STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δώρο Πασχαλάκη στο άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ

Δώρο Πασχαλάκη στο άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δικαιολογημένη αποβολή του Πασχαλάκη στο 22' άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ με τους πράσινους να εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή και να επικρατούν με 4-0 της ομάδας των Ιωαννίνων.

Το δώρο του Πασχαλάκη, που μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής και αποβλήθηκε δικαιολογημένα στο 22', άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το τριφύλλι έφτασε στην άνετη επικράτηση με 4-0.

Μέχρι εκείνο το σημείο οι πράσινοι δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενούμενων που είχαν κλείσει καλά τους χώρους αλλά η αποβολή του γκολκίπερ του ΠΑΣ άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, έκανε τον Στραματσόνι να αλλάξει το σύστημα των πράσινων και το τριφύλλι αφού βρήκε και ένα γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες για 70 λεπτά ενώ αγωνίστηκε με εννιά στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης καθώς τραυματίστηκε ο Ακόστα και οι φιλοξενούμενοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους. Κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των πράσινων.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Οι δυο προπονητές ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 3-5-2 με τον Αντρέα Στραματσόνι όπως είχε δηλώσει και στη συνέντευξη που προηγήθηκε του αγώνα με τον ΠΑΣ να υπολογίζει τους Γιαννιώτες και να χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό σύστημα των πράσινων.

Έτσι το τριφύλλι παρατάχθηκε με τρεις στόπερ ενώ είχε δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άγιαξ με τους Μέστο, Γουακάσο να μένουν στον πάγκο. Συγκεκριμένα ο Ιταλός κατέβασε τον Στιλ κάτω από τα γκολποστ και τους Ιβανόφ, Σάμπα, Μολέντο στην άμυνα. Μπροστά τους έπαιξαν οι Λεντέσμα, Ζέκα και Λουντ με τον Κουλιμπαλί δεξιά και τον Χουλτ αριστερά και το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Λέτο, Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο Πετράκης τελευταία στιγμή δεν είχε στην διάθεση του τον Τζημόπουλο και αναπροσάρμοσε τα πλάνα του χωρίς όμως να αλλάξει το 3-5-2 με το οποίο παρέταξε τον ΠΑΣ.

Βέβαια μετά το 22' άλλαξαν τα συστήματα και για τους δυο προπονητές καθώς ο Στραματσόνι βλέποντας τον Παναθηναϊκό να παίζει με παίκτη περισσότερο έβγαλε τον Ιβανόφ και έβαλε τον Βιγιαφάνιες κάνοντας πιο επιθετικό το τριφύλλι και βρήκε τους διαδρόμους που έψαχνε προς την αντίπαλη εστία.

Το τριφύλλι έφτασε στο πρώτο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 38' με τον Μπεργκ και εν συνεχεία το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε άλλα τρία γκολ ενώ έκανε και παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Ιβανόφ (34' Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ (57' Εμποκού), Λέτο, Μπεργκ (78' Ρινάλντι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες, Κούτρης (62' Ζάιρο), Ακόστα, Κοζορώνης, Γιάκος (46' Γαρουφαλιάς), Μαμπουλού (26' Περιστερίδης), Κόντε.

Γκολ: 38'-75' Μπεργκ, 54' Λουντ, 88' Λέτο

Κίτρινες: 50' Κουλιμπαλί, 73' Μολέντο/74' Μπέριος

Κόκκινες: 22' Πασχαλάκης

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες

Ο Παναθηναϊκός όπως έχει κάνει σε όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν, ιδίως στην έδρα του, μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ.

Οι πράσινοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ύψος του Σάμπα απειλώντας στις στημένες φάσεις που κέρδισαν. Η πρώτη ευκαιρία για το τριφύλλι χάθηκε στο 5' όταν ο Λεντέσμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάμπα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι απείλησε και πάλι με τον Κουλιμπαλί να κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Λέτο ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά απ' την εστία του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση στο 18΄και είχαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν Ο Μαμπουλού πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα του Καρανίκα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Στιλ.

Λάθος του Πασχλάκη και κόκκινη στον γκολκίπερ του ΠΑΣ

Στο 22' ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα παίκτες μετά από τρομερό λάθος του Πασχαλάκη. Ο Ζέκα έκανε την μακρινή μπαλιά και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για να μην απειληθεί η εστία του προ του Μπεργκ βγήκε και έπιασε την μπάλα με τα χεριά ενώ ήταν εκτός της μεγάλης περιοχής. Καθαρή κόκκινη κάρτα για τον Πασχαλάκη με τον Σελίμο να την δείχνει αμέσως.

Δώρο Πασχαλάκη στο άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες ενώ ο Περιστερίδης πήρε τη θέση του Μαμπουλου με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να χάσει και έναν παίκτη από την επίθεση του.

Στο 26' ο Λεντέσμα ανάλαβε την εκτέλεση του φάουλ το οποίο ήταν σε πολύ καλή θέση αλλά ενώ η μπάλα πέρασε από το τείχος χτύπησε στην πλάτη του Σάμπα και έφυγε άουτ.

Άλλαξε τα πλάνα του και το σύστημα ο Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας τον ΠΑΣ να παίζει με δέκα παίκτες δεν έχασε χρόνο και έκανε μια αλλαγή προκειμένου να αλλάξει τα πλάνα του και το σύστημα της ομάδας καθώς πλέον δεν χρειαζόταν να παίζει με τρεις στόπερ. Ο Ιταλός έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες και έβγαλε τον Ιβανόφ ενώ το σύστημα έγινε 4-4-2 με τους Λουντ και Βιγιαφάνιες όμως να παίζουν περισσότερο πίσω από τους δυο επιθετικούς και όχι στα πλάγια.

Αμέσως το τριφύλλι έγινε πιο επιθετικό και βρήκε δυο καλές φάσεις για να απειλήσει την εστία με σουτ του Λουντ μέσα από την περιοχή αλλά και τις δυο φορές η μπάλα κόντραρε και ο Περιστερίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Άνοιξε το σκορ με τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός

Η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 38' όταν ο Κουλιμπαλί έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά με τον Μπεργκ να παίρνει μια υπέροχη κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι με την οποία άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Λέτο έδωσε στον Μπεργκ και αυτός με γυριστό σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζέκα έδωσε όμορφα στον Μπεργκ αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Λέτο που γύρισε και σούταρε απευθείας με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Καλή ενέργεια από τον Αργεντινό ο οποίος όμως είχε πάσα και στους Ζέκα, Μπεργκ που θα μπορούσαν να τελειώσουν καλύτερα την φάση.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους χάθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία από αριστερά στην επίθεση, ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Λέτο ο οποίος προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Κοζορώνης είχε καλύψει και ο Αργεντικός κλώτσησε τα πόδια του παίκτη του ΠΑΣ και ζήτησε πέναλτι αλλά σωστά ο Σελίμος είπε όχι. Η φάση συνεχίστηκε με την μπάλα να φτάνει στον Μπεργκ με ωραία ντρίμπλα πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε με τον Μπέριο να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Καθάρισε με Λουντ ο Παναθηναϊκός, ντεμπούτο και για Εμποκού

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Γαρουφαλιάς μπήκε αντί του Γιάκου με σκοπό να ενισχύσει και άλλο το κέντρο των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δευτέρου μέρους έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να τελειώσει την υπόθεση νίκη και να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Αυτό ήρθε σχετικά γρήγορα, μόλις στο 54', μετά από πανέμορφη ασίστ του Μπερκγ στον Λουντ και σουτ του Φιλανδού στην κίνηση από κοντά.

Το τριφύλλι έφτασε στο 2-0 και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Στραματσόνι να ρίξει στο ματς και τον Εμποκού. Ο άσος από το Κονγκό μπήκε στο 57' αντί του Λουντ.

Με εννιά παίκτες λόγω τραυματισμού του Ακόστα ο ΠΑΣ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 60' ο Βιγιαφάνιες επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη. Στο επόμενο λεπτό ο Πετράκης έριξε στο ματς τον Ζάιρο και έκανε την τρίτη αλλαγή για την ομάδα του αρκετά νωρίς.

Η αλλαγή αυτή όμως έπαιξε ρόλο στη συνέχεια του αγώνα καθώς στο 67' ο Ακόστα ένιωσε ένα τράβηγμα και αποχώρησε από το ματς αφήνοντας τον ΠΑΣ με εννιά παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αφού δεν υπήρχε δικαίωμα για άλλη αλλαγή στους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι φυσικά μετά από εκείνο το σημείο ήταν παράσταση για ένα ρόλο με το τριφύλλι να μην απειλείται και βέβαια από την άλλη να κάνει και συντήρηση δυνάμεων. Μην ξεχνάμε ότι πριν από τρεις μέρες είχε και Ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον Άγιαξ.

Στο 72' ήταν η σειρά του Εμποκού να απειλήσει. Ο νεοαποκτηθείς άσος των πράσινων έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Περιστερίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Ωραίο ένα-δυο και 3-0 και πάλι από τον Μπεργκ

Στο 75' ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ και πάλι με τον Μάρκους Μπεργκ. Οι πράσινοι έκλεψαν την μπάλα με τον Σουηδό να γίνεται κάτοχος της, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λέτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά αντί να σουτάρει την έδωσε και πάλι πίσω στον Μπεργκ που με διαγώνιο σουτ με το αριστερό διαμόρφωσε το 3-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ενέργεια του Σουηδού που τρία λεπτά αργότερα έδωσε την θέση του στον Ρινάλντι.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και για άλλα τέρματα για να ικανοποιήσει τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Λεωφόρου και είχε δυο πολύ καλές στιγμές στο 79' και στο 81'. Αρχικά στο 79' η μπάλα μετά από σέντρα από τα αριστερά έφτασε στην απέναντι πλευρά στον Κουλιμπαλί που έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 81' ο Βιγιαφάνιες είδε πολύ όμορφα την κίνηση του Ρινάλντι και του έδωσε την πάσα με τον Αργεντινό φορ να σουτάρει απευθείας αλλά ο Περιστερίριδης με πανέμορφη επέμβαση έδιωξε.

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ από κεφαλιά του... Μολέντο

Στο 84' της αναμέτρησης ο ΠΑΣ ουσιαστικά απείλησε για πρώτη φορά αλλά από κεφαλιά του... Μολέντο. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Βραζιλιάνος αμυντικός πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς το γάμα του Στιλ με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού με ωραία εκτίναξη να διώχνει σε κόρνερ.

Το τριφύλλι έφτασε σε ένα ακόμη γκολ στο 88' όταν ο Λεντέσμα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Λέτο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, έκανε λάθος κοντρόλ ο Αργεντινός, αλλά σούταρε αμέσως στη γωνία του Περιστερίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Πασχαλάκη. Σίγουρα η φάση που καθόρισε την αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Πασχαλάκη στο 22' της αναμέτρησης. Τραγικό λάθος από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες αρκετά νωρίς και διευκόλυνε το έργο των πράσινων.

Ο διαιτητής

Ο Σελίμος από τη Λακωνία. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, σωστά έδωσε την κόκκινη κάρτα και σωστά είπε όχι στο πέναλτι που ζήτησε ο Λέτο. Απέφυγε τα λάθη και άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί μην σφυρίζοντας συνέχεια.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάρκους Μπεργκ. Δυο γκολ και μια ασίστ από τον Σουηδό επιθετικό του Παναθηναϊκού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον κορυφαίο στον αγωνιστικό χώρο.

Μας άρεσε

Οι Σαμπά, Κουλιμπαλί. Και οι δυο τους πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα και τα πήγαν εξαιρετικά. Ο Σάμπα κέρδισε όλες τις μονομαχίες ενώ ο Κουλιμπαλί ήταν αρκετά δραστήριος μπροστά και δεν είχε προβλήματα από την πλευρά του.

Δεν μας άρεσε

Ο Πασχαλάκης. Αστείο λάθος από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ που έως τώρα με τις εμφανίσεις του είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Στην Λεωφόρο όμως τα έκανε μούσκεμα.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ