STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έλαμψε στην Κέρκυρα ο Αστέρας

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΑΤΑΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΑΤΑΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη στην Κέρκυρα με 3-1, σκαρφάλωσε στην 5η θέση και "εκδικήθηκε" τους Φαίακες για το "διπλό" στην Τρίπολη το 2011 που είχε "ρίξει" μαθηματικά τους κιτρινομπλέ αλλά "σωθηκαν" ελέω... Ηρακλή. Ελάχιστες ελπίδες παραμονής έδωσε ο Παναιτωλικός στους γηπεδούχους,

Στη μεγάλη μονομαχία της 28ης αγωνιστικής η Κέρκυρα υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης, στην αναμέτρηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ημέρας, καθώς έκρινε τη μία θέση που οδηγεί στην Football League και παράλληλα την 5η που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη και ανέβηκαν στην 5η θέση ενώ οι γηπεδούχοι έχουν πλέον πολύ δύσκολο έργο αν και γλίτωσαν τον μαθηματικό υποβιβασμό μετά το 1-0 του Παναιτωλικού επί της Λαμίας.

Οι Φαίακες αν και στις τελευταίες 9 αγωνιστικές μάζεψαν τους 10 από τους 21 πόντους που είχαν πριν τη σέντρα, παραμένουν σε θέση υποβιβασμού καθώς οι 11 ήττες σε 17 παιχνίδια δεν θα μπορούσαν να τους κρατήσουν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας Τρίπολης με 2 νίκες σε 10 αγωνιστικές (4 ήττες, 4 ισοπαλίες) έψαχνε στην Κέρκυρα την εκτός έδρας αφύπνισή του και την πέτυχε με μία νίκη που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της 5ης θέσης με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Γιάννης Ματζουράκης δεν είχε προβλήματα όταν έφτιαξε την ενδεκάδα για το κρισιμότερο παιχνίδι της Κέρκυρας, αλλά στην προθέρμανση "έχασε" τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας, Γιώργο Παμλίδη. Τη θέση του πήρε ο Γεωργίου χωρίς να αλλάζει η διάταξη, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να παίζει δεξιά στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων.

Έλαμψε στην Κέρκυρα ο Αστέρας

Ίδια διάταξη (4-2-3-1) επέλεξε και ο Σάββας Παντελίδης για τον Αστέρα Τρίπολης παρά τις απουσίες των Τόνσο, Ιγκλέσιας και Πασαλίδη. Η επιστροφή του Καλτσά έλυσε τα χέρια του Έλληνα τεχνικού, καθώς η τοποθέτηση του 27χρονου μέσου στα δεξιά της επίθεσης θα ανέβαζε κατακόρυφα την επιθετικότητα των φιλοξενουμένων.

Έλαμψε στην Κέρκυρα ο Αστέρας

Γήπεδο: Ε.Α.Κ. Κέρκυρας

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν, Μυτίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ντούντου, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Μανιάς, Τσιλιανίδης.

Γκολ: 85' Τουράμ / 40' Τσιλιανίδης, 48', 68' Μανιάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Η Κέρκυρα φάνηκε να ξεκινά καλύτερα την αναμέτρηση, αλλά ο Αστέρας χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να βρει ρυθμό και να επιβάλει το παιχνίδι του. Στο καλό τους 10λεπτο οι Φαίακες κέρδισαν μόνο ένα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο ένας πρωταγωνιστής.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε στοχεύσει την αριστερή πλευρά της Κέρκυρας, εκεί όπου ο Επστάιν δεν βοηθούσε αρκετά τον Λέκοβιτς και οι Αρκάδες με υπερφόρτωση στην δεξία τους πτέρυγα (Τσιλιανίδη, Μουνάφο, Καλτσά, Μανιά), δημιουργούσαν αρκετά ρήγματα και προϋποθέσεις για τελικές προσπάθειες, έχοντας φτιάξει 6, σε λιγότερο από μισή ώρα αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 21' με τον Μανιά να πλασάρει από δεξιά και μέσα στην περιοχή και τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας νίκησε εκ νέου τον επιθετικό του Αστέρα με εντυπωσιακή επέμβαση. Η τρίτη ήταν και η καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν οι κιτρινομπλέ με τον Καλτσά να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Τσιλιανίδη να μην καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά και τον Γιαννακόπουλο να νικάει τον Κυριακόπουλο σε σουτ του τελευταίου από την καρδιά της μεγάλης περιοχής.

"ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΣΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ"

Ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, είχε βρει τον τρόπο να δημιουργεί φάσεις μπροστά από την εστία του Γιαννακόπουλου, αλλά ο πορτιέρε της Κέρκυρας κρατούσε μόνος του το μηδέν, μέχρι το 40ο λεπτό όταν και ο Τσιλιανίδης έστησε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Σάββας Παντελίδης φώναξε τον Τσιλιανίδη, του είπε "εκτέλεσέ το σα να είσαι σε προπόνηση" και ο μέσος του Αστέρα χωρίς άγχος, έστειλε την μπάλα πάνω από το τοίχος και στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννακόπουλου.

ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕ Ο ΜΑΝΙΑΣ ΜΕ... ΡΟΥΛΕΤΑ

Το 0-1 έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τον Αστέρα καθώς ο ανίκητος Γιαννακόπουλος είχε πλέον νικηθεί και στο 48ο λεπτό ο Μανιάς πήρε το αίμα του πίσω για τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κυριακόπουλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο 28χρονος επιθετικός με ένα περίεργο τακουνάκι που μοιάζει πολύ με την κίνηση "ρουλέτα" διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και "έσβησε" το παιχνίδι όσον αφορά το νικητή αν και είχαμε ακόμα τουλάχιστον 40 λεπτά αγώνα.

ΜΑΝΙΑΣ Ο... ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Από τη στιγμή που ο Μανιάς βρήκε τρόπο να νικήσει τον Γιαννακόπουλο το έκανε και για δεύτερη φορά στο 68ο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά μετά την ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων ο οποίος άντεξε για ένα ημίχρονο με εντυπωσιακές επεμβάσεις αλλά στη συνέχεια λύγισε. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το ενδιαφέρον της Κέρκυρας ήταν σε Ριζούπολη και Αγρίνιο καθώς ούτε το γκολ του Τουράμ στο 85ο λεπτό (με ριμπάουντ ύστερα από την απόκρουση του Αθανασιάδη στο πέναλτι) μπορούσε να αποτρέψει την ήττα.

Τα ευχάριστα για τους γηπεδούχους ήρθαν από τον Παναιτωλικό, ο οποίος νίκησε την Λαμία με 1-0 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των Φαιάκων για παραμονή, αν και είναι μία δύσκολη αποστολή, η οποία θα πρέπει να βγει εις πέρας χωρίς τον Μάρτιν Ρόλε ο οποίος αποβλήθηκε στο 93ο λεπτό.

Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης σκαρφάλωσε στην 5η θέση μαζί με την Ξάνθη και θα δώσει μάχη τις 2 αγωνιστικές που απομένουν για να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο της 5η θέσης.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ