους Καρέλη και Μπεργκ να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς καθώς είχαν δοκάρι με τον Ναπολεόνι και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Γοδόι στο 70'. Οι πράσινοι μπόρεσαν να πάρουν το ματς κυρίως χάρη στις αλλαγές του Ρούτερ και το γεγονός ότι τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες μπορούν δικαιολογημένα να έχουν παράπονα από τον Κύζα καθώς ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έχει δώσει από ένα πέναλτι, αρχικά σε ανατροπή του Πέτριτς και εν συνεχεία σε ανατροπή του Λαζαρίδη ενώ ο πρώτος βοηθός, ο Σίπκας έκοψε με δυο οφσάιντ που δεν υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο τους πράσινους.

Ατρόμητος και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου του Περιστερίου με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορετικό προπονητή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους.

Η πρώτη ενδεκάδα του Δέλλα

Οι γηπεδούχοι θα πορευτούν με τον Τραϊανό Δέλλα από εδώ και στο εξής με τον "Κολοσσό" να αναλαμβάνει στα μέσα της εβδομάδας τον Ατρόμητο ενώ το τριφύλλι είχε στο πάγκο του τον Στιβ Ρούτερ, άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου ο οποίος ως υπηρεσιακός τεχνικός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

Ο μεν Δέλλας έδειξε με το καλημέρα πως ότι είχε συμβεί με τον Μιχάλη Γρηγορίου ανήκει στο παρελθόν και αυτό το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο η παρουσία του Μαρσελίνιο στην ενδεκάδα. Ο νεαρός προπονητής που είχε πολλά προβλήματα παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1.

Ο "Τράι" χρησιμοποίησε τον Γκορμπούνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τον Κιβρακίδη στα δεξιά και τον Μπίτολο αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λαζαρίδης και Χ. Στόιτσεφ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ουσέρο, Γοδόι και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Μπρίτο στα δεξιά, Μαρσελίνιο αριστερά και Πίτου Γκαρσία στο κέντρο ενώ στην επίθεση βρέθηκε ο Ναπολεόνι.

Τα πλάνα του Ρούτερ

Από την πλευρά του ο Στιβ Ρούτερ ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει το τριφύλλι όπως είχε δείξει και από την Παρασκευή, στην τελευταία προπόνηση των πράσινων, κατέβασε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο χρησιμοποιώντας όσους δοκίμασε.

Έτσι κάτω από τα γκολποστ βρέθηκε ο Στιλ, στα δεξιά ο Βέμερ ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και αριστερά διατήρησε τον Πράνιτς. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος. Μπροστά τους ήταν ο Ζέκα έχοντας τον Αμπέντ στα αριστερά του και τον Λουντ στα δεξιά του ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Νίνης. Το δίδυμο της επίθεσης αποτελούνταν σε ένα ακόμη ματς από τους Καρέλη, Μπεργκ.

Το γύρισε σε 4-3-3 από το 67' και γύρισε το ματς

Με τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ από το γκολ του Ναπολεόνι από το 51' ο Ρούτερ αποφάσισε να παίξει με τρεις στην επίθεση, Πέτριτς, Μπεργκ, Καρέλη από το 67' και δικαιώθηκε καθώς το τριφύλλι έφτασε στην ανατροπή και την επικράτηση με το τελικό 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου"

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΓΚΟΛ: 51' Ναπολεόνι/72' Καρέλης, 84' Μπεργκ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (76' Μπάλλας), Λαζαρίδης, Χ. Στόιτσεφ, Μπίτολο, Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (66' Λημνιός), Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (83' Μ. Στόιτσεφ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρούτερ): Στιλ, Βέμερ, Τριανταφυλλόπουλος, Σάντσεθ, Πράνιτς, Ζέκα, Λουντ (85' Νάνο), Αμπέντ (60' Ατζαγκούν), Νίνης (66' Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ.

Κίτρινες: 17' Γοδόι, 80' Λαζαρίδης/15' Μπεργκ, 22' Νίνης, 50' Λουντ, 79' Ατζαγκούν

Κόκκινες:

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League (κι όχι μόνο)

Λίγες καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν στο 3' ο Βέμερ με μια όμορφη προσπάθεια πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Λουντ ο οποίος σούταρε αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε.

Δέκα λεπτά αργότερα η μπάλα έφτασε στον Νίνη ο οποίος είχε χώρο μπροστά του και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ με τον Γκορμπούνοφ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 30' όταν ο Μπίτολο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς τον προς Μαρσελίνιο που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Στιλ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Από ένα τετ α τετ για κάθε ομάδα

Στο δίλεπτο 42'-43' είχαμε τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μια για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 43' ο Αμπέντ έπαιξε ωραίο ένα-δυο με τον Καρέλη με τον Αλγερινό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει.

Στο επόμενο λεπτό ο Σάντσεθ έδιωξε λανθασμένα την μπάλα με τον Μπρίτο να δίνει με την μια στον Ναπολεόνι, αυτός μπήκε στην περιοχή και έπιασε το σουτ με τον Στιλ να διώχνει σε κόρνερ.

Όμορφη ενέργεια και γκολ από τον Ναπολεόνι

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα και στο 51' πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραία ενέργεια ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, απελευθερώθηκε και πλάσαρε εύστοχα στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Το γκολ των γηπεδούχων έφερε μούδιασμα στους πράσινους που προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τα ηνία του αγώνα και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 57' για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Αμπέντ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Καρέλη να αλλάζει πορεία και τον Γκορμπούνοφ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Δοκάρι για τον Ατρόμητο, φάση για το τριφύλλι

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο γκολκίπερ του Ατρόμητου βγήκε και μάζεψε την μπάλα και την έδωσε στον Ναπολεόνι ο οποίος ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από την σέντρα, πέρασε και τον Ζέκα και με ένα απίστευτο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια όταν ο Νίνης έδωσε στον Μπεργκ και αυτός με τακουνάκι άνοιξε στον Καρέλη με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή να κάνει το σουτ και τον Γκομπούνοφ με μια όμορφη ενέργεια να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Στιβ Ρούτερ βλέποντας τους πράσινους πίσω στο σκορ στο 67' έριξε στο ματς τον Πέτριτς, αντί του Νίνη και έπαιξε ένα 4-3-3 με Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλη στην επίθεση. Κάτι το οποίο μπέρδεψε την άμυνα του Ατρόμητου και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην ανατροπή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για κάποια λεπτά και η επόμενη καλή στιγμή χάθηκε στο 70' όταν σε φάουλ από τα αριστερά ο Γοδόι από την μικρή περιοχή αντί να πλασάρει ενήργησε περισσότερο σαν αμυντικός και απομάκρυνε τη μπάλα.

Ισοφάρισε με Καρέλη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 72' όταν ο Πέτριτς άνοιξε ωραία δεξιά στον Μπεργκ, αυτός έκανε ωραία κάποια μέτρα στα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Καρέλη ο οποίος πλάσαρε με την μια στην απέναντι γωνία από τα αριστερά με τον Γκορμπούνοφ να το τρώει... όρθιος.

Τρία λεπτά αργότερα το τριφύλλι θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή όταν ο Μπεργκ και πάλι έδωσε στον Καρέλη αλλά το σουτ του διεθνή επιθετικού των πράσινων έφυγε έξω.

Αρνήθηκε ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα ο Κύζας

Στο 78' ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Λαζαρίδης τον βρήκε με το γόνατο στα πλευρά εντός περιοχής με τον Κύζα αλλά και τον δεύτερο βοηθό τον Καραϊσαρίδη να κλείνουν τα μάτια στο πέναλτι καθώς ο αμυντικός του Ατρόμητου δεν είχε καμία επαφή με την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως διόρθωσε το ένα λάθος, με δεύτερο λάθος καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βέμερ ανατρέπει τον Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή, καθαρό πέναλτι το οποίο όμως και πάλι δεν είδε ο Κύζας.

Σκόραρε μετά από έξι παιχνίδια ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή στο 85' της αναμέτρησης όταν μετά από ένα κόρνερ η άμυνα του Ατρόμητου έδιωξε, ο Ατζαγκούν επανέφερε με τον Καρέλη να την κατεβάζει όμορφα και να πασάρει στον Μπεργκ ο οποίος είχε καλύτερη οπτική γωνία και ο Σουηδός με απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ του τριφυλλιού.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ατρόμητος θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια όταν σε ένα παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά ο Στιλ με τον Βέμερ έμειναν άπραγοι, δεν πήγαν προς την μπάλα και ο Ναπολεόνι καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο Στιλ να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.

Ο MVP του αγώνα

Οι Σάντσεθ, Μπεργκ. Ο Ισπανός έκοβε και ο Σουηδός μοίραζε και έβαζε γκολ. Ο Σάντσεθ στην καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα τα πήγε πάρα πολύ καλά καθώς έκοβε κάθε φάση με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ενώ ο Σουηδός ήταν για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες αρκετά καλός και ουσιαστικά ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ναπολεόνι. Αν εκεί γίνει το 2-0 τότε το ματς δεν γύριζε με τίποτα. Ωραία φάση και σουτάρα από τον Ιταλό επιθετικό που κατέληξε στο δοκάρι.

Ο διαιτητής

Ο Γιώργος Κύζας από τη Δράμα. Πολύ κακός ο ρέφερι της αναμέτρησης, δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα ενώ έδινε με μεγαλύτερη ευκολία φάουλ υπέρ του Ατρόμητου και εις βάρος των πράσινων. Πολλά λάθη και από τον πρώτο βοηθό, τον Σίπκα, που έκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ τους πράσινους.

Μας άρεσε

Η ενέργεια του Καρέλη στο 2-1. Ο Καρέλης κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και δεν θέλησε να τελειώσει την φάση αλλά να δώσει πάσα στον Μπεργκ που τον είδε σε καλύτερη θέση και έτοιμο να σκοράρει. Αν έκανε μόνος του την ενέργεια ίσως δεν γινόταν το 2-1.

Δεν μας άρεσε

Το αρκετά σκληρό παιχνίδι και των δυο ομάδων. Σε αρκετές φάσεις το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό από τους παίκτες και των δυο ομάδων. Πολλά μαρκαρίσματα και πολλές σκληρές μονομαχίες που θα μπορούσαν να φέρουν και τραυματισμούς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ