STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική
Άγιος Βασίλης INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, λίγο πριν την 16η αγωνιστική.

Κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των εννέα αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12/2014

Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Πανθρακικός - Βέροια 15:00 N S2 και Sport24.gr

Πλατανιάς - ΟΦΗ 17:15 NS2 και Sport24.gr

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 19:30 NS1 και Sport24.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12/2014

Πανιώνιος - Ατρόμητος 15:00 NS2 και Sport24.gr

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 17:15 NS2 και Sport24.gr

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 NS3 και Sport24.gr

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 19:30 NS1 και Sport24.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/12/2014

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 19:30 NS1 και Sport24.gr

1) Super... προβλήματα

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική
INTIME SPORTS


Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί το πρωτάθλημα έχει 18 ομάδες. Προφανώς ούτε εκείνοι που το διοργανώνουν. Έτσι η Νίκη Βόλου φαίνεται πως διευκολύνει τους πάντες, όντας με το ενάμιση πόδι εκτός Superleague. Τα προβλήματα πολλά. Ο ιδιοκτήτης ξαφνικά... εξαφανίστηκε (έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμβεί αυτό και νομικά), οι παίκτες να κάνουν έρανο(!!) για να μαζέψουν χρήματα για τις μετακινήσεις τους και κερασάκι στην τούρτα ήρθε η οριστική αναβολή του αγώνα με τον Παναιτωλικό!

Η χρονιά, λοιπόν, δεν κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές προνομιούχοι. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι αγωνιούν για το πως θα βγάλουν τον μήνα.

2) Σφαγή στην κορυφή

Τι κι αν ο Ολυμπιακός σέρνεται; ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αποφάσισαν να κάνουν "δώρα" (χρονιάρες μέρες), με αποτέλεσμα η κορυφή να έχει πάρει "φωτιά". Και δεν είναι μόνον οι ήττες ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, αλλά η εικόνα τους που δεν πείθει. Ο Γενάρης βέβαια είναι κοντά, οπότε τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

Όποιος κινηθεί πιο έξυπνα στο παζάρι, θα αποκτήσει και το προβάδισμα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πιο πετυχημένες κινήσεις είναι από την εγχώρια αγορά. Εκτός κι αν διαθέτεις μεγάλο πορτοφόλι.

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 31

Ολυμπιακός 30

Παναθηναϊκός 26

Αστέρας Τρίπολης 25

3) Η Μυτιλήνη κρίνει του Μίτσελ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Το αγωνιστικό βέβαια δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την επισφαλή θέση του. Είναι και το άδειο "Καραϊσκάκης" στη μέση. Κάθε παιχνίδι μοιάζει πιο "κενό" από το προηγούμενο. Αυτό ίσως να απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο τους ανθρώπους των ερυθρολεύκων.

4) Αχ αυτά τα στημένα

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή περίοδο δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Μάλιστα απέναντι στην Ξάνθη τα κατάφερε μέχρι και από... αράουτ! Ίσως η μοναδική σταθερά από την περσινή σεζόν είναι η αδυναμία των πράσινων στις στημένες φάσεις. Έτσι η απόκτηση ενός στόπερ ποιότητας δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αφού πρέπει να αλλάξει και η φιλοσοφία/νοοτροπία.

Γι αυτό το λόγο το ματς απέναντι στην Κέρκυρα μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Οι Φαίακες θα πάνε υποψιασμένοι στην Λεωφόρο και θα χτυπήσουν από τα άκρα (έχουν καλούς παίκτες) και την περιοχή (διαθέτουν ψηλούς φορ). Τέλος η Κέρκυρα διαθέτουν τρεις εξαιρετικούς εκτέλεστες στημένων φάσεων (Καϊκούτ, Ανδρεόπουλος, Κόντος), οπότε θα φανεί αν ο Γιάννης Αναστασίου μελέτησε καλά την αντίπαλο του (στην Ξάνθη πήρε κάτω από τη βάση).

5) Το... γύρισε ο Λουτσέκσου

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Έτσι έχοντας ποδοσφαιριστές όπως οι Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος, που είναι... μανούλες για την Ελλάδα, ήταν αδύνατον να μην δουλέψει το σύστημα του. Το πιο σημαντικό στοιχείο για τον Ρουμάνο, όμως, είναι πως καταφέρνει και παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του. Σολτάνι, Καπετάνος, Κλέιτον και Βασιλακάκης δείχνουν πραγματικά εξαιρετικό πρόσωπο μετά από καιρό.

6) Γκρίνια

Σε Ατρόμητο και Πλατανιά τα πράγματα δεν είναι... παραμυθένια. Μπορεί να διαθέτουν προπονητές με καλό όνομα, όμως η θέση τους μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται. Το χειρότερο απ όλα είναι πως έχει αρχίσει η μουρμούρα εντός των αποδυτηρίων. Και όπως είναι γνωστό, δεν μπορείς να διώξεις μία ντουζίνα παίκτες. Πιο εύκολο είναι να φύγει ένας.

Για την ιστορία, ο Ατρόμητος δοκιμάζεται στην Νέα Σμύρνη και ο Πλατανιάς εντός με τον ΟΦΗ. Ειδικότερα ο Χριστόπουλος δεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

7) Ήρεμα Χριστούγεννα

Νωρίτερα θα πάνε διακοπές οι παίκτες του Παναιτωλικού από τη στιγμή που το παιχνίδι τους με την Νίκη Βόλου αναβλήθηκε οριστικά. Διακοπές όχι για όλους όμως. Το είπαμε και στο προηγούμενο κείμενο, πως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δουλέψει στο μεταγραφικό παζάρι. Αν φύγει τελικά ο Μαρτίνες, ο αντικαταστάτης είναι σχεδόν... κλεισμένος.

Γενικότερα τα "καναρίνια" θα πάνε για τρεις κινήσεις. Ακόμα κι αν φύγει ο Μαρτίνες. Στράικερ, μέσος, ίσως ένας ακραίος αμυντικός.

8) Εργο... τέλος;

Μετά την Νίκη Βόλου, είναι πιθανόν άλλη μία ομάδα να ρίξει λευκή πετσέτα. Μιλάμε για τον Εργοτέλη που υποδέχεται εντός τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν δεν έρθει η νίκη, τότε ο υποβιβασμός μοιάζει σχεδόν δεδομένος. Δεδομένο είναι πως έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές και η ομάδα έχει μείνει χωρίς προπονητή! Καταλαβαίνετε λοιπόν.

9) Νίκη για να ηρεμήσει

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να περάσει από την Λιβαδειά; Καθαρά αγωνιστικά σε καμία περίπτωση. Μάλιστα υπάρχουν σημαντικές απουσίες που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Άγγελου Αναστασιάδη. Πάντως ο Δικέφαλος έχει 2-3 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αν βρεθούν σε καλή μέρα, τότε το διπλό δεν μοιάζει απίθανο.

Μία ήττα όμως θα φέρει μεγάλη γκρίνια και ίσως για πρώτη φορά μουρμούρα για τον προπονητή, ο οποίος (αν έχει όντως καλό μπάτζετ τον Γενάρη) θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

10) Αν

Έχει σκεφτεί κανείς τι μπορεί να συμβεί αν γκελάρουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Ξάνθη; Οι Αρκάδες θα πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Μα θα πείτε: "είναι δυνατόν να χτυπήσει πρωτάθλημα ο Αστέρας;"

Με την εικόνα που δείχνουν οι "μεγάλοι" και με δεδομένο πως θα γίνουν 1-2 καλές μεταγραφές (η μία ίσως από το Βέλγιο) δεν αποκλείεται η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη. Φέτος είναι μία ιδιαίτερη σεζόν. Μην το ξεχνάμε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ