STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ελεύθεροι και ωραίοι

Ελεύθεροι και ωραίοι

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βίτορ Περέιρα,ο ΠΑΟΚ αναζητεί επίσης προπονητή και το Sport24.gr καταγράφει τους πιο αξιόλογους ελεύθερους τεχνικούς που κυκλοφορούν.

Πολλοί προπονητές είναι ελεύθεροι αυτή την περίοδο, είτε απομακρύνθηκαν πρόσφατα από τις μέχρι πρότινος ομάδες τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να διαπραγματευτούν τον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής τους καριέρας. Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βίτορ Περέιρα, ενώ ο Άρνεσεν είναι εδώ και ημέρες στην αναζήτηση του νέου τεχνικού για τον ΠΑΟΚ. Δείτε μερικούς από τους καλύτερους προπονητές που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ιταλία - Χώρα προπονητών

Δεδομένου ότι ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, θεωρείται ήδη τεχνικός της Μίλαν - απομένουν μόνον οι τυπικές ανακοινώσεις - υπάρχουν κι άλλοι τεχνικοί από το ιταλικό πρωτάθλημα που δύναται ν' απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν είχε και την καλύτερη χρονιά στην Ουντινέζε, των Ορέστη Καρνέζη και Παναγιώτη Κονέ. Ωστόσο, έχει δουλέψει και σε μεγάλη ομάδα στο παρελθόν, την Ίντερ. Ο Μιχαΐλοβιτς όπως είπαμε γίνεται "ροσονέρο", στη θέση του Πίπο Ιντσάγκι. Πάντως, το ντεμπούτο του δεύτερου στους πάγκους κρίνεται ως επί το πλείστον απογοητευτικό. Ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος ήταν για τρία χρόνια στο "τιμόνι' της Έμπολι, φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης ψάχνει τεχνικό.

Ελεύθεροι και ωραίοι
PHOTOGRAPH: GIUSEPPE CACACE/AFP/

Έμπειρος τεχνικός και με καλό όνομα είναι και ο πρώην των Ίντερ και Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι, ωστόσο η Ρόμα καραδοκεί για την υπογραφή σου σε περίπτωση που απομακρυνθεί ο Ρούντι Γκαρθία. Ζντένεκ Ζέμαν, Ντάβιντε Μπαλαρντίνι και Τζανφράνκο Τζόλα θεωρείται απίθανο, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, να απασχολήσουν τους "ερυθρόλευκους". Ο Τσέζαρε Πραντέλι είναι ένα ακόμη όνομα με πλούσιο βιογραφικό τα τελευταία χρόνια. Φιορεντίνα, εθνική Ιταλίας και Γαλατάσαράι. Και το όνομα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, "παίζει" για τη μισή Ιταλία. Και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, πρώην των Σάλκε και Τσέλσι, φαντάζει ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Ράφα Μπενίτεθ, στη Νάπολι.

Ισπανία - Λίγοι και (όχι) πολύ καλοί

Η αγαπημένη αγορά των "ερυθρολεύκων". Πολλά τα ονόματα. Από τον Αμπέλ Ρεσίνο (Γρανάδα) και Βίκτορ Φερνάντεθ (Ντεπορτίβο), Ιγνάθιο Μαρτίνεθ (Αλμερία), Χοακίν Καπαρός (Γρανάδα). Οι επαγγελματικές τους πορείες, δεν προκαλούν συγκινήσεις. Ο πρώην της Λεβάντε, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει απασχολήσει την "ερυθρόλευκη" προπονητική επικαιρότητα. Ο Βάσκος πρώην τεχνικός της Ρεάλ Σοθιεδάδ, Χαγκόμπα Αρασάτε είναι επίσης ελεύθερος.

Ελεύθεροι και ωραίοι

Πορτογαλία - Δύο "κλεισμένοι"

Δεν του πάει, του Ολυμπιακού, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Εξάλλου είναι μία αγορά προσφιλής για τις ελληνικές ομάδες. Ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάρκο Σίλβα, απομακρύνθηκε την Πέμπτη καθώς στα "λιοντάρια" τεχνικός αναλαμβάνει ο Ζόρζε Ζεζούς. Δεν αποκλείεται, αυτός να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο, εντός πορτογαλικής πρωτεύουσας. Να γίνει, δηλαδή, τεχνικός της Μπενφίκα. Πέρυσι, είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ. O Σέρζιο Κονσεϊσάο, έφυγε από την Μπράγκα. Οι φήμες τον φέρνουν κοντά στη γαλλική Μετς. Ο Ζοζέ Κουσέιρο θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και για τους ίδιος.

FUTEBOL - Marco Silva, Treinador do Estoril e Sergio Conceicao, Treinador do Olhanense,, durante o jogo Olhanense x Estoril, 1º Jornada da Liga Zon Sagres 2012/13, no Estadio Jose Arcanjo, em Olhao. Sexta Feira, 17 de Agosto de 2012. (ASF/CARLOS VIDIGAL JR.)
FUTEBOL - Marco Silva, Treinador do Estoril e Sergio Conceicao, Treinador do Olhanense,, durante o jogo Olhanense x Estoril, 1º Jornada da Liga Zon Sagres 2012/13, no Estadio Jose Arcanjo, em Olhao. Sexta Feira, 17 de Agosto de 2012. (ASF/CARLOS VIDIGAL JR.) ASF

Γερμανία - Ο γνώριμος Σάαφ

Ο Τόμας Σάαφ, παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και είναι ελεύθερος. Έχει τεθεί αρκετές φορές αντίπαλος με τις ελληνικές ομάδες, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελεύθερος είναι και ο Άρμιν Φε, με πλούσια θητεία σε Βόλφσμπουργκ, Αμβούργο, Φρανκφούρτη και Στουτγγάρδη. Μίρκο Σλόμκα, Κρίστοφ Ντάουμ και Μπερντ Σούστερ αν και έμπειροι, θεωρείται δύσκολο να απασχολήσουν.

Ελεύθεροι και ωραίοι

Γαλλία - Ο άπειρος Μακελελέ

Ο Αλέν Κασανοβά ήταν για πολλά χρόνια τεχνικός της Τουλούζ, και έχει ένα καλό όνομα στο "εξάγωνο". Ο Κλοντ Μακελελέ τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Έχει τόσο την εμπειρία της Παρί Σεν-Ζερμέν, ως βοηθός τεχνικού, αλλά και της Μπαστιά ως πρώτος προπονητής. Και ο Φρεντερίκ Αντονετί, έχει εμπειρία σε μικρομεσαίες ομάδες της Γαλλίας. Η γαλλική αγορά δεν πρέπει να αποκλειστεί ειδικά από τη στιγμή που Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά παίρνουν μέρος στη λήψη των αποφάσεων.

Ελεύθεροι και ωραίοι

Οι άλλοι - Οι έμπειροι Ολλανδοί

Ο Σλάβεν Μπίλιτς απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας με το όνομά του να ακούγεται όχι μόνο τώρα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία για τον πάγκο ελληνικής ομάδας. Ο Δανός, Κάσπερ Χιούμλαντ είχε ένα πέρασμα από τη γερμανική Μάιντς. Ο Μεξικανός, Χαβιέρ Αγκίρε, με θητεία σε Ατλέτικο, Οσασούνα και εθνική Μεξικού είναι επίσης πιθανός στόχος ελληνικών ομάδων. Από την εθνική Ιαπωνίας απομακρύνθηκε λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο στημένων ματς.

Ελεύθεροι και ωραίοι

Στην Ολλανδία, η μοίρα του Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν ίδια με αυτή του Πίπο Ιντσάγκι στη Μίλαν. Ο Μπερτ φαν Μαρβάικ είναι έμπειρος καθώς έχει καθίσει στους πάγκους των Ντόρτμουντ, Φέγενοορντ, εθνικής Ολλανδίας και Αμβούργου. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Φρεντ Ρούτεν, που έχει δουλέψει στους πάγκους των Αϊντχόφεν, Τβέντε, Σάλκε, Φιτέσε και Φέγενοορντ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ