STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Superleague ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/4

Παναιτωλικός-Καλλονή 15:00 NS3 και Sport24 Radio 103.3

SKODA Ξάνθη - Εργοτέλης 17:15 NS3 και Sport24 Radio 103.3

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/4

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 15:00 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Ολυμπιακός- Λεβαδειακός 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/4

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 17:15 NS1 και Sport24 Radio 103.3

1) Κερδισμένοι χωρίς να παίξουν

Πλατανιάς και Πανιώνιος είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής χωρίς καν να ιδρώσουν. Οι δυο ομάδες θα πάρουν το τρίποντο από τα ματς κόντρα σε Νίκη Βόλου και ΟΦΗ και θα περιμένουν να δουν τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή χωρίς φυσικά να έχουν το παραμικρό άγχος.

2) Με το μικρότερο ενδιαφέρον

Αν υπάρχει ένα ματς που έχει μικρότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο σε αυτή την αγωνιστική είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Καλλονή στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει μακριά από τον στόχο της πεντάδας ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή.

Η ομάδα του Χάβου, ο οποίος περνάει μια περίοδο αμφισβήτησης, έχει μείνει έξι παιχνίδια χωρίς νίκη και φυσικά θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Από την άλλη η ομάδα από την Μυτιλήνη με τον Βλάχο να βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του έχει ταξιδέψει στο Αγρίνιο με ανεβασμένη ψυχολογία. Αξιοσημείωτο η απουσία του Χογκ με τον γκολκίπερ της Καλλονής να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και ενώ έως τώρα είχε παίξει σε 29 από τα 30 ματς.

3) Με ήττα χάθηκαν

Δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη μπορεί να τα χωρέσει η Ξάνθη. Αυτό θα φανεί στις εναπομείναντες τέσσερις αγωνιστικές με τους Ακρίτες να θέλουν μετά τη νίκη τους επί του Ηρακλή στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου να παραμείνουν ζωντανοί και για την είσοδο στα πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικρατήσουν του Εργοτέλη το Σάββατο καθώς με ήττα θα ανοίξει και άλλο η διαφορά από Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την άλλη βέβαια μόνο νίκη θέλει και ο Εργοτέλης αν θέλει να μείνει ζωντανός στην υπόθεση παραμονής καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να τον οδηγήσει στην Football League. Η Ξάνθη θα παραταχθεί χωρίς τους Μπαξεβανίδη και Σολτάνι που είναι τιμωρημένοι ενώ από τον Εργοτέλη θα απουσιάσει ο Γιουσούφ.

4) ΠΑΟΚ για δεύτερη θέση

Στο παιχνίδι της Κέρκυρας ανάμεσα στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και τον ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που "καίγονται" περισσότερο για τη νίκη καθώς θα σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση και θα περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού την Κυριακή. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έχουν σωθεί και από εδώ και πέρα θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να δείξουν ότι η παρουσία τους στην διάρκεια της σεζόν δεν ήταν τυχαία.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στο νησί των "Φαιάκων" με αρκετές απουσίες, ιδίως στην επίθεση καθώς δεν θα αγωνιστούν ο τραυματίας Σαλπιγγίδης και ο τιμωρημένος Παπαδόπουλος ενώ οι γηπεδούχοι έχουν τρεις τραυματίες και συγκεκριμένα τους Ζορμπά, Ζουμπουλάκης και Χουμπούτια.

5) Θέλει νίκη παραμονής

Αήττητο ήταν και πάει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό να γνωρίζει την ήττα από τον Ολυμπιακό και να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η ομάδα του Ρόκα υποδέχεται την Κυριακή το μεσημέρι το τριφύλλι και θέλει το τρίποντο που θα κρατήσει τους Θρακιώτες ζωντανούς στη μάχη της παραμονής. Το ευχάριστο για τον Ρόκα ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τιμωρημένους ποδοσφαιριστές ενώ επανέρχονται οι Μελίσσης και Σερφά.

Από την άλλη έχουμε τον Παναθηναϊκό που θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να δώσει ένα τέλος στο πολύ άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα με συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Οι πράσινοι έχασαν και την υπέρ τους διαφορά που είχαν ενόψει των πλέι οφ και μόνο με ένα 4 στα 4 μπορεί να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Ο Αναστασίου δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο.

6) Ντέρμπι για την 5η θέση

Το πιο κρίσιμο και ενδιαφέρον παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής αναμένεται να διεξαχθεί στο Περιστέρι. Εκεί που ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι έχουν μπει γερά στο κόλπο της εισόδου στα πλέι οφ και με νίκη θα προσπεράσουν την ομάδα των Ιωαννίνων και θα μπουν για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν ως αβαντάζ το απόρθητο κάστρο τους, την έδρας του, καθώς έχουν 10 νίκες και 4 ισοπαλίες στα έως τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει στο Περιστέρι.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο με την ψυχολογία στα "τάρταρα" μετά την σχετική απόφαση για την μη αδειοδότηση παρά το ότι υπάρχει και η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Οι δυο ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν από μια απουσία λόγω τιμωρίας καθώς Κιβρακίδης και Ακόστα δεν είναι στην διάθεση των προπονητών τους ενώ στον ΠΑΣ αμφίβολος είναι και ο Ντάσιος.

7) Φιέστα τίτλου στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Έναν πόντο μόνο θέλει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να πανηγυρίσει το 42ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Τι καλύτερο για τους "ερυθρόλευκους" να γιορτάσουν τον τίτλο στο σπίτι τους, παρέα με τους οπαδούς τους και συνδυάζοντας το με μια καλή εμφάνιση και πολλά γκολ.

Βέβαια απέναντι τους θα έχουν μια ομάδα που "καίγεται" για βαθμό ή βαθμούς καθώς μάχεται για την παραμονή και έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα τις επόμενες τρεις αγωνιστικές. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν προβλήματα από τιμωρίες και όλα εξαρτώνται από τον Περιέρα σχετικέ με τις επιλογές του. Σε αντίθεση ο Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώτσιο.

8) Τα βλέμματα στον Πουλίδο

Μια άλλη παράμετρος του αγώνα που θα διεξαχθεί στο φαληρικό στάδιο είναι ο Άλαν Πουλίδο. Ο επιθετικός από το Μεξικό απασχόλησε για περισσότερο από δέκα μήνες τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τελικά κατέληξε, όπως κατέληξε, στην ομάδα της Βοιωτίας.

Αν ο Πουλίδο βρεθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα είναι και στο αρχικό σχήμα της ομάδας της Βοιωτίας οπότε σίγουρα θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα. Και των φίλων του Ολυμπιακού που Πουλίδο άκουγαν και Πουλίδο δεν είδαν αλλά και των ανθρώπων των γηπεδούχων.

9) Με νίκη σώθηκε η Βέροια

Στο παιχνίδι που θα κλείσει την 31η αγωνιστική η Βέροια θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης και οι γηπεδούχοι με νίκη θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και τη νέα σεζόν καθώς έχουν και το ματς με τη Νίκη Βόλου. Έτσι θα μπορέσουν να ασχοληθούν και με τους Βρύζα, Ίβιτς που είναι στην καθημερινότητα της ομάδας της Ημαθίας.

Βέβαια απέναντι τους θα έχουν έναν πολύ καλό και ιδιαίτερα φορμαρισμένο αντίπαλο ο οποίος όμως θα παραταχθεί χωρίς το βαρύ του πυροβολικό τον Μπαράλες αλλά και τον στυλοβάτη της άμυνας τον Ντορίν Γκόϊαν. Οπότε το ματς της Δευτέρας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι μεταμορφώνονται στην έδρα τους όπως έδειξαν και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

10) Ευκαιρία για Μήτρογλου, Μπεργκ

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Τζερόνιμο Μπαράλες με 16 τέρματα, είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί στο ματς με την Βέροια ενώ δεν αποκλείεται να χάσει και το επόμενο παιχνίδι των Αρκάδων. Σε αντίθεση οι Μάρκους Μπεργκ και Κώστας Μήτρογλου που τον ακολουθούν με 13 γκολ έκαστος είναι κανονικά στην διάθεση των προπονητών τους και αν σκοράρουν στα ματς των ομάδων τους κόντρα σε Πανθρακικό και Λεβαδειακό αντίστοιχα τότε θα πλησιάσουν τον Μπαράλες και θα δοθεί νέο ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου του πρώτου σκόρερ στις εναπομείναντες αγωνιστικές.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ