STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 29η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 29η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Superleague ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 NS3 και Sport24 Radio 103.3

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 17:15 NS3 και Sport24 Radio 103.3

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3

Ξάνθη - Ατρόμητος 15:00 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 17:15 NS3 και Sport24 Radio 103.3

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 17:15 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Βέροια - Παναθηναϊκός 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3

Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής NS1 και Sport24 Radio 103.3

1) Στον αέρα μέχρι την σέντρα

Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημερολογιακά παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής το οποίο όμως μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής είναι στον αέρα και μπορεί να μην διεξαχθεί, κάτι που θα ξεκαθαρίσει λίγες ώρες πριν το ματς. Οι ποδοσφαιριστές των Κρητικών δεν αντέχουν άλλο και έχοντας πλέον χάσει και τις ελπίδες τους για να παραμείνουν στην κατηγορία σκέφτονται να αποσυρθούν.

Αν φυσικά συμβεί αυτό η ομάδα των Ιωαννίνων θα πάρει ένα ακόμα τρίποντο και θα εδραιώσουν την θέση τους στην πρώτη πεντάδα των πλέι οφ περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα χωρίς να έχουν κανένα άγχος.

2) Ντέρμπι για τα πλέι οφ

Το πιο ωραίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει την Κυριακή το μεσημέρι. Η Ξάνθη μετά την επικράτηση της επί του Παναιτωλικού με νίκη και επί του Ατρόμητου θα κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Φυσικά με διπλό η ομάδα του Νιόπλια που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο θα εδραιωθεί εκείνη στην πεντάδα.

Ας σημειώσουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι το ματς είχε λήξει με 2-0 επί του Ατρόμητου και πως επίσης και οι δυο ομάδες προέρχονται από σπουδαίες νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

3) Με λακούβες ή χωρίς

Ο Πανθρακικός επιστρέφει στο ΔΑΚ, εκεί έχει οριστεί να γίνει το παιχνίδι, υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ και με τρίποντο θα κάνει καθοριστικό βήμα για την παραμονή. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει το διπλό για να εκμεταλλευτεί νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να μειώσει την διαφορά.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το αν το ματς θα γίνει σε αγωνιστικό χώρο... χαλί ή σε αγωνιστικό χώρο με λακούβες με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να εκφράζουν τα έντονα παράπονα τους για τον ορισμό του αγώνα. Η είδηση της αναμέτρησης η επιστροφή του Τζαβέλλα σε αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από πάρα πολύ καιρό.

4) Πολλά τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από τέσσερα ματς χωρίς νίκη και για την ομάδα του Μάκη Χάβου με την εξαιρετική φετινή πορεία είναι πάρα πολλά. Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με καλό ποδόσφαιρο και αν προσθέσει ένα ακόμη τρίποντο θα έχει κάνει σημαντικό βήμα παραμονής.

Ο Μάντζιος πήρε μαζί του στην αποστολή τους παίκτες που είχε και στην αναμέτρηση με την Καλλονή επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" και είναι πολύ πιθανό να παρατάξει και την ίδια ενδεκάδα.

5) Ψάχνουν την αντίδραση

Βέροια και Παναθηναϊκός έχουν ένα κοινό στην μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή. Και οι δυο ψάχνουν την αντίδραση και την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι με νέο τεχνικό στον πάγκο, τον μόνιμο Στέφανο Γαϊτάνο, καθώς την Παρασκευή τελείωσε η συνεργασία της ομάδας της Ημαθίας με τον Ισπανό τεχνικό θέλουν να πάρουν κάτι από το ματς με το τριφύλλι γιατί με ήττα μπλέκουν.

Από την άλλη το τριφύλλι καλείται να ξεχάσει και την ήττα από τον Ατρόμητο αλλά και τα όσα έγιναν στην διάρκεια του ματς με την διαιτησία του Δασκαλόπουλου. Οι πράσινοι μπορεί να είναι "άδειοι" όπως δήλωσε και ο Γιάννης Αναστασίου αλλά όσοι παίξουν θα παλέψουν.

6) Στόχος και το ωραίο θέαμα

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς κερδίζει με το "Ζόρι και τον Τσόρι" οπότε η αναμέτρηση με την Κέρκυρα που θα διεξαχθεί την Κυριακή δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους για να πάρουν μια νίκη και να την συνδυάσουν με ωραίο θέαμα και πολλά γκολ. Ποιος ξεχνάει άλλωστε την τεσσάρα στον πρώτο γύρο επί των "Φαιάκων".

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχοντας πλέον απαλλαγεί και μαθηματικά από το όποιο άγχος, αν είχαν, μπορούν και αυτοί να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσουν στο θέαμα που μπορούν να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

7) Το τελευταίο του χαρτί

Το τελευταίο του χαρτί θα παίξει ο Εργοτέλης την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση παραμονή και αυτό γιατί οι υπόλοιπες ομάδες απομακρύνονται και τα ματς λιγοστεύουν.

Οι Κρητικοί σίγουρα έχουν δύσκολο έργο αλλά και πριν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν δείξει καλά στοιχεία και πήραν το τρίποντο κόντρα στην Βέροια.

Από την πλευρά της η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την είσοδο της στα πλέι οφ και μια νίκη θα κάνει τον Στάικο Βεργέτη θα κάνει τους παίκτες του να αισθάνονται πιο σίγουροι.

8) Τελικός... μόνο για Πλατανιά

Το παιχνίδι που θα κλείσει την 29η αγωνιστική θα είναι τελικός μόνο για τον Πλατανιά με τους γηπεδούχους να υποδέχονται την Καλλονή και να θέλουν μόνο το τρίποντο για να διεκδικήσουν μέχρι τέλος την παραμονή τους στην Super League.

Από την άλλη η ομάδα της Μυτιλήνης έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και την επόμενη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία αλλά οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου με τίποτα δεν θέλουν να δείξουν εικόνα ανάλογη με αυτή στην Λειβαδιά και να δώσουν δικαίωμα για ψιθύρους.

9) Τέσσερις ομάδες για μια θέση στα πλέι οφ

Μεγάλη μάχη γίνεται για την 5η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα πλέι οφ και ακόμα όλα είναι ρευστά και τίποτα σίγουρο με έξι αγωνιστικές να απομένουν. ΠΑΣ Γιάννινα (44), Παναιτωλικός (43), Ατρόμητος (43 και ένα ματς λιγότερο) και SKODA Ξάνθη (43) διεκδικούν την μια θέση καθώς οι Κέρκυρα που έρχεται με (40) δύσκολα μπορεί να φτάσει πιο ψηλά.

Από τις τέσσερις ομάδες την 29η αγωνιστική οι δυο παίζουν μεταξύ τους και το πιο εύκολο έργο ίσως το έχει ο ΠΑΣ και πλέον κάθε πόντος, κάθε νίκη, κάθε ήττα μετράει διπλά.

10) Κερδισμένος μόνο ο Πανιώνιος

Το μόνο σίγουρο τρίποντο είναι στο χέρι της ομάδας του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσθέτει στο σακούλι της το τρίποντο από την αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου. Οι "κυανέρυθροι" φτάνουν στους 35 βαθμούς και ξεμακραίνουν από την υπόθεση παραμονή περιμένοντας να τους "κάτσουν" και τα αποτελέσματα.

Χωρίς να αγωνιστούν μπορούν να βάλλουν και άλλη ομάδα, την Βέροια (34), από κάτω τους και φυσικά να αρχίζουν να κάνουν τα σχέδια τους για την επόμενη χρονιά τους στην Super League.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ