STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εισήγηση της Super League στην ΕΠΟ για κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Κύπελλο Ελλάδας, τρόπαιο EUROKINISSI SPORTS

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισαν να εισηγηθούν στην ΕΠΟ την διεξαγωγή του Κυπέλλου με κατάργηση των ομίλων και μονά παιχνίδια μέχρι τα προημιτελικά.

Την κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος και την διεξαγωγή μονών αγώνων μέχρι και τα προημιτελικά αποφάσισε να εισηγηθεί η Super League μετά την έγκριση της πρότασης στο Δ.Σ. της Δευτέρας. Μια πρόταση που βλέπει θετικά και η ΕΠΟ μετά από μια πρώτη επαφή που υπήρξε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αυτό που θέλει η Super League είναι να καταργηθούν οι όμιλοι και να γίνονται από την πρώτη φάση μέχρι τα προημιτελικά μονοί αγώνες στην έδρα του "αδύνατου".

Δηλαδή, αν βρεθούν αντιμέτωπες μια ομάδα από την Super League και μια από την Football League, τότε το ματς να γίνεται στην έδρα της δεύτερης.

Προϋπόθεση θα είναι τα γήπεδα, ειδικά των συλλόγων της Football League, να πληρούν τις προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων, αλλιώς οι ομάδες θα μετακομίζουν στην πλησιέστερη γεωγραφικά πόλη για να αγωνιστούν ως γηπεδούχες.

Αν πέσουν ως αντίπαλοι δυο ομάδες από την Super League τότε θα γίνεται κλήρωση ή θα ορίζεται η έδρα με βάση την περσινή βαθμολογία. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

Στόχος είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και του στοιχείου της έκπληξης, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η ΕΠΟ θα λάβει την τελική απόφαση, αλλά βλέπει θετικά αυτή την πρόταση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Λίγκας:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την Kεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρόταση της Super League για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Super League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ