STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επιστροφή Ντέλετιτς και ΑΕΛ στις νίκες, 1-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλος Ντέλετιτς επέστρεψε στη δράση μετά από ένα μήνα, σκόραρε κι έδωσε την πρώτη νίκη (1-0) στην ΑΕΛ επί του Πλατανιά ύστερα από τις 17 Δεκεμβρίου. Στο +9 από τη ζώνη υποβιβασμού οι "βυσσινί", ντεμπούτο με το δεξί για Ντόστανιτς.

Ήθελε τη νίκη και μόνο. Έπαιζε με τον ουραγό της Super League Σουρωτή, έπαιζε στην έδρα της, ήταν το ντεμπούτο του Ράτκο Ντόστανιτς στην τεχνική της ηγεσία (στη δεύτερη θητεία του), είχε επτά διαδοχικά ματς με ήττες και ισοπαλίες.

Τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον Πλατανιά, αλλά ο Μίλος Ντέλετιτς επέστρεψε με γκολ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός επέστρεψε μετά από ένα μήνα απουσίας (20/1 το τελευταίο ματς) λόγω τραυματισμού και είχε ένα "δώρο" στην επανεμφάνισή του.

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και σκόραρε στο 69ο λεπτό. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Αυτό έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλούς, οι οποίοι βρίσκονται στο +9 από τη ζώνη υποβιβασμού. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη από τις 17 Δεκεμβρίου και πρώτη στο 2018 σε επίπεδο πρωταθλήματος. Λίγα πράγματα από τον Πλατανιά, ο οποίος έχει ξεκινήσει να σκέφτεται το μέλλον του χωρίς παρουσία την πρώτη κατηγορία.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς στην εκκίνηση της δεύτερης θητείας του στον πάγκο της ΑΕΛ δεν άλλαξε και πολλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, Ηλία Φυντάνη. Ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία των Θεσσαλών, ο Ρέντζας το δεξί αμυντικό άκρο, ο Ουάλας το αριστερό, ενώ ενδιάμεσά τους βρέθηκαν οι Ζίζιτς και Γκόλιας. Το αντίστοιχο δίδυμο αμυντικών μέσων συνέθεσαν οι Λαγός και Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ η τριάδα Μασούρας - Αγκάνοβιτς - Κρίζμαν ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ναζλίδη.

Επιστροφή Ντέλετιτς και ΑΕΛ στις νίκες, 1-0 τον Πλατανιά

Ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου, επέλεξε τον Κλιάιτς κάτω από τα γκολπόστ, οι Ντικαμονά και Καρυπίδης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Πλιάτσικας στο δεξί άκρο και ο Σκαρντοβέλι στο αριστερό. Η τριάδα στο κέντρο - στο 4-3-3 - αποτελείτο από τους Αγγελόπουλο, Στάμου και Δημούτσο, ενώ η αντίστοιχη επιθετική από τους Νίλι κι Ενσικουλού στα πλάγια και τον Πετρόπουλο στην κορυφή.

Επιστροφή Ντέλετιτς και ΑΕΛ στις νίκες, 1-0 τον Πλατανιά

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Αϊχάν Χούσκογλου

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46' Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62' Περόνε), Αγκάνοβιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (74' Λεοζίνιο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι (54' λ. τρ. Σκαρντοβέλι), Στάμου (74' Ουντότζι), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Πλιάτσικας, Ενσικουλού, Πετρόπουλος (83' Κασάλιτσα).

Γκολ: 69' Ντέλετιτς

Κάρτες: 12' Ζίζιτς, 19' Κρίζμαν, 85' Γουάλας / 34' Δημούτσος, 85' Κασάλιτσα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ (ΠΡΩΤΟ) ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια (με Γουάλας και Ρέντζα να ανεβαίνουν και να προωθούνται από μπακ σε εξτρέμ). Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κρίζμαν έβγαλε την κάθετη πάσα στον Γουάλας, ο Βραζιλιάνος δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα και έκανε και φάουλ στον Καρυπίδη.

Ύστερα από έξι λεπτά (16'), ο Κρίζμαν υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής, γύρισε, έκανε και το σουτ, αλλά αυτό ήταν ασθενές και δεν ανησύχησε τον Κλιάιτς.

Στο 20ό λεπτό, οι "βυσσινί" έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή ύστερα από συνεργασία με τον Μασούρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Κλιάιτς απομάκρυνε. Το νέο σουτ του Μασούρα, κόντραρε.

Στο 27', ο Πλατανιάς είχε τη δική του ευκαιρία. Ο Ενσικουλού βγήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 31ο λεπτό, ύστερα από την ωραία συνεργασία Κρίζμαν και Μασούρα, ο Καρυπίδης κάλυψε εξαιρετικά και δεν άφησε τον Κροάτη να πάρει την κατοχή της μπάλας στην περιοχή.

Μετά από πέντε λεπτά (36') και τη σέντρα του Ρέντζα από τα δεξιά, ο Ναζλίδης δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ

Η ΑΕΛ μπήκε το ίδιο δυναμικά με την αρχή του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου. Στο 51', ο Αγκάνοβιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ελίχθηκε εκτός περιοχής με ντρίμπλες, έκανε και το σουτ με το δεξί, αλλά δεν προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον Κλιάιτς.

Η κεφαλιά που επιχείρησε ο Κρίζμαν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αγκάνοβιτς, εξουδετερώθηκε από τον Κλιάιτς στο 56', ενώ η σέντρα-σουτ του Μασούρα μετά από ένα δεκάλεπτο (66') δεν είχε τύχη.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Τρία λεπτά αργότερα (69'), ήλθε το γκολ για τη γηπεδούχο ομάδα. Ο Ντέλετιτς άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική συνεργασία του σκόρερ με τον Ναζλίδη (ένα-δύο), σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κλιάιτς.

Ο "χρυσός" σκόρερ και "χρυσή" αλλαγή του Ράτκο Ντόστανιτς είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο και τρίτο γκολ για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, αλλά ο Κλιάιτς του στέρησε την ευκαιρία με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μίλος Ντέλετιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και βρήκε δίχτυα στο 69ο λεπτό. Ο Σέρβος συνεργάστηκε άψογα με τον Ναζλίδη και με εξαιρετικό τελείωμα (πλασέ με το αριστερό εντός περιοχής) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο Αθανάσιος Σέζος, αν και το ματς κύλησε μάλλον ήρεμα και δεν είχε εντάσεις. Ούτε, βέβαια, είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, για την οποία θα έπρεπε να αποφανθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό, ωστόσο, δεν του αφαιρεί το θετικό βαθμό από τη διεύθυνση της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μίλος Ντέλετιτς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τελευταία του εμφάνιση στις 20 Ιανουαρίου και την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ. Πέρασε ένας μήνας και η αλήθεια είναι ότι έλειψε από την ομάδα της Λάρισας. Και φάνηκε σήμερα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Μπήκε, ανέβασε την ΑΕΛ, έκρινε το ματς και της έδωσε υπεροπολύτιμο τρίποντο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι κινήσεις του Ράτκο Ντόστανιτς από τον πάγκο. Έδειξε ξεκαθάρα ότι είχε στο μυαλό του μόνο τη νίκη, αλλά είχε και σχέδιο πώς να οδηγηθεί η ομάδα του σε αυτή. Έβγαλε δεξιό μπακ και πέρασε μεσοεπιθετικό, έβγαλε αμυντικό μέσο και πέρασε κλασικό επιθετικό. Άλλαξε τη διάταξη, δοκίμασε και δικαιώθηκε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς τα έχει παρατήσει εδώ και καιρό. Τουλάχιστον, παλαιότερα έβγαζε και κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι του. Έστω κι αν αυτές σπάνια συνοδεύτηκαν από αποτέλεσμα. Στο ματς με της Λάρισας, η εικόνα του αποκαρδιωτική. Η μπάλα να πάει στον Ενσικουλού και ύστερα "προσευχές" για να κάνει κάτι καλό ο Αφρικανός. Δεν έκανε βέβαια...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ