STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εντυπωσιακός ο Πλατανιάς, 3-0 τον Αστέρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς ήταν συντριπτικά ανώτερος του Αστέρα και τον νίκησε με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Γιακουμάκη κι ένα του Μουνάφο. Επιμένουν για πεντάδα οι Κρητικοί, "βουλιάζουν" οι Αρκάδες.

Μόνο μια ομάδα εμφανίστηκε στην αναμέτρηση των Περιβολίων για την 22η αγωνιστική της Super League. Η ανωτερότητα του Πλατανιά ήταν καθολική και η ομάδα της Κρήτης πήρε τη νίκη με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Γιακουμάκη κι ένα του Μουνάφο.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο Πλατανιάς και διατηρεί τις ελπίδες του να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί στην πεντάδα. Απογοητευτικός ξανά ο Αστέρας. Ούτε η αλλαγή προπονητή, έδωσε στους Αρκάδες το σοκ που ήθελαν. Ελεύθερη πτώση για τους "κιτρινομπλέ", που δέχονται τη μία συντριβή μετά την άλλη.

Εντυπωσιακός ο Πλατανιάς, 3-0 τον Αστέρα
Εντυπωσιακός ο Πλατανιάς, 3-0 τον Αστέρα

Στα Περιβόλια της πεντάδας

Το ματς στα Περιβόλια ξεκίνησε με τον Πλατανιά να έχει την πρωτοβουλία και τον Αστέρα, σε θέση άμυνας, να προσπαθεί να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, μεγάλη φάση δεν υπήρχε στα πρώτα είκοσι λεπτά.

Στην πρώτη, ουσιαστικά, μεγάλη της αναμέτρησης είχαμε και γκολ. Στο 24ο λεπτό, ο Σίγκνεβιτς έστρωσε την μπάλα στον Μενδρινό, ο οποίος έκανε το σουτ. Ο Αντόνιο Ντοναρούμα απέκρουσε το σουτ, η μπάλα έφθασε στον Μανούσο, αυτός γύρισε από τα δεξιά κι ο Γιακουμάκης με δεύτερο κοντρόλ, άνοιξε το σκορ και παραβίασε την εστία του Αστέρα για το 1-0.

Στο 27', ο Αστέρας έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία. Πρώτα ο Καλτσάς με σκαστή κεφαλιά, έπειτα ο Μάσα με μακρινό αριστερό σουτ, με τον Κοκκαλά να αντιδρά εξαιρετικά στη δεύτερη περίπτωση.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα ματς, ο Πλατανιάς έχασε νέα ευκαιρία. Ο Σελίν έχασε τον Γιακουμάκη, η μπάλα έσκασε, ο δεύτερος έκανε το σουτ, ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ.

Ίδιο σκηνικό και στο 33ο λεπτό. Ο Γιακουμάκης μπήκε από τα δεξιά, έκοψε τη σέντρα αυτού ο Σελίν, ο Σίγκνεβιτς μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα.

Στο 37', ο Μανιάς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κοκκαλά, ο γκολκίπερ του Πλατανιά νίκησε τον φορ του Αστέρα. Δύο λεπτά αργότερα (39'), Ο Γιορέντε βγήκε από τα δεξιά μετά την πάσα του Γιακουμάκη, ο Ισπανός μπακ έκανε το σουτ, ο Ντοναρούμα με τη σειρά του προέβη σε εκπληκτική απόκρουση.

Εντυπωσιακός ο Πλατανιάς, 3-0 τον Αστέρα


Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Γεώργιος Κουντουρέλης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (23' Γιορέντε), Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79' Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64' Πριντέτα)

Αστέρας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Γκαϊντούτσικ (61' Ιωαννίδης), Σελίν, Κυριακόπουλος, Δημούτσος (88' Μπαστιάνος), Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (46' Φαρίνια), Μανιάς.

Γκολ: 24', 51 Γιακουμάκης, 63' Μουνάφο

Κάρτες: 35' Μουνάφο, 74' Στάθης, 80' Βάντερσον / 81' Δημούτσος, 50' Καλτσάς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 51ο λεπτό, ο Πλατανιάς έκανε το 2-0. Ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με το δεξί, με σέντρα, ο Γιακουμάκης από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ, τόσο δικό του, όσο και της ομάδας του.

Με τον Αστέρα σε πλήρη αποσύνθεση, ο Πλατανιάς δε δυσκολεύτηκε να πετύχει και το τρίτο του γκολ. Στο 63ο λεπτό, Ο Μανούσος έδωσε στον Γιακουμάκη στη δεξιά πλευρά, ο Ιγκλέσιας απομάκρυνε ασταθώς, ο Μουνάφο με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτές του πρώτου και τρίτου γκολ διεκδικούν τον τίτλο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η συμπεριφορά της άμυνας του Αστέρα και της επίθεσης του Πλατανιά καταδεικνύουν τη συνολική (ατομική κι ομαδική) συμπεριφορά των δύο ομάδων. Από τη μία οι γηπεδούχοι. Με σχέδιο, με πάθος, που κυνηγούν τις φάσεις. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι. Σε πλήρη αποσύνθεση, χωρίς να πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο διαιτητής, Άγγελος Ευαγγέλου, δεν αντιμετώπισε τόσα προβλήματα ούτε ως προς τις υποδείξεις του, ούτε ως προς την κατανομή των καρτών. Αντίθετα, οι βοηθοί του, Ιορδάνης Απτόσογλου και Γεώργιος Κουντουρέλης, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ. Η φάση του δεύτερου γκολ του Γιακουμάκη και του Πλατανιά είναι δύσκολη. Υπάρχουν δυο παίκτες του Πλατανιά που δεν καλύπτονται, αλλά ο σκόρερ καλύπτεται.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέραν πάσης αμφιβολίας. Σκόρερ δύο εκ των τριών γκολ του Πλατανιά, ο επιθετικός της ομάδας από την Κρήτη έκανε ο,τι ήθελε απέναντι στους Σελίν και Γκαϊντούτσικ. Εξαιρετική συνεργασία με τον Μανούσο, μέσα στην περιοχή, μέσα στις φάσεις, μέσα στα γκολ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς στο σύνολό του. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν πρόσωπα, άλλαξαν συστήματα, αλλά η εμφάνισή τους δεν άλλαξε καθόλου. Μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Πιστώνεται εν πολλοίς στον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος πήρε το καλύτερο δώρο στην 501η του παρουσία σε πάγκο ομάδας Super League.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

O Αστέρας, το αντίθετο ακριβώς. Ούτε η αλλαγή προπονητή, έφερε το σοκ που χρειαζόντουσαν οι Αρκάδες. Ένα σουτ με τον Μάσα, ένα τετ-α-τετ με τον Μανιά και τίποτα άλλο. Μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ