STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική
Σαλπιγγίδης Μπέρτος INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, λίγο πριν την 13η αγωνιστική.

Κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των εννέα αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 6/12/2014

Βέροια - Πλατανιάς 15:00 NS3 και Sport24.gr

Κέρκυρα - Ατρόμητος 17:15 NS3 και Sport24.gr

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 NS1 και Sport24.gr

Κυριακή 7/12/2014

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 15:00 NS2 και Sport24.gr

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 NS4 και Sport24.gr

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 17:15 NS3 και Sport24.gr

ΟΦΗ - Λεβαδειακός 17:15 NS2 και Sport24.gr

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 19:30 NS1 και Sport24.gr

Δευτέρα 8/12/2014

Πανθρακικός - Εργοτέλης 19:30 NS1 και Sport24.gr

1) Το πρωτάθλημα περνάει από την Ξάνθη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Όπως είπαμε την Τετάρτη, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι έξυπνος προπονητής και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως κρατά προσγειωμένους τους παίκτες του. Το διπλό στο "Καραϊσκάκης" επί του Ολυμπιακού έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση πέντε πόντων από τους ερυθρόλευκους, όμως για να αποδώσει καρπούς θα πρέπει να διατηρηθεί και μετά την επικίνδυνη έξοδο στην Ξάνθη.

Οι Ακρίτες διαθέτουν ικανούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά (με τον Κλέιτον πρώτο), οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή. Ο Αναστασιάδης το γνωρίζει αυτό, οπότε και στα Πηγάδια αναμένεται να δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα προσέξει την άμυνα του και θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

2) Κι αν του κάτσει (Παναθηναϊκός)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γυρίσει το αρνητικό κλίμα μέσα από συνεχόμενες νίκες που έκανε στο πρωτάθλημα (τέσσερις). Έτσι οι πράσινοι έχουν σκαρφαλώσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκονται πλέον έξι πόντους πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ.

Αν σε αυτό υπολογίσουμε το γεγονός πως το "τριφύλλι" έχει φύγει με διπλό από την Τούμπα και το Αγρίνιο, τότε το ματς με τον Αστέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με νέα νίκη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να δει ξεκάθαρα πρωτάθλημα, αφού στον δεύτερο γύρο τους φιλοξενεί όλους στην Λεωφόρο. Θα τα καταφέρει; Αν ναι, η μάχη του τίτλου θα πάρει... "φωτιά".

3) Δεν φτάνει μόνο μία νίκη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο χρόνος κυλάει, οι αγωνιστικές περνούν και η αλήθεια είναι πως κάποιοι παίκτες παραμένουν στην μετριότητα.

Αφελάι (6 ματς, 1 γκολ), Ντουρμάζ (7 ματς, 1 γκολ) και Ντοσεβί (6 ματς, 0 γκολ) δεν έχουν ούτε μία ασίστ στο πρωτάθλημα, μετρούν δυο γκολ όλοι μαζί, ενώ δεν πατάνε περιοχή. Έτσι οι ερυθρόλευκοι τα περιμένουν όλα από τον Τσόρι, ο οποίος στα 34 είναι λογικό πως έχει "σκάσει".

Θα καταφέρει να βρει το γιατρικό ο Μίτσελ; Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου τον βοηθά αρκετά, το θέμα όμως είναι να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του. Ίσως παραείναι... δίκαιος με κάποιους παίκτες του.

4) Το 2 στα 2 και οι μεταγραφές

Έστω και δύσκολα, έστω και με αμφισβητούμενο πέναλτι, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη στο 97ο λεπτό με 1-0 επί του Εργοτέλη.

Ο Τζενάρο Γκατούζο ( που πλέον λειτουργεί και ως εν δυνάμει παράγοντας) θέλει όσο τίποτε άλλο να τις κάνει δυο απέναντι στον Λεβαδειακό την Κυριακή το απόγευμα, έτσι ώστε να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Την δευτέρα εξάλλου υπήρξε ραντεβού της διοίκησης με γνωστό μάνατζερ, που είχε εμπλοκή στα μεταγραφικά του καλοκαιριού, γεγονός που δείχνει πως ο προγραμματισμός τρέχει. Το ματς απέναντι στους Βοιωτούς, λοιπόν, θα κρίνει πολλά και αγωνιστικά και βαθμολογικά, αλλά και... διοικητικά.

5) Ξέχασε να κερδίζει

Αλήθεια θυμάται κανείς πότε κέρδισε τελευταία φορά η Βέροια; Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνησα, η "βασίλισσα" αγνοεί το τρίποντο εδώ και πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας σε αυτό το διάστημα 2 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Θέμα Γκρανέρο δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή, όμως σε περίπτωση που το ματς με τον Πλατανιά στραβώσει, τότε όλα είναι ανοιχτά. Όπως πιθανό είναι να δούμε αρκετούς παίκτες να αποχωρούν τον Γενάρη (βλ. Γεωργιάδης).

6) Το τελευταίο χαρτί της Νίκης Βόλου

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Νίκη Βόλου που διαθέτει τη χειρότερη επίθεση (4 γκολ) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (22 γκολ).

Το ματς απέναντι στην Καλλονή εντός την Κυριακή θεωρείται τελικός, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, είναι καταστροφή.

7) Να κλείσει καλά τον πρώτο γύρο

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο κρίσιμο είναι το ματς με τον Εργοτέλη για τον Πανθρακικό. Οι "κροκόδειλοι" έχουν μείνει στους 9 βαθμούς μετά από 11 ματς και χρειάζονται το τρίποντο για να "ανασάνουν".

Το πρόγραμμα τους είναι δύσκολο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αφού έχει να παίξει με Παναθηναϊκό, Αστέρα και Ξάνθη (εκτός). Έτσι στα, θεωρητικά, βατά παιχνίδια στην Κομοτηνή, οι απώλειες θα "πονέσουν".

8) Στο ρυθμό του Μαρτίνες

Εμείς θα σταθούμε στο "υλικό" και συγκεκριμένα στον Μαρτίνες, που αποδεικνύεται μεταγραφή "λαβράκι". Ο 27άχρονος άσος μετρά 11 ματς με 1 γκολ και 5 ασίστ, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εσωτερικό.

Βέβαια για να φύγει τον Γενάρη, θα πρέπει να έρθει μία εντυπωσιακή πρόταση ή έστω να καλύψει κάποιος την υψηλή του ρήτρα.

9) Τα ζόρια των προπονητών

Να που φτάσαμε στο τέλος της διαβολοεβδομάδας, όπως την χαρακτηρίσαμε το προηγούμενο Σάββατο. Την Δευτέρα κάποιοι προπονητές ίσως μας κουνήσουν μαντήλι, αφού η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί.

Χαρακτηριστικά να πούμε πως Δερμιτζάκης, Τερεζόπουλος και Γκρανέρο παίζουν το κεφάλι τους το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε και κάποια έκπληξη.

10) Στο προσκήνιο ξανά τα "στημένα"

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 13η αγωνιστική

Είναι η υπόθεση που απασχολεί όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια. Όπως όλα δείχνουν οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που θα συγκλονίσουν το φίλαθλο κοινό και ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες.

Το θέμα είναι τι πρωτάθλημα θα παρακολουθήσουμε με τη νέα χρονιά και κυρίως αν θα υπάρξουν... απώλειες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ