STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διπλό Ευρώπης για ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναιτωλικό

Διπλό Ευρώπης για ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναιτωλικό
ΠΑΟΚ πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεταμορφωμένος ο ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς, νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και πήρε ανάσα ενόψει πλέι οφ. Πρώτο διπλό από τις 30 Νοέμβρη.

Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ μετά το κάζο στην Κομοτηνή και με πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο. Με ηγέτη και δυο φορές σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο που φάνηκε ότι και αγωνιστικά (με το 4-3-3) και (κυρίως) ψυχολογικά κατάφερε να αλλάξει πράγματα τις μέρες που είναι προπονητής της πρώτης ομάδας, ο Δικέφαλος πήρε άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-0 (πρώτη από τις 30 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα, όταν είχε κερδίσει με 3-1 στην Μυτιλήνη την Καλλονή) και διατηρεί προβάδισμα για παρουσία στα πλέι οφ (ακόμη και αν του αφαιρεθύν βαθμοί για τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό).

Ο Παναιτωλικός είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν και ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Στο δεύτερο μέρος οι ουρανοί άνοιξαν, με αποτέλεσμα περισσότερο να δούμε... νεροτσουλήθρες και λιγότερο ποδόσφαιρο. Πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ουσιαστικά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Αγρινίου

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Βοηθοί: Κώστας Ποντίκης, Χρήστος Μαγιαννης.

Τέταρτος διαιτητής: Νικόλαος Πουλιμάς.

Γκολ: 22΄, 39΄ Αθανασιάδης, 69΄ Κοροβέσης.

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Κέβιν (75 Βασιλείου), Μάκος, Κούσας, Μύγας, Φερέιρα (46 Χαντάκιας), Μουνιός, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα (80΄ Ρουμπουλάκου).

ΠΑΟΚ:Βελλίδης, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (85΄ Μαλεζάς), Κίτσιου, Τζιόλης, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας (59΄ Κοροβέσης), Μυστακίδης (90΄ Δημητριάδης), Αθανασιάδης.

Κάρτες:41΄ Ουάρντα, 72΄ Χαντάκιας, 83΄Μάκος, 89΄ Κίτσιου.

Δείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3.

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό βαθμολογικό πίνακα της Super League κι όχι μόνο.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και μόλις στο 2ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μυστακίδη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πήρε ωραία ασίστ από τον Χαρίση και σούταρε με το αριστερά μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Κυριακίδης.Στο 11΄Ο Αθανασιάδης έφυγε γρήγορα από τα δεξιά γύρισε στον Πέλκα που πλάσαρε, όχι με πολλή δύναμη, για να αποκρούσει και πάλι ο Κυριακίδης. Δύο λεπτά μετά, ο Κλάους δεν μπόρεσε να βρει τη μπαλα στο γέμισμα του Λέοβατς και στο 15΄και πάλι ο Αθανασιάδης πήρε μία "πάρε-βάλε" πάσα από τον Μυστακίδη,αλλά πλάσαρε άουτ!Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ σ' αυτό το διάστημα φαινόταν και από τα ποσοστά κατοχής μπάλας (67-33 υπέρ του Δικεφάλου).

Μία του Κυριακίδη, δύο ξανά δική του, την τρίτη ήταν του Κλάους

Στο 18΄ και πάλι ο Κυριακίδης "νίκησε" τον Κλάους, καθώς ο φορ του ΠΑΟΚ έκανε την προβολή μετά από ωραία σέντρα του Λέοβατς, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έπεσε ωραία στη γωνία του.Στο 22΄ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. όταν ο Κλάους επαιξε το 1-2 μέσα στην περιοχή με τον Βίτορ και σε κενή εστία έκανε το 0-1.Ο ρυθμός του αγώνα, του ΠΑΟΚ γα την ακρίβεια που δημιουργούσε, έπσε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν απειλούνταν.Στο 31, πάντως, ήρθε η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του Παναιτωλικού με τη σέντρα του Κέβιν από τα αριστερά και την προσπάθεια του Μουνιός που έστειλε με προβολή τη μπαλα άουτ.Στο 37΄ και πάλι ο Μουνιός, με ανάποδο ψαλίδι έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Βελλίδη.
Το ματς τελείωσε στο 39΄

Εκεί που οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κλάους και πάλι από ασίστ του Βίτορ. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έφυγε από κανονική θέση, ενώ η άμυνα "κόλλησε" και, αφού στόπαρε τη μπάλα με το στήθος σούταρε από πλάγια θέση κάνοντας το 0-2.Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους είχε ξέφρενο ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω Στο 43΄ ο Βελλίδης και μετα ο Τζιόλης απομάκρυναν σε σέντρα του Κέβιν και στην κόντρα ο Τζιόλης έβγαλε μόνο τον Κλάους από πλάγια θέση, ο αρχηγός του Δικεφάλου έκανε γύρισμα, αλλά το κέρδος ήταν ένα κόρνερ.

Δεύτερο μέρος με τσουλήθρες...

Το δεύτερο μέρος άρχισε με πολύ πιο βαρύ το τερέν από την καταρρακτώδη βροχόπτωση και... χαλαζόπτωση. Στο 47΄ ο Κλάους έχασε τεράστια ευκαιρία αφού βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά πλάσαρε άουτ.Το ματς λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, έγινε ειδικών συνθηκών και πολλά πράγματα γίνονταν και από τύχη. Στο 65΄ ο Αθανασιάδης λειτούργησε έξυπνα αφού γέμισε με βολές στην περιοχή. Η μπάλα πήγε στον Μυστακίδη (είχε μεταφερθεί δεξιά με την αλλαγή του Κοροβέση) σήκωσε για τον Κοροβέση που βρήκε τη μπάλα αλλά αυτή "κόλλησε" στο βρεγμένο τερέν και απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού. Στο 69΄ ο Μουνιός, μόνος απέναντι από τον Βελλίδη πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού. Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-3 όταν ο Μυστακίδης από δεξιά έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Κοροβέσης με έξυπνη κεφαλιά νίκησε την άμυνα του Παναιτωλικού και τον Κυριακίδη,Το ματς ατόνησε από ένα σημείο και μετά και καταγράφεται μόνο ένα καλό σουτ του Μάκου προς το τέλος της αναμέτρησης.

Διπλό Ευρώπης για ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναιτωλικό

Τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Στο 69΄ τελείωσε οριστικά το παιχνίδι, αφού ο Μουνιός μόνος απέναντι από τον Βελλίδη σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να βάλει τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι. Και στην αμέσως επόμενη φάση ο Κοροβέσης έκανε το 0-3.

Διαιτητής

Παρότι έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες το παιχνίδι στο Αγρίνιο, ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του είχαν καλή παρουσία που δεν την αλλοίωσαν ορισμένα λάθη. Βοήθησε, βέβαια, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ευρύ προβάδισμα στο σκορ.

MVP

Ο Αθανασιάδης τα έκανε όλα. Πϊεσε, δημιούργησε και εκτέλεσε... δις. Ο αρχηγός του Δικεφάλου έφτασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα και έβγαλε χαρακτήρα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του.

Μας άρεσε

Το χειροκρότημα στον Στέλιο Μαλεζά από τους οπαδούς του Παναιτωλικού όταν μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι (το σκηνικό είχε γίνει για πρώτη φορά στο ζέσταμα των δύο ομάδων). Δεν είναι πολλές φορές που συμβαίνει κάτι ανάλογο όταν ένας παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με μία πρώην ομάδα του και καλό είναι να το προβάλλουμε.

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωικού. Η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε αρκετές φορες εκτεθειμένη στη διάρκεια της αναμέτρησης, μη έχοντας λύσεις απέναντι σε Αθανασιάδη, Μυστακίδη, Κοροβέση και άλλους.

Photo Credits: Action images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ