STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Διπλό" στη Βέροια η ΑΕΚ με υπογραφή Μπακασέτα

"Διπλό" στη Βέροια η ΑΕΚ με υπογραφή Μπακασέτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μπροστάρη τον Τάσο Μπακασέτα, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 στη Βέροια κι έκανε το "2 στα 2" στη Super League, με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά από 8 μήνες!

Μπορεί η ΑΕΚ να είχε δυο δοκάρια, μπορεί να έπαιξε με την φωτιά χάνοντας κλασικές ευκαιρίες, μπορεί να έχασε νωρίς με ενοχλήσεις στη μέση τον Αλμέιδα, αλλά την «κατάρα» των οκτώ μηνών χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, την έσπασε στη Βέροια. Πήρε νίκη με 2-0, εν πολλοίς χάρη στον Τάσο Μπακασέτα. Αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ (με το πρώτο επίσημο γκολ του με την ΑΕΚ), αυτός ήταν που σέρβιρε το δεύτερο και αυτός ήταν που έκανε πράγματα και θαύματα στην γραμμή κρούσης. Συνολικά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη Βέροια, θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα πιο εύκολα απ’ ότι κέρδισε, αλλά είχε και νεκρά διαστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εκμεταλλευτεί οι γηπεδούχοι.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Βέροιας

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Επόπτες: Δημητριάδης (Καστοριάς), Τζαφόλιας (Αν. Αττικής)

Γκολ: 20’ Μπακασέτας, 87’ Βάργκας

Κάρτες: 45’ Ναβαλόφσκι, 76’ Βάργκας

ΒΕΡΟΙΑ (Βοσνιάδης): Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι (81’ Βίτι), Παπαστεριανός, Άρτσε (72’ Μίλιεβιτς), Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46’ Κάλβο), Σισίνιο, Καπετάνος.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Σιμόες (81’ Λαμπρόπουλος), Ροντρίγκες (64’ Πλατέλλας), Αλμέιδα (41’ Βάργκας), Μάνταλος, Μπακασέτας.

Ανασκόπηση αγώνα

Στο ξεκίνημα του ματς, η ΑΕΚ χρειάστηκε να «φάει» το πρώτο δεκάλεπτο, για να μπορέσει να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Βέροια, που δυο φορές βρήκε διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά χωρίς να απειλήσει. Όταν όμως η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και κυρίως να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα στην επίθεση με Μάνταλο, Μπακασέτα και Ροντρίγκες, άρχισε και να παίρνει τα ηνία του ματς, αλλά κυρίως να γίνεται αφεντικό. Πρώτα απείλησε μόλις στο 13ο λεπτό, όταν ο Πατίτο έβγαλε τον Μάνταλο μόνο του απέναντι στον Λόπες, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το κοντρόλ, αλλά σούταρε πάνω στο δοκάρι. Και στο 20ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας με το δυνατό αριστερό του σουτ. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ξεγέλασε τον Λόπες και κατέληξε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ και μετά το συνέχισε να πιέζει αλλά και να φτάνει εύκολα στην αντίστοιχη περιοχή, με την Βέροια να σώζεται δυο φορές από βιασύνη του Αλμέιδα να περάσει λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό και να βγει οφσαιντ.

Η πρώτη ουσιαστική αντίδραση της Βέροιας, ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ανέστης δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Καπετάνος σούταρε, αλλά ο Σιμόες έδιωξε πάνω στη γραμμή. Όμως μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 30’ ο Αλμέιδα έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μπακασέτας από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ. Ενώ στο 43’, ο Πατίτο πέρασε κάθετη πάσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που σούταρε με το αριστερό, αλλά πρώτα τα χέρια του Λόπεθ και μετά το δοκάρι, «έσωσαν» τη Βέροια.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Βέροια έκανε αλλαγή στην επίθεση της. Ο Βοσνιάδης έβαλε στο ματς τον γρήγορο και τεχνίτη Κάλβο. Και αυτό έδωσε ταχύτητα στην επίθεση των γηπεδούχων και έβαλε γρίφους στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Κετσπάγια παρουσίασαν πολλά κενά και στα άκρα και στον άξονα μπροστά από τα στόπερ. Ενώ έχαναν και πολύ εύκολα την μπάλα, όταν είχαν κατοχή. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει μέτρα στο γήπεδο η Βέροια και να απειλήσει με δυο σουτ του Παπαδόπουλου και του Σισίσιο που έφυγαν άουτ, αλλά και τον Καπετάνο τον οποίο πρόλαβε πριν εκτελέσει ο Ανέστης. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, δεν το εκμεταλλεύτηκαν και η ΑΕΚ αφυπνίστηκε. Οι φωνές του Κετσπάγια έπιασαν τόπο, η αλλαγή του Πλατέλλα με τον κουρασμένο Ροντρίγκες έδωσε ανάσες και οι «κιτρινόμαυροι» πήραν και πάλι τον ρόλο του αφεντικού στο ματς και δεν το έχασαν ποτέ.

Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει και πάλι χώρους για να απειλήσει, κυρίως με τον δραστήριο Μπακασέτα αλλά και με τον Μάνταλο που πήρε ξανά πρωτοβουλίες. Στο 70’ Ο Μάνταλος έστρωσε στον Μπακασέτα, εκείνος έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Λόπεθ με εντυπωσιακή απόκρουση, έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 79’ η ΑΕΚ άγγιξε και πάλι το δεύτερο γκολ, με τον Μπακασέτα να γίνει δημιουργός. Ο διεθνής επιθετικός μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Πλατέλλα, όμως εκείνος εξ επαφής, σούταρε άουτ. Ωστόσο η τρίτη στη σειρά σπουδαία ευκαιρία της Ένωσης, ήταν και αυτή που «καθάρισε» το ματς. Ήταν η φαρμακερή. Στο 87’ ο Μπακασέτας με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Βάργκας, εκείνος σούταρε δυνατά, ο Λόπεθ απέκρουσε, αλλά το «ριμπάουντ» το πήρε ο Βενεζουελάνος και «έγραψε» το 2-0 και τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Προφανώς ισχύει διαχρονικά πως στο ποδόσφαιρο όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Όμως η αλήθεια είναι πως η φάση του 13ου λεπτού, ήθελε πολύ προσπάθεια από τον Πέτρο Μάνταλο για να χαθεί. Εξ επαφής και μ’ όλο το τέρμα πιάτο, ο αρχηγός της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πιθανότατα από υπερβολική σιγουριά.

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία από τον Καλογερόπουλο. Επί της ουσίας πέρασε απαρατήρητος, καθώς δεν του προέκυψε καμία περίεργη φάση. Επίσης όλες οι αποφάσεις των δυο βοηθών, αποδείχθηκαν απολύτως σωστές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Έπαιξε και στο δεξί άκρο της επίθεσης και στην κορυφή και έκανε σχεδόν τα πάντα στη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ. Πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι, έχασε ευκαιρίες, είχε συμμετοχή στο γκολ του Βάργκας και ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που ο Πατρίσιο Ροντρίγκες βρίσκει τρόπο να σερβίρει πάσες (και γκολ) στους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά ο μόνος λόγος που ο Πατίτο δεν «έγραψε» ασίστ, ήταν τα… δοκάρια. Πρώτα στον Μάνταλο και μετά στον Μπακασέτα, ο Αργεντινός έδωσε εξαιρετικές πάσες αλλά και οι έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι.

Δεν μας άρεσε

Η ευκολία με την οποία η ΑΕΚ πετούσε στα σκουπίδια κλασικές ευκαιρίες. Τελείωνε τις φάσεις πολύ βιαστικά και ενώ θα μπορούσε από το πρώτο ημίχρονο να είχε «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, επί της ουσίας έπαιξε μέχρι και το 87ο λεπτό που πέτυχε δεύτερο γκολ, με την φωτιά. Και ενδεχομένως από τύχη δεν κάηκε.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ