STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έπεσε η Κέρκυρα στην Football League

Έπεσε η Κέρκυρα στην Football League

Την απόφαση να αποβάλει την Κέρκυρα από το πρωτάθλημα της Super League λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Με ανατροπή των δεδομένων, η Κέρκυρα υποβιβάζεται στην Football League όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ. Με ψήφους 3-0 πάρθηκε η απόφαση και την θέση των Φαιάκων παίρνει είτε ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη είτε ο Απόλλων Σμύρνης, αφού αμφότερες δικαιώθηκαν στην έφεσή τους (να θυμίσουμε ότι έφεση είχε ασκήσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας).

Η αρχική εισήγηση τηςΕΕΑ έκανε λόγο γιαυποβιβασμό ή αποβολή των Φαιάκων από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αποφάσισε με ψήφους 2-1 ότι δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας της ομάδας. Εντέλει, τον τελευταίο λόγο είχε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που αποφάσισε να αποβάλει τους νησιώτες από τη Super League.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει η βαθμολογία και το Δ.Σ. της Λίγκας θα συνεδριάσει από βδομάδα για να την επικυρώσει, διότι μέχρι τώρα υποστήριζε ότι υπήρχε εκκρεμοδικία. Όταν την επικυρώσει και αναλόγως με το ποια ομάδα θα αποφασίσει ότι μένει στη μεγάλη κατηγορία, θα έχουμε έφεση από την ομάδα που θα έχει... χάσει την άνοδό της.

Πρόθεση της Λίγκας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να κρατήσει τους Βοιωτούς στη μεγάλη κατηγορία, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, διεκδικώντας κι εκείνος με τη σειρά του την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία και θα κυνηγήσει το θέμα νομικά, προκειμένου να δικαιωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ