STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ξάνθη κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Πλατανιά εκτός έδρας με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιουνές και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Χανιώτες που δεν βρήκαν γκολ χωρίς τον Μανούσο στη σύνθεση τους. (VIDEOS)

Την πρώτη της νίκη στα Χανιά πανηγύρισε η Ξάνθη που επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά σε ένα πολύ κακό παιχνίδι και διατηρήθηκε για τέταρτο σερί παιχνίδι αήττητη ανεβαίνοντας στον βαθμολογικό πίνακα και κάνοντας το δυο στα δυο στις νίκες.

Ο Γιώργος Παράσχος ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τον Μανούσο για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-3-3 με τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τον Αποστολόπουλο δεξιά και τον Σκαρντοβέλι αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπανανά, Καρυπίδης. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής έπαιξε μπροστά από τα δυο στόπερ ο Γκνιάτιτς έχοντας στα δεξιά του τον Στανισάβλιεβιτς και αριστερά του τον Μουνάφο. Ενώ στην τριάδα της επίθεση στα δεξιά ήταν ο Μενδρινός, αριστερά ο Τσουράκης και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε και αυτός την Ξάνθη με 4-3-3 με τον Νιέτο να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα αντί του τραυματία Σουλτάνι ενώ βασικός έπαιξε και ο Γουάλας. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος είχε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά αγωνίστηκε ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Γουάλας και οι δυο στόπερ ήταν οι Λισγάρας, Καρυπίδης. Μπρστά από τα στόπερ έπαιξε ο Βασιλακάκης έχοντας δίπλα του τον Καμαρά και τον Ντε Λούκας. Οι τρεις στην επίθεση ήταν ο Χαμζά στην κορυφή έχοντας δίπλα του τους Νιέτο, Λουσέρο.

Μόνο το γκολ άξιζε από την αναμέτρηση

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες και ένα γκολ το οποίο βρήκε μετά την εκτέλεση ενός στημένου η Ξάνθη στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη και το τρίποντο στους Ακρίτες.

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ κακή και στα δυο ημίχρονα με τον Πλατανιά να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης σε επίπεδα 75-25% στο μεγαλύτερο διάστημα του και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις κόντρες και τα στημένα, κάτι που κατάφεραν στο απόλυτο.

Γήπεδο: "Δημ. Γήπεδο Περιβολίων"

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Καβάλας)

Βοηθοί: Γεωργαράκος Νικόλαος, Κωνστάντιος Κωνσταντίνος

4ος: Βοσκάκης Μιχάλη

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (70' Ντιλαβέρ), Στανισάβλιεβιτς (46' Γουνδουλάκης), Γνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης (80' Ντίνας), Μουνάφο, Γιακουμάκης.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Καμαρά, Νιέτο (77' Τριάδης), Ντε Λούκας, Χαμζά Γιουνές (83' Ράνος), Βασιλακάκης (69' Λάζιτς).

Γκολ: 19' Χαμζά

Κίτρινες: 40΄Γκνιάτιτς/48' Μπαξεβανίδης, 76' Λάζιτς, 90+ Ζίβκοβιτς

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά


Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είχαμε και το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση. Η Ξάνθη κέρδισε φάουλ κοντά στον χώρο του κέντρου και αριστερά. Ο Νιέτο με ένα εξαιρετικό χτύπημα έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πλατανιά και ο Χαμζά Γιουνές πήρε την καρφωτή κεφαλιά με την οποία έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Ο Πλατανιάς που είχε την ανούσια υπεροχή στο ματς έφθανε μέχρι έξω από την περιοχή του Ζίβκοβιτς χωρίς όμως να μπορεί εν συνεχεία να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη του στιγμή ήρθε στο 37' μετά από σέντρα από τα δεξιά και τον Μουνάφο να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά ο άσος του Πλατανιά έκανε ένα τσαφ και η άμυνα της Ξάνθης απομάκρυνε. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να έχουν 75% κατοχή αλλά τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παράσχος έριξε στο ματς τον Γουνδουλάκη αντί του Στανισάβλιεβιτς για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει μεν την υπεροχή η οποία όμως ήταν ανούσια και πάλι. Την ίδια ώρα η Ξάνθη με το υπέρ της σκορ περίμενε πίσω από το κέντρο για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 56' όταν μετά από κόρνερ ο Μπανανά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Έντεκα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή. Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Γιακουμάκης με προβολή δεν πρόλαβε την μπάλα.

Η Ξάνθη που ήθελε να βγει στην κόντρα είδε τον επόπτη να της κόβει μια καθαρή επίθεση στο 68' ενώ και στο 88' υπήρξε νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων που ανακόπηκε και πάλι με τον Ρουμάνο τεχνικό να διαμαρτύρεται και πάλι έντονα.

Ο Πλατανιάς που μετά το 70' προσπαθούσε να απειλήσει παίζοντας άναρχα είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 88' όταν ο Γουνδουλάκης βρέθηκε σε καλή θέση, έπιασε το σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τσαφ του Μουνάφο. Ξεκάθαρη ευκαιρία για να ισοφαρίσει είχε ο Πλατανιάς στο 37' της αναμέτρησης με τον Αργεντινό άσο να βρίσκεται ανενόχλητος μέσα στην περιοχή. Είχε όλη την άνεση να σουτάρει και γενικώς να αντιδράσει καλύτερα αλλά αυτό που έκανε ήταν το χειρότερο δυνατό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι της αναμέτρησης και τους βοηθούς. Σε μια-δυο περιπτώσεις οφσάιντ υπέρ της Ξάνθης ίσως να σήκωσαν λανθασμένα τη σημαία αλλά πλην αυτού δεν έκαναν κάποιο άλλο λάθος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γιουνές. Σε ένα τόσο κακό ματς ο παίκτης που καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του παίρνει και τον τίτλο του MVP. Ο Τυνήσιος πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην Super League και έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στους Ακρίτες.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Γουνδουλάκη με τα παιδιά του. Ο άσος του Πλατανιά συμπλήρωσε 302 συμμετοχές στην Super League και η ομάδα των Χανίων θέλησε να τον βραβεύσει. Ο έμπειρος άσος εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα παιδιά του που σχημάτιζαν στις μπλούζες τους το 301. Μια πολύ όμορφη εικόνα πριν την έναρξη του αγώνα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος ανάπτυξης του Πλατανιά μετά το 70'. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια υπεροχή σε όλο το ματς με την Ξάνθη. Μετά το 70' όμως άρχισαν να παίζουν με γιόμες και να ψάχνουν τους Τσουράκη, Γιακουμάκη και Ντίνα που πέρασε λίγο αργότερα στην αναμέτρηση. Έλειψε αρκετά ο Μανούσος από την ομάδα των Χανίων.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ