STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διακοπή στη δίκη Τζιμπρίλ Σισέ - Βαγγέλη Μαρινάκη

Διακοπή στη δίκη Τζιμπρίλ Σισέ - Βαγγέλη Μαρινάκη

Τον Φεβρουάριο θα συνεχιστεί η δίκη που αφορά στη μήνυση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού από το 2011.

Η απουσία του Τζιμπρίλ Σισέ κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη οδήγησε στην αναβολή της δίκης για κρείσσονες αποδείξεις, λόγω έλλειψης μαρτύρων..

Η υπόθεση αφορά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τον Φεβρουάριο του 2011, όταν οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με -1, ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από εισβολή οπαδών των γηπεδούχων και φραστικό επεισόδιο μεταξύ Σισέ και Μαρινάκη.

Ο νομικός εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη των Πειραιωτών ζήτησε να καταθέσει και ο Σισέ, με συνέπεια η διαδικασία να διακοπεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2017 και κατόπιν αιτήματος από πλευράς Ολυμπιακού, να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του βετεράνου επιθετικού στην Ελλάδα.

Διακοπή στη δίκη Τζιμπρίλ Σισέ - Βαγγέλη Μαρινάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιπλέον, κλήθηκαν μεταξύ άλλων ως μάρτυρες και οι βοηθοί διαιτητή του αγώνα, Δημήτρης Σαραϊδάρης και Σπύρος Τρύφωνας, ο τότε διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, καθώς και ο τότε επιχειρησιακός διευθυντής του συλλόγου, Βαγγέλης Πέτσος, και ο Κυριάκος Κρητικόπουλος, τότε βοηθός του υπευθύνου ασφαλείας της "πράσινης" ΠΑΕ.

Η κατάθεση του Δημήτρη Καλόπουλου ολοκληρώθηκε εν μέσω εντάσεων εντός και εκτός αίθουσας. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ανέφερε πως δεν ήταν παρών στο περιστατικό μεταξύ Μαρινάκη - Σισέ, και πως όλα τα είδε από την τηλεόραση μία μέρα αργότερα, χωρίς να μπορεί να κρίνει εάν υπήρξε προπηλακισμός του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, υποστήριξε σε αρκετές περιπτώσεις ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς είχε συμβεί καθώς - όπως είπε- έχουν περάσει σχεδόν 5,5 χρόνια από το συμβάν.

Διακοπή στη δίκη Τζιμπρίλ Σισέ - Βαγγέλη Μαρινάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόσθεσε ότι τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Δημήτρης Γόντικας τον επισκέφτηκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά από το τέλος του αγώνα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος μάλιστα του έδειξε κι ένα βίντεο με την επίμαχη φάση του Κώστα Κατσουράνη, υποστηρίζοντας ότι απάντησε στον Γάλλο πως είχε δίκιο.

Όπως επεσήμανε, δεν υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του επιθετικού του Παναθηναϊκού και ούτε ο ίδιος ο παίκτης κατήγγειλε κάτι τέτοιο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS247, πως η πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός επεσήμανε σειρά αντιφάσεων ανάμεσα στα όσα κατέγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα και των όσων κατέγραψε η αστυνομία στην έκθεση της. Μεταξύ άλλων, καταγράφτηκε πως ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι έπεσαν 1.000 βεγγαλικά και κροτίδες, ο διαιτητής είχε σημειώσει μόλις 40.

Απόσπασμα από την εξέταση του μάρτυρα Δημήτρη Καλόπουλου από τους δικηγόρους του Τζιμπρίλ Σισέ:

Δικηγόροι Σισέ: Η αστυνομία λέει για χίλιες κροτίδες εσείς για 40!

Διαιτητής Καλόπουλος: Τόσες υπέπεσαν στην αντίληψή μου, ο διαιτητής πρέπει να προσέχει κυρίως το γήπεδο.

Δικηγόροι Σισέ: Μεταλλικά αντικείμενα δεν είδατε;

Διαιτητής Καλόπουλος: Όχι

Δικηγόροι Σισέ: Την είσοδο φιλάθλων που αναφέρει η αστυνομία την είδατε;

Διαιτητής Καλόπουλος: Όχι

Δικηγόροι Σισέ: Μα εδώ λέει ότι μπήκαν 300 άτομα στο 47'.

Διαιτητής Καλόπουλος: Δεν μπήκαν στο γήπεδο, αλλά στον περιβάλλοντα χώρο.

Δικηγόροι Σισέ: Ο παρατηρητής λέει ότι έγινε χρήση λέιζερ. Το θυμάστε;

Διαιτητής Καλόπουλος: Σε ένα ντέρμπι, είθισται ο διαιτητής να μη διακόπτει συνέχεια τη ροή του αγώνα, για να μην υπάρχει οχλαγωγία και εντάσεις.

Δικηγόροι Σισέ: Μα έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τα λέιζερ! Αν δεν δώσατε εσείς την εντολή ποιος την έδωσε;

Διαιτητής Καλόπουλος: Τώρα που το λέτε ναι, προφανώς εγώ την έκανα αλλά δεν θυμάμαι 5,5 χρόνια μετά.

Δικηγόροι Σισέ: Ούτε την ίδια μέρα το γράψατε όμως στο φύλλο αγώνα.

Διαιτητής Καλόπουλος: Η ένταση στα ντέρμπι είναι πολύ μεγάλη. Μπορώ εγώ να μετράω τις κροτίδες;

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ