STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Δεν κατάλαβαν τι σημαίνει όχι στο δημοψήφισμα"

"Δεν κατάλαβαν τι σημαίνει όχι στο δημοψήφισμα"

Οι Τζίμι Ντουρμάζ, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος και Γιάκομπ Γιόχανσον περιγράφουν σε σουηδική ιστοσελίδα την ζωή στη χώρα μας υπό την απειλή ενός Grexit.

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο λόγω της απειλής του Grexit από την ευρωζώνη. Η σουηδική ιστοσελίδα " dn.se" απευθύνθηκε σε τρεις παίκτες που μεγάλωσαν στη Σουηδία και παίζουν ποδόσφαιρο την περίοδο της κρίσης στη χώρα μας, ζητώντας την δική τους οπτική των πραγμάτων.

Οι απαντήσεις τους παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον:

Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός): "Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Το νιώθεις σε κάθε πρόσωπο που συναντάς. Δεν είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι πρέπει να πας σε ένα ΑΤΜ και να τραβήξεις πολύ λίγα χρήματα, πολύ γρήγορα. Υπάρχουν περίπου 20 άτομα στην ουρά σε κάθε μηχάνημα. Και βλέπεις ότι είναι μελαγχολικοί. Στην ομάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Μας έστειλαν το μήνυμα ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, δεν θα μας επηρεάσει αυτό που γίνεται. Νιώθουμε ήρεμοι. Πληρωνόμαστε στην ώρα μας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αλλά για μικρότερους συλλόγους που ήδη είχαν προβλήματα, μπορεί να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα τώρα. Το ποδόσφαιρο θα υποφέρει. Είναι λυπηρό. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δίνουν χρήματα για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ελπίζω, πάντως να μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο χαρά για μία-δύο ώρες. Να ξεχνά την πραγματικότητα, να έρχεται στους αγώνες και να νιώθει χαρά και να γελά".

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (ΠΑΟΚ): "Τώρα που μιλάμε υπάρχει ηρεμία. Κοιτάζεις και τους παλιούς παίκτες της ομάδας και τους βλέπεις ήρεμους. Δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Μπορεί ξαφνικά να επιστρέψουμε στο παλιό νόμισμα (σ.σ. δραχμή). Τότε θα είναι πρόβλημα. Το ότι το δημοψήφισμα έφερε το "όχι" είναι το πρόβλημα. Οι άνθρωποι το γιόρτασαν σαν να ήταν μία νίκη. Αλλά δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες κατάλαβαν τι σημαίνει να δεις τον εαυτό σου εκτός Ευρώπης. Σ' αυτή την περίπτωση θα χάσουν πολλά".

Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ): "Σαν ποδοσφαιριστής δεν είμαι τόσο πολύ μέσα στην καθημερινή ζωή του κόσμου. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αβεβαιότητα γι' αυτό που ίσως συμβεί".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ