STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δύο γκολάρες και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ

Δύο γκολάρες και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Με τους Μπουμάλ (37') και Μπαρμπόζα (56') να σκοράρουν δύο εξαιρετικά γκολ στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕΚ αρκέστηκαν στο τελικό 1-1. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο "Δικέφαλος" μετά την αποβολή του Άρθο (68'). Παράπονα και οι δύο ομάδες από τον Στυλιάρα.

Ο Πανιώνιος φιλοξένησε την ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 14η αγωνιστική της Super League και μετά από ένα 90λεπτο γεμάτο πάθος, δύο εξαιρετικά γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, κάρτες και σασπένς έως το τέλος, οι δύο ομάδες έμειναν στο τελικό 1-1.

Κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με καταπληκτικό τέρμα του Μπουμάλ και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0. Η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση που δικαιούταν στην επανάληψη και συγκεκριμένα με τον Μπαρμπόζα, που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 1-1 στο 56'.

Στο 68' ο "Δικέφαλος" έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της αποβολής του Άρθο με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, δεν τα κατάφερε και το 1-1 έμεινε έως το τέλος.

Οι δύο ομάδες έμειναν με παράπονα από την διαιτησία του Στυλιάρα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Τζεμπούρ στην φάση της ισοφάρισης και πέναλτι του Ντίντακ στον Μπουμάλ (87'), ενώ η ΑΕΚ για πέναλτι του Κόρμπου στον Γιόχανσον (12') και το γκολ του Αραβίδη που δεν μέτρησε στις καθυστερήσεις (είχε υποδειχθεί επιθετικό φάουλ του Λαμπρόπουλου, πριν η μπάλα φτάσει στον μετέπειτα σκόρερ).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης (ΕΠΣ Άρτας), Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88' Μητρόπουλος), Μπουμάλ, Μασούρας (79' Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ, Μπακασέτας (64' Καραμάνος).

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (70' Λαμπρόπουλος), Μάνταλος, Αραβίδης, Τζεμπούρ (85' Σοϊλέδης).

Γκολ: 37' Μπουμάλ / 56' Μπαρμπόζα

Κάρτες: 25' Μπακασέτας, 53' Μπουμάλ / 23' Τζεμπούρ, 25' & 68' (2η κίτρινη - κόκκινη) Άρθο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Από μια γκολάρα και έναν πόντο

Φουριόζα μπήκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση και είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 30ο λεπτό. Η τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής, Σιμόες - Γιόχανσον - Μάνταλος, κρατούσε τον ρυθμό για τον "Δικέφαλο", που με όπλο το καλό passing game προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Διούδη.

Η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις κάθετα, όπου οι Ρισβάνης - Χατζηισαΐας πρόλαβαν σε κάμποσες περιπτώσεις να προλάβουν επικίνδυνες καταστάσεις, όμως δεν είχε πλάτος στο παιχνίδι της. Μπαρμπόζα και Αραβίδης δεν απείλησαν στο "ένας εναντίον ενός" όσο θα περίμενε ο Πογέτ, έχοντας συνήθως ως μοναδικό κέρδος κάποιες στημένες φάσεις.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του έδειξε να δυσκολεύεται πολύ στο ξεκίνημα. Τόσο στα μαρκαρίσματα του άξονα, όσο και στο κράτημα της μπάλας. Ενδεικτικό στατιστικό στοιχείο, ότι με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η κατοχή ήταν στο 70% - 30% υπέρ της ΑΕΚ.

Η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει στον Μπουμάλ, την στιγμή που οι Ανσαριφάρντ, Μασούρας έκαναν συνεχόμενα λάθη και ο Μπακασέτας πάλευε μόνος να δημιουργήσει κάτι καλό μπροστά.

Απείλησε με Μπαρμπόζα

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν στο 15', όταν ο Μπαρμπόζα από τον άξονα δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά βρήκε τον Διούδη σε ετοιμότητα. Τρία λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Γιόχανσον μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Κόρμπος έκανε προσπάθεια να τον κόψει και ο Σουηδός βρέθηκε στο έδαφος. Ο Στυλιάρας έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Το μόνο σίγουρο στην φάση είναι ότι ο Κόρμπος δεν έρχεται σε επαφή με την μπάλα.

Κόντρα στην ροή μπροστά ο Πανιώνιος

Μετά το 25' ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, μειώνοντας τα λάθη του στη μεσαία γραμμή και ψάχνοντας ατομικές ενέργειες.

Μια από αυτές έφτανε για να πάρουν κεφάλι στο σκορ οι γηπεδούχοι στο 37'. Ο Μπουμάλ από δεξιά αποφάσισε να συγκλίνει στον άξονα, απέφυγε το "σοφτ" μαρκάρισμα του Άρθο και με ασύλληπτο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Μπαρόχα, που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Δύο γκολάρες και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στα ίσα το ματς

Ίδια ήταν η εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης, σε σχέση με όσα έγιναν στο πρώτο μέρος. Με την διαφορά ότι η ΑΕΚ αυτή τη φορά κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Με ξεκάθαρη διάθεση να βάλει περισσότερο πλάτος επιθετικά στο παιχνίδι της.

Ο "Δικέφαλος" με τον Μπαρμπόζα να... ντύνεται Μπουμάλ, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα σε σημείο όπου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάτι ο Διούδης. Η ΑΕΚ ισοφάρισε το παιχνίδι στο 56ο λεπτό, εξέλιξη που δικαιούταν με βάση την συνολική εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Δύο γκολάρες και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Αλλαγή σκηνικού

Με το σκορ στο 1-1 και την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ έψαχνε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση, την στιγμή που ο Πανιώνιος προσπαθούσε να ανασυνταχθεί. Οι "κυανέρυθροι" βρήκαν προϋποθέσεις αντεπίθεσης στο 67', ο Καραμάνος έφυγε από αριστερά και ο Άρθο πήγε καθυστερημένα επάνω του γκρεμίζοντας τον. Αποτέλεσμα η 2η κίτρινη στο ματς για τον Ισπανό στόπερ και η αποβολή του.

Δύο γκολάρες και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος έχοντας αριθμητική υπεροχή ήταν αυτός που ανέκτησε την κατοχή μπάλας και αύξησε τις επισκέψεις του στην περιοχή του Μπαρόχα. Σε μια από αυτός ο Μασούρας επιχείρησε μια σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Γκάλο και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο γκολκίπερ της ΆΕΚ αντέδρασε σωτήρια με διπλή προσπάθεια.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες τίποτα δεν άλλαξε και η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, από τα τέρματα των Μπουμάλ (37') και Μπαρμπόζα (56').

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Ότι κι αν είχε συμβεί μέχρι το 68', οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο 1-1. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και έψαχνε δεύτερο τέρμα, όμως η αποβολή του Άρθο άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα και έδωσε τον ρόλο του πρωταγωνιστή στον Πανιώνιο.

Ο διαιτητής

Συγκέντρωσε επάνω του όλα τα βλέμματα, αφού είχε την... ατυχία να του κάτσουν πολλές και δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι. Στο 12' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Γιόχανσον μέσα στην περιοχή. Ο Κόρμπος που πάει στο μαρκάρισμα σίγουρα δεν βρίσκει την μπάλα αλλά σε δεύτερο χρόνο περισσότερο ο Σουηδός πηγαίνει επάνω στο πόδι του μέσου των γηπεδούχων, παρά το αντίθετο. Ο Στυλιάρας έδειξε να συνεχιστεί το ματς, Αν έδειχνε το σημείο του πέναλτι, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τον κατηγορήσει. Ακολούθως ο Πανιώνιος φωνάζει για οφσάιντ του Τζεμπούρ στο 1-1. Έστω και για... λίγο, φαίνεται να έχει δίκιο. Την ώρα που η μπάλα φεύγει από το πόδι του Μπαρμπόζα ο Αλγερινός είναι εκτεθειμένος και δίχως να χρειάζεται μπαίνει στο οπτικό πεδίο του Διούδη κάνοντας και κίνηση προς την μπάλα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για την φάση του 87', με πρωταγωνιστές τους Ντίντακ και Μπουμάλ. Ο Ισπανός μαρκάρει από πίσω τον Καμερουνέζο, δεν βρίσκει μπάλα, επαφή υπάρχει αλλά και ο Μπουμάλ δείχνει να... ψάχνει το πέσιμο. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ φωνάζει για το γκολ του Αραβίδη που δεν μέτρησε. Με την μπάλα στον αέρα ο ρέφερι έχει καταλογίσει επιθετικό φάουλ του Λαμπρόπουλου, πριν αυτή φτάσει στον μετέπειτα σκόρερ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σιμόες. Πολύ καλό ματς από τον κεντρικό μέσο της ΑΕΚ, που πρόσφερε τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Πήρε την πρώτη πάσα από χαμηλά, μοίρασε σωστά στους συμπαίκτες του, κάλυψε χώρους και οι περισσότερες προσπάθειες του στέφθηκαν με επιτυχία. Χωρίς τον Πορτογάλο, τα πράγματα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη.

Μας άρεσε

Μικρός στο μάτι αλλά γίγαντας στο γήπεδο έμοιαζε πολλές στιγμές ο Σιώπης. Ο ανασταλτικός μέσος του Πανιώνιου κέρδισε κάμποσες μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είχε επιτυχημένα τάκλιν, σωστές μεταβιβάσεις και καθαρό μυαλό σε κάθε φάση που συμμετείχε. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σιώπη.

Δεν μας άρεσε

Κακό ματς από τον Άρθο. Η αποβολή του είναι απόρροια του γεγονότος ότι σχεδόν σε όλο το ματς πήγαινε δεύτερος στην μπάλα. Κακές τοποθετήσεις, αργές αντιδράσεις, εξαιρετικά... σοφτ στη φάση που σκοράρει ο Μπουμάλ. Από το 68' άφησε και με δέκα παίκτες την ομάδα του, ολοκληρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο ένα συνολικά άσχημο αγωνιστικά βράδυ για τον ίδιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ