STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έφτανε το άγγιγμα του Μπεργκ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπεργκ έκανε το δύσκολο να φαίνεται εύκολο με το εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής και ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 1-0 τον Ολυμπιακό, που είχε κορυφαίο τον Καπίνο και τελείωσε το ματς χωρίς ευκαιρία.

Κανένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλα γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που είχε μόλις μια ... κανονική φάση και καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακά της!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του. Ο Ουζουνίδης πόνταρε στην ξεκούραστη όσο και φορμαρισμένη ενδεκάδα του. Μια ομάδα, που από τη μέση και κάτω, ξέρει να κυκλοφορεί την μπάλα και να δημιουργεί. Να παράγει ποδόσφαιρο, δηλαδή, με ορθόδοξο τρόπο.

Την ίδια ώρα ο Βούζας άφηνε εκτός τον Φορτούνη, προτιμώντας τον Τσόρι. Έξω και ο Καμπιάσο, έξω και οι νεαροί Έλληνες. Στη σκέψη του προπονητή του Ολυμπιακού, ένα φρέσκο πρόσωπο. Επί του πρακτέου μια ενδεκάδα, που λίγες φορές έχουμε δει ξανά.

Από τις προθέσεις των προπονητών φαινόταν ξεκάθαρα τι ήθελαν πάνω στο χορτάρι. Οι "πράσινοι" ήξεραν καλά, οι "ερυθρόλευκοι" αμφιβάλλουμε. Το ότι κορυφαίος των πρωταθλητών ήταν ο Καπίνο, τα λέει όλα για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε στη Λεωφόρο.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός μετά από δυο ντέρμπι γεμάτα επεισόδια (το δεύτερο δεν έγινε ποτέ) ο ΠΑΟ πήρε αυτό που ήθελε. Με σχετική άνεση, αφού ο αντίπαλός του δεν έκανε καν φάσεις στην εστία του Βλαχοδήμου! Ο μπαλαδόρος Εμποκού, ο σκόρερ Μπεργκ, ο Βιγιαφάνες όσο είχε δυνάμεις και ο Κλωναρίδης στο πρώτο μέρος συνέθεσαν μια τετράδα που έκανε τον ΠΑΟ να φαίνεται στο γήπεδο πολύ καλύτερος. Αν προσθέσετε και τον Κουλιμπαλί, θα βρείτε μια χρυσή ... πεντάδα, σε ένα ντέρμπι ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να ... κάνει φάση (όπως και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ) έχασε ένα ακόμη ντέρμπι. Το τρία στα τρία, που είχε στον πρώτο γύρο μοιάζει με τόσο μακρινό κατόρθωμα. Αυτή η "ερυθρόλευκη" ομάδα, θα κρατήσει με δυσκολία το προβάδισμα για τον τίτλο και θα δυσκολευτεί πολύ στο Κύπελλο. Πάνω απ' όλα, όμως, πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του και να μπορέσει (αν γίνεται) να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κουλά (Ξάνθης) 4ος: Σπυρόπουλος (Φθοιώτιδας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77' Λουντ), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού (86 Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77' Λέτο), Μπεργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μαρτίνς (57 Ανδρουτσος) , Ελιουνούσι (81' Καρντόσο), Ντομίνγκες (63΄Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Γκολ: Μπεργκ (15)

Κάρτες: Μποτία (39), Βιγιαφάνες (66), Ανδρούτσος (81), Κουρμπέλης (83), Μολέντο (88), Λουντ (94)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε στο ... 15'. Τότε που έγινε ουσιαστικά και η πρώτη φάση του αγώνα. Η υποψία ευκαιρίας στην αμέσως προηγούμενη φάση, πήγε στράφι από τον Ανσαριφάρντ και ακολούθως η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι. Σε πρώτο χρόνο, ο Μπεργκ βρήκε με κάθετη πάσα τον Κλωναρίδη. Ο Καπίνο, έδιωξε με το αριστερό, στρώνοντας επι της ουσίας την μπάλα στον Σουηδό. Απευθείας το δυνατό σκροπ, δίπλα από το χέρι του τερματοφύλακα: 1-0!

Τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να έρθει και το δεύτερο του ΠΑΟ. Ο Βιγιαφάνες άνοιξε ωραία το παιχνίδι από την αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Σισοκό δεν ειχε τον έλεγχο, ο Κουλιμπαλί σέντραρε σωστά, ο Καπίνο έδιωξε ξανά σε ... πρώτο χρόνο (προβολή του Βιγιαφάνες) και στο ριμπάουντ ο Κλωναρίδης, σχεδόν χωρίς αντίπαλο και με άδειο το τέρμα, σημάδεψε τα περιστέρια!

Οι "πράσινοι" είχαν διαβάσει τον "αδύναμο" κρίκο της άμυνας του Ολυμπιακού (Σισοκό) αλλά και κάθε φορά που έκλεβαν την μπάλα έβγαιναν με περισσότερους παίκτες στο τρανζίσιον. Οι επιστροφές του Ολυμπιακού, ήταν τραγικές...

Σχεδόν δεκαπέντε λεπτά έπρεπε να περάσουν για να φανεί απειλητικός ο Ολυμπιακός. Σε φάση, που του αρέσει. Κλέψιμο (από τον Φιγκέιρας), μακρινή πάσα στον Ντομίνγκεζ, που κράτησε την μπάλα και την ισορροπία του, σεντράροντας σωστά. Ο Ανσαριφάρντ ήταν έτοιμος υποδεχθεί την μπάλα, αλλά την μπουκιά από το στόμα του την πήρε ο Κουλιμπαλί, που' χε επιστρέψει και πρόλαβε τον κίνδυνο.

Η αλήθεια, όμως, ήταν ότι ο Παναθηναϊκός που' χε και την κατοχή, έπαιζε καλύτερη μπάλα στο γήπεδο. Ο Βιγιαφάνες ήταν ... σκέτο μαμούνι, ο Κλωναρίδης συνεχώς μέσα στη φάση, ο Μπεργκ σε όλες τις φάσεις. Από τα άκρα ο Εμποκού και ο Κουλιμπαλί, είχαν το δικό τους ρόλο. Και στο 33' ο Καπίνο, σηκώθηκε σωστά για να διώξει σε κόρνερ το καλοχτυπημένο φάουλ του Εμποκού...

Ο Ολυμπιακός είχε στο νου του να κλέψει την μπάλα, αλλά την μπάλα δεν μπορούσε να την κρατήσει. Ο Τσόρι γύρισε λίγο πιο πίσω, αλλά και πάλι, τα πράγματα στον άξονα των φιλοξενουμένων ήταν τραγικά. Ο Εμποκού είχε ένα ακόμη καλό χτύπημα (στο 38) που έδιωξε ο εξαιρετικός Καπίνο στη γωνία του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κουλιμπαλί βρέθηκε σε καλή θέση αλλά πλάγια. Σουτ δυνατό, πολύ άουτ. Ο ΠΑΟ συνέχιζε να είναι καλύτερος και να βγάζει φάσεις, έστω κι αν οι ευκαιρίες που έχασε δεν μπορούν να θεωρηθούν κλασικές.

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο ξεκί9νημα της επανάλψης. Ο Παναθηναϊκός έχανε μικροευκαιρίες, ο Ολυμπιακός προλάβαινε να τις σταματήσει και επιχειρούσε, χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία να παίξει ποδόσφαιρο. Η πρώτη αλλαγή, ήταν από τον Βούζα. Ο σχεδόν αόρατος Μάρτινς, έδινε τη θέση του στον Ανδρούτσο. Σε λογικά πλαίσια και η δεύτερη αλλαγή. Ο Τσόρι έξω, χωρίς να έχει κάνει πολλά πράγματα, ο Φορτούνης μέσα.

Ο Ουζουνίδης, προς στιγμήν, δεν "απαντούσε". Ζητούσε να ανέβει η ομάδα του μέτρα, γιατί ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη, έμοιαζε να θέλει να δημιουργήσει κάτι πιο αξιόλογο στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Είχε το 1-0, που τον βόλευε και περίμενε μια αντεπίθεση. Την έκανε στο 68 με τον Εμποκού, που μπήκε μόνος του αλλά έκανε την πιο ... λάθος πάσα που μπορούσε να σκεφτεί, στον ξεμαρκάριστο Μπεργκ. Ο Εμποκού που "έκρυψε" την μπάλα, με τον Κουλιμπαλί στο 73'. Το τελείωμα του πρώτου, βρήκε τον Καπίνο, πάλι σε ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, έδιωχνε σωστά στην πιο μεγάλη φάση του ΠΑΟ, μετά το 1-0...

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων, με τον Ουζουνίδη να ρίχνει δυο παίκτες στο ίδιο λεπτό. Λέτο αντί Κλωναρίδη και Λουντ στη θέση του Βιγιαφάνες. Για την κλάση του ο Λέτο στο 81 είναι αδικαιολόγητος καθώς έχασε μια κεφαλιά που θα έγραφε εύκολα το 2-0, την ώρα που ο Βούζας είχε ρίξει στο ματς και τον Καρντόσο (αντί του Ελιονούσι). Δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο. Ο ΠΑΟ διαχειρίστηκε άψογα το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και οι "πράσινοι" κέρδιζαν ένα από τα πιο εύκολα ντέρμπι της ιστορίας τους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μοναδική αξιοπρόσεκτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην εστία του Βλαχοδήμου, ήταν λίγα δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν διαφορετικό το ντέρμπι με διαφορετική εξέλιξη. Δεν το νομίζουμε. Το ωραίο σουτ του Μπεργκ, πάντως, αποδείχθηκε καθοριστικό

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν είχε δύσκολο έργο ο Κομίνης. Έβγαλε με σχετική άνεση το ντέρμπι με μοναδικό λάθος όταν ανέκοψε την επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ τον Κουρμπέλη είχε ανατρέψει ο συμπαίκτης του Μολέντο! Μας άρεσε που δεν το παράκανε με τις κάρτες, αν και σε γενικές γραμμές το ντέρμπι ήταν από τα πιο ήρεμα όλων των εποχών. Σωστοι και οι βοηθοί, σχεδόν, σε όλες τις υποδείξεις τους...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Εμποκού. Μπαλαδόρος παλιάς κοπής. Με αριστοτεχνικά χτυπήματα. Αν δεν ήταν και τόσο ... υπερβολικός, θα έκανε ακόμη καλύτερα πράγματα. Ο Κογκολέζος, ωστόσο, "μιλάει" με την μπάλα, έστω κι αν ο Καπίνο τον σταμάτησε όσες φορές προσπάθησε να βάλει γκολ!

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Σωστοί αμυντικοί χαφ (Ζέκα-Κουρμπέλης), τετράγωνο για ... καλή μπάλα μπροστά με Εμποκού, Μπεργκ, Κλωναρίδη, Κουλιμπαλί. Έβγαλαν πολλές φάσεις, ήταν πιο φρέσκοι, νίκησαν δίκαια οι "πράσινοι"

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο κουρασμένος, άχρωμος και άοσμος Ολυμπιακός. Μια ομάδα που δεν είχε να επιδείξει τίποτε περισσότερο από ένα καλό γκολκίπερ και τον Μποτία, να κάνει μεγάλο παιχνίδι στο κέντρο της άμυνας. Φαντάσματα...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ