STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δυνατά για Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με σούπερ τριάδα Βιεϊρίνια-Πέλκα-Κάμπος ο ΠΑΟΚ πέρασε ξανά από το Περιστέρι και έκανε το «4 στα 4» κόντρα στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι εφέτος. Κάμπος (36’) και Κρέσπο (56’) οι σκόρερ.

Πολλοί περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε επηρεαστεί από την νέα τιμωρία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και δεν θα παρουσίαζε το καλό πρόσωπό του κόντρα στον Ατρόμητο.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Δικέφαλος με μπροστάρηδες τον αρχηγό-παρότι το περιβραχιόνιο πήρε ο Μαλεζάς-Βιεϊρίνια και τους «ζεστούς» στην επιστροφή τους από τις εθνικές ομάδες, Πέλκα και Κάμπος κέρδισε για τέταρτη φορά φέτος σε ισάριθμα παιχνίδια τον Ατρόμητο (τα δύο στο Κύπελλο) τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε ποιότητα και προσωπικότητα, στηρίχθηκε σε μία τρομερή κομπίνα στο 36’ για να ανοίξει το σκορ, πέτυχε και ένα δεύτερο τέρμα νωρίς στο δεύτερο μέρος και τελικά πήρε μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο που έχασε πάντως σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει .

Ο Δικέφαλος συνεχίζει δυνατά στη μάχη τουChampionsLeagueανεξάρτητα τι θα γίνει με την οριστική απόφαση σε δικαστικό επίπεδο για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κάναντι. Ο Γιαννιώτης ήταν στην εστία, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Καρασαλίδη και Σάκιτς, από δεξιά προς τα αριστερά. Μπουσουλάτζιτς και Μάντσον ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην αριστερή πλευρά ξεκίνησε ο Μπρούνο, δεξιά ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.

Δυνατά για Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου βασίστηκε επίσης στο 4-2-3-1 το οποίο δεν αλλάζει. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνας από δεξιά οι Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς και Βιεϊρίνια. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Κάνιας-Μαουρίσιο με τον Πέλκας σε ρόλο "10αριού". Δεξιά άρχισε ο Λημνιός, αριστερά ο Κάμπος και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Δυνατά για Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί:Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) & Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76' Ούμπιδες), Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (60' Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (84΄ Μακ), Πέλκας (78' Ελ Καντουρί), Λημνιός (64' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 36' Κάμπος, 56' Κρέσπο

Κάρτες:35' Ρισβάνης, 61' Μπρούνο /23' Πέλκας, 73' Βιεϊρίνια, 74' Κάνιας, 89' Μακ

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Ατρόμητος έδειχνε πιο επιθετικές διαθέσεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 3΄ μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μπρούνο προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί μπαίνοντας στην περιοχή, ανακόπηκε από τον Μαλεζά, που χρησιμοποίησε τα χέρια, ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο ματς.

Στο 6ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, με διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Αρχικά ο Μπρούνο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά με δύσκολη επέμβαση, εν συνεχεία η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε με τη μπάλα να φτάνει στον Βασιλακάκη που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 17΄, με ωραίο σουτ του Βιεϊρίνια λίγο έξω από την περιοχή, που κόντραρε στον Μάντσον και κατέληξε κόρνερ.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο 20λεπτο και κυριάρχησε στο γήπεδο πιέζοντας τους γηπεδούχους. Στο 36΄ άνοιξε το σκορ με μία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ που φάνηκε ότι ήταν δουλεμένη στην προπόνηση και βγήκε άψογα.

Ο Πέλκας πάσαρε στον Βιεϊρίνια και ο Πορτογάλος έδωσε με τη μία ιδανική ασίστ στον Κάμπος που έκανε κίνηση στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε υπέροχα πάνω από τον Γιαννιώτη. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε έτσι το προβάδισμα στο καλό διάστημα που είχε στο πρώτο μέρος, έπειτα από μία ωραία συνεργασία των παικτών τους.

Στο 44΄ ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε ωραία με τον Πέλκα να βγαίνει με χώροαπό τα αριστερά ύστερα από πάσα του Μαουρίτσιο και να κάνει το παράλληλο γύρισμα και πάλι προς τον Βραζιλιάνο που είχε ακολουθήσει τη φάση, όμως δεν έπιασε καλά το πλασέ στην κίνηση και η μπάλα πέρασε άουτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου ο Μάντσον επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, περίπου από τα 40 μέτρα, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου στο Περιστέρι:

Δυνατά για Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο


Ο Ατρόμητος μπήκε επιθετικά στο β΄ μέρος ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47΄ ένα σουτ του Μπρούνο από αριστερά έφυγε άουτ. Στο 49ο λεπτό χάθηκε πολύ σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους.Ο Βασιλακάκης εκτέλεσε ένα φάουλ η μπάλα πέρασε από τον Καρασαλίδη που σηκώθηκε ψηλότερα και εν συνεχεία ο Ρισβάνης από τα δυο μέτρα δεν μπόρεσε να κάνει τη προβολή.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπρούνο μέσα στην περιοχή προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα που βρήκε στον Μαλεζά, αρχικά στο σώμα του και εν συνεχεία στο χέρι του, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να προσπαθεί μάλιστα να το μαζέψει. Το χέρι ήταν ακούσιο και σωστά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Παρότι ο Ατρόμητος πίεζε στις αρχές του β΄ μέρους, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο 56' ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από ασίστ του Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ρισβάνης πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια της φάσης ο Πέλκας έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά στην περιοχή, δίνοντας την ασίστ στον Κρέσπο που σκόραρε από κοντά.

Στο 62' ο Ατρόμητος απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί που πέρασε λίγο άουτ. Στο 77ο λεπτό ένα σουτ του Μπουσουλάτζιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ο Μάντσον επιχείρησε ακόμη ένα μακρινό σουτ στο 83΄ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 90΄ ο Καρασαλίδης από κοντά έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου στο ματς, με το 0-2 να μην αλλάζει και να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η τελική στατιστική απεικόνιση:

Δυνατά για Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο


Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Οι "ασπρόμαυροι" συνεργάστηκαν άψογα και σκόραραν με έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Η κομπίνα φάνηκε ότι ήταν δουλεμένη στην προπόνηση, με τον Πέλκα να εκτελεί το φάουλ πασάροντας στον Βιεϊρίνια και τον Πορτογάλο να δίνει την ασίστ στον Κάμπος που έκανε την κίνηση από δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά πάνω από τον Γιαννιώτη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή διαιτησία από τον Τζήλο και τους βοηθούς του, Κουρομπύλια και Γκάγκα. Σωστές υποδείξεις, ενώ τα μόνα λίγα παράπονα ήταν για κάποιες κάρτες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πέλκας. Είχε συμμετοχή και στις δύο φάσεις των γκολ του ΠΑΟΚ και ήταν πανταχού παρών στο παιχνίδι. Επέστρεψε πολύ ζεστός από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια και Κάμπος. Ο Πορτογάλος είχε αρχηγική παρουσία και έβγαλε ποιότηταπου σπανίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Ανγκολέζος είναι σε πολύ κακή φόρμακαι έχει φόρα από τα τρία γκολ που πέτυχε με την Εθνική Ανγκόλας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία του Ατρομήτου να πετύχει γκολ. Σ' αυτόν τον τομέα φάνηκε πολύ και η απουσία του πρώτου σκόρερ του, Αμρ Ουάρντα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ