STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δικάζονται 11 οπαδοί για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Δικάζονται 11 οπαδοί για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Κυριακής (16/10).

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη 13 ατόμων μετά τα επεισόδια οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έδωσε η Αστυνομία.

Πρόκειται "για ημεδαπούς, ηλικίας 16 έως 25 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και δύο ακόμη ατόμων, τα στοιχεία των οποίων, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «Έκρηξη», «παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες», «Σύσταση και συμμορία», «Διατάραξη κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Νομοθεσία περί όπλων», «Νομοθεσία περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους "μεσημβρινές ώρες χθες (16-10-2016), ομάδα ατόμων, με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, φέροντας μέρος αυτών, διακριτικά αθλητικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν εναντίον ατόμων, που βρίσκονταν έξω από Σύνδεσμό Φιλάθλων, έτερης αθλητικής ομάδα της πόλης.

Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των παραπάνω ατόμων, κατά την οποία, προέβησαν εκατέρωθεν, σε ρίψεις δύο (2) αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων (πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες).

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι, από τα παραπάνω, προκλήθηκαν φθορές σε (13) οχήματα, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ατόμων".

Οι δύο από τους 13 οπαδούς είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την Τετάρτη. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ