STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διπλό στην Λεωφόρο η Ξάνθη 1-0 τον Παναθηναϊκό

Διπλό στην Λεωφόρο η Ξάνθη 1-0 τον Παναθηναϊκό
Παναθηναϊκός Ξάνθη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ξάνθη επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 στην Λεωφόρο με γκολ του Σολτάνι σε ένα κακό ματς. Οι Ακρίτες έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για 40' λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας του Ζέκα.

Με το διπλό έφυγε από την Λεωφόρο η SKODA Ξάνθη επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού χάρη σε γκολ του Σολτάνι στο 67' της αναμέτρησης. Οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το τριφύλλι έπαιζε με 10 παίκτες από το 53' λόγω σωστής αποβολής του Ζέκα από τον Μάνταλο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή βρήκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν τον Στιλ και τελικά πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη και το σπουδαίο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια χάνοντας δυο-τρεις ευκαιρίες. Αν και την μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε η Ξάνθη με το οριζόντιο δοκάρι που είχε ο Σκουρτάι στο 85'.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε στον Παναθηναϊκό στο ματς με την SKODA Ξάνθη με αρκετές αλλαγές και έχοντας στο μυαλό του την ξεκούραση κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών του ενόψει του αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ενώ από την άλλη έχοντας και το πρόβλημα στα μετόπισθεν έριξε με το "καλημέρα στην μάχη" τον Μολέντο που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Όπως και ο Βιγιαφάνιες.

Χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός άφησε εκτός τους Εσιέν, Πράνιτς και σε συνδυασμό με τον Αμπέντ που ήταν τιμωρημένος και τους τραυματίες Μέστο, Μπουμάλ κατέβασε το τριφύλλι με αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στιλ και δεξιά έπαιξε ο Μαρινάκης ενώ στα αριστερά επανήλθε ο Νάνο και το κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι Μολέντο, Ταυλαρίδης. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ζέκα έχοντας δίπλα του τον Λαγό ενώ στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν στα δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Βιγιαφάνιες και στο κέντρο ο Πέτριτς ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κλωναρίδης.

Στον πάγκο ο Τσέναμο

Από την άλλη ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε και αυτός κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του αρχής γενομένης από αυτή του γκολκίπερ με τον Λουίτζι Τσέναμο να μένει στον πάγκο και την θέση του να παίρνει ο Ζαρόπουλος.

Στα δεξιά της άμυνας αγωνίστηκε ο Μπέρτος και αριστερά ο Μπαξεβανίδης ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Καρυπίδης, Λισγάρας. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Λουσέρο, Φλίσκας, Ντιμιτρόβ και Νιέτο και στην κορυφή της επίθεσης οι Ορφανίδης, Σολτάνι.

Μπήκε καλύτερα στο ματς η Ξάνθη

Η Ξάνθη μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση απ' ότι ο Παναθηναϊκός, έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Ζαχαρόπουλου και έψαξε ένα γκολ που θα την έφερνε μπροστά στο σκορ. Αντίθετα το τριφύλλι ανέβηκε μετά την συμπλήρωση είκοσι λεπτών στο ματς. Κράτησε την μπάλα στα πόδια του, είχε καλή κυκλοφορία και έφτανε όμορφα μέχρι έξω από την εστία της Ξάνθης χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει.

Έπαιξε ρόλο η αποβολή

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μετά την αποβολή του Ζέκα στο 53' είχε περισσότερους χώρους προς την εστία του Στιλ, τους εκμεταλλεύτηκε και τελικά βρήκε το γκολ στο 67' της αναμέτρησης που έμεινε μέχρι το τέλος. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός αν και προσπάθησε όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο να μπει στο ματς δεν τα κατάφερε καθώς σπατάλησε όποιες ευκαιρίες είχε ενώ και ο Στραματσόνι δεν είχε πολλές επιθετικές λύσεις στον πάγκο.

Τα στοιχεία του αγώνα

Γήπεδο:"Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Βασ. Καραβασίλης (Καβάλας), Γεώ. Λάζαρης (Καβάλας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Λαγός (76' Λουντ), Ζέκα, Καλτσάς (54' Εσιέν), Πέτριτς, Βιγιαφάνιες (64' Πράνιτς), Κλωναρίδης.

SKODA Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Φλίσκας (70' Παπαστεριανός), Νιέτο (16' Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Ντιμιτρόβ (87' Σκουρτάι), Σολτάνι.

Γκολ: 67' Σολτάνι

Κίτρινες: 45' Λαγός, 50' Μαρινάκης, 53' Καλτσάς, 90' Μολέντο/18' Μπαξεβανίδης, 23' Σολτάνι, 34΄Μπέρτος, 53' Λουσέρο

Κόκκινες: 53' Ζέκα

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτικά βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-SKODA Ξάνθη.

Πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο η Ξάνθη

Η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 8' και στο 11' με δυο σουτ του Ορφανίδη τα οποία όμως πέρασαν χωρίς να κινδυνέψει ουσιαστικά η εστία του Στιλ. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από ένα κόρνερ ο Καρυπίδης έπιασε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε την μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για την Ξάνθη στο 29' όταν ο Νιέτο βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο γκολκίπερ του τριφυλλιού με το δεξί του πόδι έπιασε το πλασέ που επιχείρησε ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων.

Οι πράσινοι που είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο εικοσάλεπτο απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 33' όταν ο Νάνο από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Βιγιαφάνιες από το ύψος της μικρής περιοχής επιχείρησε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση με τον Καλτσά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού η εκτέλεση του έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ του Ζαχαρόπουλου.

Με 10 παίκτες από το 53' ο Παναθηναϊκός

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έδειχναν να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό και απείλησαν στο 49' όταν ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά επιχείρησε την σέντρα με τον Καρυπίδη προ του Πέτριτς να γυρνάει στον τερματοφύλακα του σε μια φάση όπου θα μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 53' της αναμέτρησης είχαμε μια φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Ζέκα μονομάχησε με τον Σολτάνι και ο Πορτογάλος αφού έχασε την μπάλα έριξε κάτω τον αντίπαλο του με τον Μάνταλο να βγάζει απευθείας κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των πράσινων. Ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε ότι ο Ζέκα έδωσε αγκωνιά στον Σολτάνι και εξάντλησε κάθε αυστηρότητα στην αποβολή του Πορτογάλου.

Το τριφύλλι έμεινε με δέκα στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως ο Στραματσόνι έβγαλε τον Καλτσά και έριξε στην μάχη τον Εσιέν με σκοπό να κλείσει το κενό στον χώρο του κέντρου. Ενώ στο 64' ο Ιταλός έβγαλε από το ματς και τον Βιγιαφάνιες για να μπει στην θέση του ο Πράνιτς.

Πήρε μέτρα και βρήκε το γκολ η Ξάνθη

Η αριθμητική υπεροχή έδωσε και το πλεονέκτημα στην Ξάνθη με τους Ακρίτες να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν απειλήσει την εστία των πράσινων άρχισαν να επιτίθενται ψάχνοντας το γκολ. Αρχικά στο 64' μετά από ωραία προσπάθεια από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Ορφανίδη που έκανε το σουτ με τον Στιλ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η Ξάνθη βρήκε το γκολ που έψαχνε όταν ο Νιέτο από τα αριστερά έκανε μια πολύ έξυπνη συρτή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Νάνο να χάνει τον επερχόμενο Σολτάνι που με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση 1-0 για την Ξάνθη.

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 69' όταν ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας, την έφερε ωραία μπροστά αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Ο Στραματόνι προσπάθησε να κάνει λίγο πιο επιθετικό το τριφύλλι ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λουντ στο 75' αντί του Λαγού και μην έχοντας άλλες λύσεις στον πάγκο πλην του Βλαχοδήμου.

Οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή με τον Πέτριτς στο 80' αλλά το σουτ του Κροάτη έφυγε και πάλι έξω. Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 82' όταν η μπάλα έφτασε στον Λουντ έξω από την περιοχή με τον Φιλανδό να επιχειρεί ένα ωραίο σουτ αλλά στο κέντρο της εστίας και ο Ζαρόπουλος με δυσκολία έβγαλε κόρνερ.

Δοκάρι με τον Σκουρτάι η Ξάνθη

Η Ξάνθη που μετά το γκολ δεν είχε απειλήσει ξανά την εστία του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να "κλειδώσει" το ματς στο 85' όταν μετά από ωραία σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά ο Σκουρτάι πιεζόμενος πήρε την κεφαλιά από δύσκολο σημείο και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Ζέκα. Το παιχνίδι θα έπαιρνε εντελώς διαφορετική τροπή αν ο Παναθηναϊκός παρέμενε στο ματς με 11 παίκτες στο γήπεδο. Η αποβολή του Πορτογάλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις αλλά το καρπούζι δεν το μοίρασε στα ίσια. Από τη στιγμή που ο ίδιος είδε κόκκινη στην φάση του Ζέκα καλά έκανε και την έδωσε. Θα έπρεπε όμως δείχνοντας την ίδια αυστηρότητα στο 29' να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μπαξεβανίδη που ταυτόχρονα σήμαινε και την κόκκινη για τον παίκτη της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα έκανε τρία-τέσσερα λάθη τα περισσότερα εις βάρος των πράσινων τα οποία όμως δεν επηρέασαν το ματς.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νιέτο. Πολύ καλός ο άσος της Ξάνθης ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικά καλή χρονιά. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων μπορεί να έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 29' αλλά ήταν απειλητικός σε όλη την διάρκεια του ματς και από δική του ασίστ προήλθε το γκολ του Σολτάνι.

Μας άρεσε

Ο Ροντρίγκο Μολέντο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ πραγματοποίησε, λόγω και των συνθηκών, το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ήταν πάρα πολύ καλός δεδομένου και του χρονικού διαστήματος που έχει να αγωνιστεί. Έπαιξε για 90 λεπτά, ήταν πρώτος σε πολλές φάσεις, καλός στις στημένες μπάλες και δεν έχασε μονομαχίες.

Δεν μας άρεσε

Ο Ζέκα. Για έναν παίκτη της εμπειρίας του δεν δικαιολογείται η ενέργεια του. Και φυσικά και όσα ακολουθούν την κόκκινη κάρτα που δέχεται καθώς ως αρχηγός που είναι μπορεί να τον περιμένει βαριά τιμωρία. Το γεγονός ότι αποχώρησε όντας δακρυσμένος βέβαια ίσως δείχνει το γεγονός ότι κατάλαβε πως είχε κάνει λάθος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ