STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δύο εμπνεύσεις και από ένας βαθμός για Βέροια και ΑΕΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ικαούνιεκς (45') και Σαρπόνγκ (69') πέτυχαν από ένα εξαιρετικό τέρμα για ΑΕΛ και Βέροια αντίστοιχα, στο τελικό 1-1 των δύο ομάδων στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας για την 16η αγωνιστική της Super League. (VIDEOS)

Παιχνίδι επιβίωσης ήταν αυτό στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στη σεζόν, αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον Θωμά Γράφα να μην αλλάζει τίποτα σε διάταξη και πρόσωπα μπαίνοντας στο ματς με την ΑΕΛ.

Δύο εμπνεύσεις και από ένας βαθμός για Βέροια και ΑΕΛ

Αντίθετα ο Σάκης Τσιώλης άλλαξε κάμποσα πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στην ήττα από τον Πλατανιά (3-2), που ήταν το πιο πρόσφατο παιχνίδι των φιλοξενούμενων από τη στιγμή που δεν διεξήχθη αυτό με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας του χιονιά. Χωρίς Μίλιτς, Ναζλίδης πήγε στη Βέροια η ΑΕΛ, όπως και τους Ποτουρίδη (έλυσε το συμβόλαιο του), Γιοβάνοβιτς (εκτός ομάδας).

Δύο εμπνεύσεις και από ένας βαθμός για Βέροια και ΑΕΛ

Σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, Ικαούνιεκς (45') και Σαρπόνγκ (69') σκόραραν με όμορφες εμπνεύσεις για το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Βέροια και ΑΕΛ.

Ο Σαρμπόνγκ απάντησε στον Ικαούνιεκς

Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Βέροια (Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε (66' Τομάς), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Κάπος), Αναστασόπουλος, Ντοντό (λ.τ. 65' Γκαγιέγο), Ντέλετιτς, Ικαούνιεκς (87' Τίκο).

Γκολ: 69' Σαρπόνγκ / 45' Ικάουνιεκς

Κάρτες: 20' Ασίγκμπα, 39' Μίλιεβιτς, 61' Καλί / 22' Ρέντζας, 41' Ικαούνιεκς, 77' Αναστασόπουλος, 90+2' Ντέλετιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δεν υπήρχαν προσδοκίες για καλό ματς πριν τη σέντρα, αφού σε κάτι τέτοιο δεν συνηγορούσε ούτε η κρισιμότητα του αγώνα, ούτε η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και η έξτρα επιβάρυνση του από τη συνεχή βροχόπτωση.

Όμως Βέροια και ΑΕΛ δεν δίσταζαν να ψάχνουν το γκολ σε κάθε ευκαιρία, έστω κι αν τους έλειπε η αποτελεσματικότητα αλλά και οι σωστές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους, κυρίως με τους ακραίους, για να απειλήσουν. Όμως δεν έβρισκαν στόχο, δοκιμάζοντας τις περισσότερες φορές από τα όρια της περιοχής να νικήσουν τον Θεοδωρόπουλο.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με μικρότερη συχνότητα αλλά περισσότερο ουσιαστικά. Όπως στο 13' με τον Καλί να βάζει σωτήρια κόντρα στον Αναστασόπουλο και στο 27', όταν σε γύρισμα του Ικαούνιεκς, Ρέντζας και Αναστασόπουλος δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή.

Από το 30' ο Τσιώλης έδωσε εβτολή στους παίκτες του να αφήσουν το 3-5-2 και να γυρίσουν σε διάταξη 4-2-3-1. Αποτέλεσμα που έκανε πιο σφιχτή αμυντικά (με εξαίρεση την ευκαιρία του Καπετάνου στο 36') την ΑΕΛ, αλλά και λιγότερο επικίνδυνη μπροστά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Παρ' όλα αυτά, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και σε μια από τις ελάχιστες ορθολγικές της επιθέσεις, η ΑΕΛ με πανέξυπνο τακουνάκι του Ικαούνιεκς πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους:

Δύο εμπνεύσεις και από ένας βαθμός για Βέροια και ΑΕΛ

Τα προβλήματα στο κράτημα της μπάλας όχι παρέμειναν άλυτα αλλά αυξήθηκαν για την ΑΕΛ, που στο μέσα του δεύτερου ημιχρόνου έχασε και τον Ντοντό με τραυματισμό. Ο Τσιώλης πάλευε να αφυπνήσει τους παίκτες του αλλά μάταια. Η Βέροια πατούσε καλύτερα στον -πάντα δύσκολο- αγωνιστικό χώρο, δεν δημιουργούσε κλασικές ευκαιρίες αλλά πίεζε και επέμενε για την ισοφάριση (έφτασε τις 20 τελικές), χωρίς να απειλείται.

Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ, που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 1-1.

Μπαλάφας, Σαρπόνγκ και Καπετάνος είχαν καλές στιγμές για να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση υπέρ της Βέροιας, όμως ο Θεοδωρόπουλος αντέδρασε σωστά σε ισάριθμες περιπτώσεις και κράτησε τον βαθμό για την ΑΕΛ, που εκτός από την εμφάνιση του δεύτερου 45λεπτου ανησυχεί και για την κατάσταση της υγείας του Ντοντό.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όσα συνέβησαν μαζί στο 65ο λεπτό. Ο τραυματισμός του Ντοντό σε συνδυασμό με την διακοπή και την διπλή αλλαγή του Γράφα, διαφοροποίησαν για τα καλά την εικόνα του αγώνα. Χωρίς τον Βραζιλιάνο η ΑΕΛ έγινε εντελώς ακίνδυνη, αντίθετα η Βέροια με τους Τομάς και Κάλβο ανέβασε στροφές, ισοφάρισε και απείλησε με ήττα τους φιλοξενούμενους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χρησιμοποίησε αρκετά τις κάρτες του για να επιβάλλει τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά μάλλον σωστά έπραξε για να κρατήσει το ματς σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο. Τα όποια λάθη του δεν επηρέασαν ούτε την εξέλιξη, ούτε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σαρπόνγκ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία της ΑΕΛ. Πήρε πρωτοβουλίες, δημιούργησε, πέτησε περιοχή και ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο σε κάμποσες περιπτώσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ικαούνιεκς πέρα από το γκολ, έδειξε στοιχεία ποιοτικού ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει λύσεις μεσοεπιθετικά στην ΑΕΛ. Καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά και χωρίς αυτήν ο Λετονός, με κίνηση στο χώρο, απλός αλλά και με φαντασία όταν χρειάζεται, όπως μαρτυρά και το τακουνάκι του στο 0-1.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι παρά τις φωνές του Τσιώλη, τις αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη, η ΑΕΛ δεν βρήκε πρόβλημα στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας. Κάτι που εντέλει της στοίχισε και την ισοφάριση στο ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ