STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός, 1-1 με την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η απόδοση του Παναθηναϊκού μέχρι το 45' δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη και επέτρεψε στην Ξάνθη να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Άλτμαν το 0-1, ο Γέντρισεκ την ισοφάριση, μοιραίος ο Χίλιεμαρκ στις καθυστερήσεις.

Εμφανώς βελτιωμένος, αλλά με τις φετινές παθογένειες του να μην λείπουν, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια και έχασε την ευκαιρία για το πρώτο διπλό του. Σίγουρα, η απόδοση του ήταν καλύτερη του αναμενόμενου, αλλά με βάση την ανωτερότητα έχει δικαίωμα να νιώθει αδικημένος από το σκορ. Όσο για τη γηπεδούχο, έχει την ευλογία να διαθέτει έναν δεινό σκόρερ, ο οποίος αξιοποίησε τη μία από τις δύο τελικές που έκανε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" έκαναν μία γεμάτη εμφάνιση, με γκολ, ευκαιρίες, κατοχή της μπάλας και με ανασταλτική ασφάλεια, κυριαρχώντας σε κάθε σημείο του γηπέδου. Ως αποτέλεσμα πήραν το προβάδισμα με τον Άλτμαν στο 18' και δικαιούνταν να έχουν διαφορά ενός ακόμα γκολ, τουλάχιστον.

Ωστόσο, στο δεύτεροι ημίχρονο οι παίκτες του Ουζουνίδη υπαναχώρησαν, οι "ακρίτες" αξιοποίησαν το γεγονός και έφτασαν στην ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο Γέντρισεκ στο 79'. Οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν στις καθυστερήσεις του ματς και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χίλιεμαρκ, που δεν κατάφερε να δώσει τη λύση, όπως το είχε κάνει στο 2-1 επί της Λάρισας στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Από εκεί και πέρα, οι προσπάθειες του Ουζουνίδη να αφυπνίσει τους παίκτες του πέτυχαν ως ένα βαθμό και η ομάδα είχε πάθος, μαχητικότητα, συνοχή Με μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες επιλογές ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αλλά ο Παναθηναϊκός δικαιούται να πιστεύει σε ένα πιο ευνοϊκό μέλλον, ανάλογα με τις ανακατατάξεις στο ρόστερ τον Ιανουάριο. Κυρίως, επειδή κάποιοι παίκτες δείχνουν διάθεση να πολεμήσουν και να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες.

Όσο για την Ξάνθη, έμεινε αήττητη απέναντι στους μεγάλους του ΠΟΚ και αυτό της επιτρέπει να αισθάνεται υπερήφανη. Δεν ηττήθηκε σε ένα βράδυ που ήταν κακή, αλλά αντίθετα απέσπασε τον ένα βαθμό και άντεξε στην πίεση του αντιπάλου της.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Τρεις ποδοσφαιριστές δεν είχε στη διάθεση του ο Μίλαν Ράσταβατς, αμφότεροι για λόγους τραυματισμού. Αυτοί ήταν οι Μπρίτο, Τριάδης, Καμαρά, που δεν ενίσχυσαν την Ξάνθη εναντίον του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, ο Ράσταβατς διατήρησε το 4-3-3.

Ο Ζίκβοτις άρχισε στο τέρμα, οι Φλίσκας, Λιγσάρας, Μπαξεβανίδης και Κασάδο ήταν οι τέσσερις της άμυνας, ο Μεχία ήταν το "εξάρι" έχοντας δεξιά και αριστερά τους Ντε Λούκας και Μελιόπουλο στη μεσαία γραμμή, οι Κίκε και Λουσέρο ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Γέντρισεκ ο επιθετικός περιοχής.

Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός, 1-1 με την Ξάνθη

Πριν το παιχνίδι, τα προβλήματα ήταν πολλά για τον Ουζουνίδη... Για διαφορετικούς λόγους, δεν υπολογίζονταν από τον 48χρονο προπονητή οι Μολέντο, Μολίνς, Σιλά, Ινσούα, Καμπέσας, Μουνιέ, Κουτρουμπής. Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Ουζουνίδης παρέταξε μία υπηρεσιακή ενδεκάδα, με το κλασικό 4-2-3-1.

Ο Βλαχοδήμος άρχισε στην εστία, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Χουλτ έπαιξαν στην τετράδα της άμυνας, οι Κουρμπέλης και Τζανδάρης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Βιγιαφάνιες και Λουντ έπαιξαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής και οι Άλτμαν και Πίσπας στην επίθεση.

Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός, 1-1 με την Ξάνθη

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Xanthi Arena

Διαιτητής:Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί:Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46' Σιλά), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (92' Κάστρο), Λουσέρο, Κίκε (69' Φασίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Άλτμαν (90' Κουντουριώτης), Πίσπας (77' Δώνης).

Γκολ: 79' Γέντρισεκ / 18' Άλτμαν

Κάρτες: 33' Λουσέρο, 86' Μεχία / 54' Άλτμαν, 56' Κουρμπέλης, 59' Χουλτ, 68' Τζανδάρης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΕΖΟΝ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 4' από κακό διώξιμο του Κολοβέτσιου, ο Λουσέρο πλάσαρε από αριστερά, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, λόγω της πίεσης του αντιπάλου και της αδυναμίας των χαφ του. Η πρώτη καλή στιγμή του ήρθε στο 13', όταν από τη σέντρα του Βιγιαφάνιες, ο Πίσπας έκανε αδύναμη κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεση του, με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί από δεξιά, ο οποίος έπαιρνε πολλές προσπάθειες. Τελικά, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο 18', όταν μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνιες, η μπάλα στρώθηκε στον Άλτμαν, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από το ημικύκλιο! Ένα λεπτό αργότερα, σε νέα στατική φάση, οι Κουρμπέλης και Αυλωνίτης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με κοντινή κεφαλιά.

Η υπεροχή των "πράσινων" συνεχίστηκε, αλλά στο 22' ο Άλτμαν και ο Πίσπας στο 25', δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς στο τετ α τετ. Ήταν φανερό ότι η Ξάνθη δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και δεν κρατούσε καθόλου τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να ελέγχει το ματς, να έχει προϋποθέσεις για να φτάσει στον Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν λίγο απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια και δεν πέτυχε ένα δεύτερο γκολ.

Ο ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 49' ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε το πλασέ του Γέντρισεκ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε πίσω και στο 55', ο Άλτμαν πλάσαρε από το ημικύκλιο αλλά αστόχησε. Η Ξάνθη ανέβασε ξανά την πίεση της και στο 60', από την παράλληλη μπαλιά του Μεχία, ο Λουσέρο στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε ψηλά άουτ.

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, πήρε επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά, αλλά δεν δημιούργησε επικίνδυνες συνθήκες για την εστία του Ζίβκοβιτς. Όμως, η ομάδα του Ουζουνίδη άφηνε χώρους προς την εστία του Βλαχοδήμου και η Ξάνθη τους αξιοποίησε. Στο 78' ο Φασίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γέντρισεκ ξέφυγε από τον Αυλωνίτη και με κεφαλιά σκόραρε.

Το γκολ αφύπνισε κάπως τον Παναθηναϊκό, που βγήκε στην επίθεση και απείλησε με το συρτό σουτ του Κουρμπέλη στο 82'. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 90', όταν ο Κουρμπέλης πάσαρε από αριστερά αλλά εξ' επαφής, ο Χίλιεμαρκ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Σουηδός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στην φάση του 94', όταν απέναντι από τον Ζίβκοβιτς καθυστέρησε να πλασάρει και επέτρεψε στον γκολκίπερ της Ξάνθης να κρατήσει την ισοπαλία...

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι ευκαιρίες του Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός βγήκε δυο φορές απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, στο 89' και στο 92', αλλά έκανε κακές επιλογές και έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που τόσο δικαιούταν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καραντώνης από την Ημαθία. Δεν κλήθηκε να αποφασίσει για κάποια δύσκολη φάση, αφού δεν υπήρξε τέτοια στο ματς. Σε γενικές γραμμές, προσπάθησε να μην σφυρίξει πολύ και να δώσει καθαρό χρόνο στο ματς, αλλά ίσως έκανε περισσότερη χρήση της κίτρινης κάρτας στο δεύτερο ημίχρονο, προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Άλτμαν. Ο Ισραηλινός ήταν ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας το γκολ του Παναθηναϊκού, δημιουργώντας πίσω από τον Πίσπα και κινούμενος σε χώρους που απείλησε τον Ζίβκοβιτς. Στο δεύτερο δεν ήταν εξίσου καλός, αλλά δεν είχε υποστήριξη από τους μεσοεπιθετικούς του Τριφυλλιού και έδινε μόνος του μάχες με τους αμυντικούς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γέντρισεκ. Ο επιθετικός της Ξάνθης δεν έκανε το πιο παραγωγικό του βράδυ, αλλά βρέθηκε σε θέση βολής δύο φορές και τη μία σκόραρε. Δηλαδή, ανταποκρίθηκε σε αυτό που ζητάει κάθε ομάδα από το βασικό "εννιάρι" της και γλύτωσε την Ξάνθη από την ήττα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το λάθος του Λουντ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος, δεν είχαν εξίσου σωστές επιλογές με το πρώτο και έκαναν αρκετά ατομικά λάθη. Από μία ακατανόητη ενέργεια του Λουντ, ο Φασίδης βγήκε στην κόντρα και σέντραρε για τον Γέντρισεκ, ο οποίος ισοφάρισε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ