STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έμεινε όρθιος στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, 2-2 με τον ΠΑΣ στο φινάλε

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στα Ιωάννινα στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο με τον ΠΑΣ να κάνει την ανατροπή με δυο γκολ στο 87' και το 89' και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις σε 2-2.

Ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε και με τρία γκολ σε πέντε λεπτά από το 87' έως το 92' είχαμε στα Ιωάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο με το τελικό 2-2 ουσιαστικά να αφήνει ανικανοποίητες και τις δυο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι αν και διατήρησαν το αήττητο στην έδρα τους έφτασαν στην ανατροπή με 2-1 στο 89' και αν δεν ήταν το ολέθριο λάθος του Γιαννίκογλου στο 92' πιθανότατα θα έπαιρναν τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους μετά το 1-0 είχαν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς και να μην αγχωθούν στο φινάλε. Όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν παράτησαν το παιχνίδι και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενοι την κακή στιγμή του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Η αναμέτρηση δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις για τις δυο ομάδες που όμως είχαν από ένα δοκάρι η κάθε μια που θα μπορούσε να τους φέρει μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το παιχνίδι ήταν καλύτερο, είχαμε τέσσερα γκολ, αρκετές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και συνεχόμενες εναλλαγές στα συναισθήματα όσων βρέθηκαν στους "Ζωσιμάδες" και όσων έβλεπαν το ματς από τις τηλεοράσεις τους.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα διαφορετικό σύστημα απ' ότι μας έχει συνηθίσει καθώς παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-3-3 και με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γιαννίκογλου. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Μπουκουβάλες ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Γιάκος, Γαρουφαλιάς και Λίλα ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Μανθάτης, Βιντάλ και Κόντε.

Έμεινε όρθιος στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, 2-2 με τον ΠΑΣ στο φινάλε

Με διαφορετικό σύστημα απ' ότι μας έχει συνηθίσει παρέταξε την ομάδα του και ο Νταμίρ Κάναντι με τον Αυστριακό να έχει να αντιμετωπίσει και δυο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς αφού δεν είχε στη διάθεση του τους Ουάρντα, Κιβρακίδη. Ο Αυστριακός επέλεξε ένα 4-4-2 με ρόμβο στη μέση. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γιαννιώτης με τον Σάκιτς να παίζει στα δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρισβάνης, Χατζηϊσαίας. Μπροστά από τα στόπερ ήταν ο Μάντσον με τον Ουμπίδες να παίζει στα δεξιά του και τον Μπουσουλάτζιτς στα αριστερά ενώ στη κορυφή του ρόμβου ήταν ο Βασιλακάκης. Το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Ντιγκινί και Ντάουντα.

Έμεινε όρθιος στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, 2-2 με τον ΠΑΣ στο φινάλε

Συγκλονιστικό φινάλε στα Γιάννινα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Δ. Βεργέτης (Αρκαδίας)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (54' Σολτάνι), Αποστολόπουλος, Βιντάλ (79' Μπετρά), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63' Χαλκιαδάκης), Κόντε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα (80' Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες (82' Καρασαλίδης).

Γκολ: 87' Κόντε, 89' Μπετρά/71' Ντάουντα, 90' Καρασαλίδης

Κίτρινες: 28' Βιντάλ, 69' Γιάκος, 90' Μπετρά/42' Σάκιτς, 56' Χατζηισαΐας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς να έχει καθόλου καλό ρυθμό και χωρίς σπουδαίες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 21' για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Ο Κόντε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο επόμενο λεπτό είχαμε την πρώτη τελική για τον Ατρόμητο με τον Βασιλακάκη να σουτάρει εκτός περιοχής αλλά ήταν άστοχος. Στο 30' και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βιντάλ επιχείρησε να απειλήσει τον Γιαννιώτη αλλά ο νεαρός γκολκίπερ πρόλαβε χωρίς πρόβλημα.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν με σουτ του Ντιγκινί έξω από τη περιοχή στο 35' αλλά και αυτό ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε τα δοκάρια στο 43' όταν ο Γιαννούλης γύρισε πανέμορφα στον Ντάουντα ο οποίος μέσα από τη περιοχή και αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Έμεινε όρθιος στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, 2-2 με τον ΠΑΣ στο φινάλε

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο από το πρώτο και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς μόλις στο 46' ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν ο Βασιλακάκης βρήκε ωραία τον Ντιγκινί αλλά ο Γιαννίκογλου έκανε την έξοδο και πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του απείλησε στο 53' με τον Βιντάλ μέσα στη περιοχή να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας έξω τη μπάλα.

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 66'. Ο Σάκιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ντάουντα με πλασέ από τα τρία μέτρα κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στο 70' ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε μια δύσκολη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Μπουσουλάζιτς ο οποίος μαρκαρίστηκε από δυο παίκτες, τους Αποστολόπουλο και Μιχαήλ χωρίς όμως να φαίνεται ούτε στο ριπλέι αν βρίσκουν την μπάλα ή τον παίκτη των φιλοξενούμενων και ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντάουντα ανέλαβε να εκτελέσει και έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς όταν ο Βασιλακάκης έδωσε στον Ντάουντα αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννίκογλου είπε όχι.

ΜΕΣΑ Ο ΜΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΣ

Στο 80' ο Πετράκης τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς τον Μπετρά και παίζοντας με δυο επιθετικός προκειμένου να φτάσει σε ένα γκολ.

Ο έμπειρος τεχνικός δικαιώθηκε στο 87' όταν ο Κόντε μετά από πάσα του Σολτάνι βρέθηκε σε καίρια θέση και με σουτ από κοντά έκανε το 1-1.

Με την ψυχολογία υπέρ του ο ΠΑΣ έφτασε και σε δεύτερο γκολ δυο λεπτά αργότερα. Ο Μπουκουβάλες έκανε το γύρισμα ο Σολτάνι το απευθείας σουτ με τον Γιαννιώτη να αποκρούει σε πρώτο χρόνο. Ο Μπετρά όμως πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ από κοντά έκανε την ανατροπή και το 2-1 για τους γηπεδούχους.

ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Ο Ατρόμητος όμως δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι και έφτασε στην ισοφάριση μετά από ολέθριο λάθος του Γιαννίκογλου. Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν φάουλ η μπάλα κόντραρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ επιχείρησε να την κρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου αρκετά πλάγια. Έκανε λάθος όμως το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπουσούλατζιτς του πήρε την μπάλα και έδωσε παράλληλα στον Καρασαλίδη που σε κενή εστία έκανε το 2-2.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στους "Ζωσιμάδες":

Έμεινε όρθιος στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, 2-2 με τον ΠΑΣ στο φινάλε

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το λάθος του Γιαννίκογλου που έφερε την ισοφάριση. Ο ΠΑΣ έφτασε μετά από μεγάλη προσπάθεια στην ανατροπή του σκορ και κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Γιαννίκογλου όμως έκανε ένα ολέθριο λάθος στις καθυστερήσεις που αν το είχε αποφύγει η ομάδα του μπορεί να είχε φτάσει στο τρίποντο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Ελέγχεται μόνο για τη φάση του πέναλτι καθώς ναι μεν μπορεί να πηγαίνουν δυο παίκτες πάνω στον Μπουσούλατζιτς αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τον βρίσκουν. Από εκεί και πέρα είχε σωστές αποφάσεις ενώ και οι κάρτες που έδωσε ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπουσούλατζιτς. Πολύ καλό παιχνίδι από τον μέσο του Ατρόμητου. Είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι και αυτός που με την οξυδέρκεια του κυνηγάει τη φάση στο 2-2 και δίνει ασίστ στον Καρασαλίδη. Επίσης είχε αρκετές σωστές μεταβιβάσεις φτιάχνοντας σωστά το παιχνίδι του Ατρόμητου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ουμπίδες. Όταν κέρδισε πέναλτι ο Ατρόμητος ο Κάναντι ζήτησε να το εκτελέσει ο Ουμπίδες. Ο αρχηγός του Ατρόμητου είπε στον Αυστριακό τεχνικό ότι θα ήταν καλύτερο για να πάρει ψυχολογία να το εκτελέσει ο Ντάουντα που είχε χάσει κάποιες ευκαιρίες. Αυτό έγινε και τελικά ο επιθετικός του Ατρόμητου έκανε το 1-0.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του ΠΑΣ μετά το 2-1. Όταν έχεις φτάσει σε ανατροπή με δυο γκολ σε 87' και 89' είναι ανεπίτρεπτο μετά να δεχτείς γκολ στις καθυστερήσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ