STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό 2-0 τον Ηρακλή

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό 2-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός δημιουργώντας και πάλι ένα σωρό ευκαιρίες και μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο επικράτησε του Ηρακλή με 2-0 και πάει για τη νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Με λάθη η διαιτησία του Ευαγγέλου.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερα σερί παιχνίδι με τους πράσινους να επικρατούν επί του Ηρακλή με 2-0, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ και να πηγαίνουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή.

Οι πράσινοι έκαναν ένα σωρό ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αλλά μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος πέτυχαν δυο γκολ και μετά έσβησαν τις μηχανές ενόψει των αγώνων που έρχονται με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει προηγηθεί και στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο επόπτης Δόσης ανέκοψε λανθασμένα τον Μπεργκ που έβγαινε τετ α τετ στο 16' υποδεικνύοντας οφσάιντ ενώ θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματα του αν ο διαιτητής έβλεπε το καθαρό χέρι που έκανε ο Ρούσος στο 77'. Όσο για τον Ηρακλή είχε ουσιαστικά μόνο μια καθαρή φάση στο ματς, αυτή του 79' με τον Κυνηγόπουλο όπου θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1 και να δώσει άλλη τροπή στην εξέλιξη του ματς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Στιλ, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Μπροστά τους έπαιξε ο Ρέις ο οποίος είχε δίπλα του τους Λουντ, Γουακάσο και μπροστά τους τον Βιγιαφάνιες ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν δίδυμο οι Λέτο, Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής παρατάχθηκε με ένα 4-5-1 με τους παίκτες του Γιάννη Αμανατίδη να παίζουν πίσω από τον χώρο του κέντρου στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και να μην έχουν επιθετικές βλέψεις, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Ιταλός και του βγήκε

Ο Ιταλός τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Εμποκού αντί του Χουχούμη και την χρησιμοποίηση του Γουακάσο ως αριστερό μπακ. Κάτι που έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό και του έδωσε τη δυνατότητα να πετύχει δυο γκολ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών και να καθαρίσει το ματς και στη συνέχεια να ρίξει τους ρυθμούς ενόψει των αγώνων με Σταντάρ και Ολυμπιακό.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Εμμ. Καλφάκης (Χανίων), Μιχ. Δόσης (Αθηνών)

4ος: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχουμής (55' Εμποκού), Ρέις, Λουντ (83' Μίγγος), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο (67' Ιμπάρμπο).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ρούσος,Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Λεοζινιο (67' Αγγελόπουλος), Κούρος (46' Πάσας), Λάμπρου (78' Κυνηγόπουλος).

Γκολ: 58' Λέτο, 63' Εμποκού

Κίτρινες: 21' Γουακάσο, 41' Ρέις, 45' Λέτο/28' Μοντέιρο, 50' Ιντζόγλου, 63' Πασάς, 83' Μπαρτολίνι, 90' Αγγελόπουλος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα


Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό 2-0 τον Ηρακλή


Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό 2-0 τον Ηρακλή


Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 6' μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του ανενόχλητου Ιβανόφ με τον Περνίς να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Κουτρουμπής έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε έξω.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 12' όταν ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα από τα δεξιά αλλά η μπάλα πήρε ύψος και ο Σουηδός σούταρε πάνω από την εστία. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα με σουτ πάνω στον Περνίς.

Στο 16' ο Μπεργκ μετά από ωραία πάσα βγήκε τετ α τετ με τον Περνίς αλλά ο δεύτερος επόπτης, ο Δόσης, σήκωσε τη σημαία λανθασμένα για οφσάιντ με τον Σουηδό να είναι σε κανονική θέση. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22' ο Γουκάσο βγήκε από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Λέτο ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Γκανέζος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από κόντρα που κέρδισε και το σουτ που επιχείρησε ήταν επίσης άστοχο.

Η πρώτη τελική για τον Ηρακλή ήρθε στο 25' της αναμέτρησης με τον Ρούσο να σουτάρει αρκετά έξω από την εστία και την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με νέα ευκαιρία στο 26'. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ιβανόφ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έκανε το γυριστό και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Περνίς.

Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 36' με τον Γουακάσο να μπαίνει ωραία στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε προς τον Βιγιαφάνιες ο οποίος έπιασε το σουτ και ο Περνίς σε ετοιμότητα απομάκρυνε την μπάλα. Ο Ηρακλής απείλησε και αυτός με τη σειρά του στο 37' όταν ο Κυριακίδης έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από τον Λεοζίνιο που θα μπορούσε να κάνει την κόντρα και να αλλάξει πορεία στην μπάλα.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ηρακλή με τον Πασά να παίρνει τη θέση του Κούρου και τους παίκτες του Ηρακλή να δείχνουν διατεθειμένοι να βγουν από το καβούκι τους και μάλιστα πάτησαν στην περιοχή των πράσινων με καλύτερες προϋποθέσεις απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του τριφυλλιού.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές αλλά στο 55' ο Στραματσόνι έριξε το ματς στον Εμποκού αντί του Χουχούμη και πέρασε τον Γουακάσο ως αριστερό μπακ. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν ακόμα πιο πολύ για ένα γκολ.

Αυτό ήρθε μετά από σπόντες στο 58'. Ο Λέτο έδωσε στον Μπεργκ αυτός προσπάθησε να περάσει τον Μπαρτολίνι που έκοψε προς τον Περνίς ο οποίος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα έφτασε στον Λέτο που με προβολή έστειλε την μπάλα αργά και βασανιστικά στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 63' ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπεργκ έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Εμποκού και αυτός με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς καθώς ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει. Οι παίκτες του Στραματσόνι μάλιστα "έσβησαν τις μηχανές" καθώς μετά από εκείνο το σημείο έπαιζαν με τον χρόνο έχοντας στο μυαλό τους τα παιχνίδια που έρχονται με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό.

ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΥ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Στο 77' ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον Παναθηναϊκό όταν ο Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή πήγε να περάσει την μπάλα από τον Ρούσο ο οποίος έβαλε καθαρά τα χέρια του και την έκοψε αλλά Ευαγγέλου έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι όταν ο Κυνηγόπουλος έδωσε ωραία στον Πασά, αυτός γύρισε και πάλι την μπάλα προς τον φορ του Ηρακλή ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα σύριζα έξω.

Στο 80' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι με σουτ του Μπεργκ που έδιωξε ο Περνίς ενώ η τελευταία καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού που έδιωξε ο γκολκίπερ του Ηρακλή.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Λέτο. Στο 25' ο Λέτο έχασε ένα γκολ που δεν χάνεται με κεφαλιά από τα τρία μέτρα και τον Περνίς εξουδετερωμένο. Έκανε τον Στραματσόνι να αναφωνήσει "όχι και αυτό".

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης και οι βοηθοί, κυρίως ο Δόσης, έκαναν πολλά λάθη. Με κυριότερα όλων το οφσάιντ που υποδείχθηκε στον Μπεργκ στο 16' και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Βιγιαφάνες στο δεύτερο μέρος ενώ υπήρξε και ένα οφσάιντ που υποδείχθηκε λανθασμένα στον Λάμπρου.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λέτο. Πολύ καλός ο Αργεντινός επιθετικός. Ήταν μέσα στις φάσεις, δημιούργησε ευκαιρίες για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, άνοιξε και το σκορ ενώ είχε μεγάλο πάθος κάτι που φάνηκε τόσο στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους όσο και στο γκολ που πέτυχε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Περνίς. Ο Ηρακλής διαθέτει δυο ισάξιους γκολκίπερ και ο Περνίς έδειξε και στο ματς πρωταθλήματος ότι είναι ικανότατος να σταθεί ως βασικός έχοντας αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός πως έσβησε τις μηχανές ο Παναθηναϊκός. Μετά το 2-0 το τριφύλλι έριξε κατακόρυφα τον ρυθμό του και αυτό δεν ήταν όμορφο για τον κόσμο του που σίγουρα θα ήθελε να δει την ομάδα του να ξεσπάει και να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Κατανοητό ότι έρχονται δυο σπουδαία ματς αλλά οι πράσινοι μετά το 2-0 θα μπορούσαν να ξεσπάσουν.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ