STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
μπάλα

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Superleague ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (14/2)

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 15:00 NS3 και Sport24 Radio 103.3

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 17:15 NS1 και Sport24 Radio 103.3

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 19:30 NS2 και Sport24 Radio 103.3

ΚΥΡΙΑΚΗ (15/2)

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 15:00 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Κέρκυρα - Καλλονή 17:15 NS2 και Sport24 Radio 103.3

Λεβαδειακός - Βέροια 17:15 NS4 και Sport24 Radio 103.3

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

ΔΕΥΤΕΡΑ (16/2)

Ξάνθη - Πλατανιάς 19:30 NS1 και Sport24 Radio 103.3

1) Το ντέρμπι των πλέι οφ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστής και γίνεται πρώτο-πρώτο. Ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι με άρωμα πλέι οφ. Κερδίζουν οι Αγρινιώτες και πιάνουν στους 41 βαθμούς τους Αρκάδες τους οποίους θα ξεπεράσουν στη βαθμολογία, αφού πήραν 1-1 στην Τρίπολη.

Κερδίζει ο Αστέρας; Ουσιαστικά καθαρίζει την υπόθεση πλέι οφ. Με ισοπαλία θα πάμε σε θρίλερ μέχρι το τέλος. Κρατάμε πως και οι δυο ομάδες παίζουν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, αν και αναμένουμε κλειστό παιχνίδι. Οι απουσίες θα παίξουν ρόλο ειδικότερα για τον Παναιτωλικό.

2) Ευκαιρία να γυρίσει το κλίμα

Δεν άρεσε αυτό το "Χ" στο γεμάτο Καραϊσκάκης με την ΑΕΚ. Ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει την ομάδα του Ολυμπιακού και το καλύτερο φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι μεγάλες νίκες. Απέναντι στον Εργοτέλη, λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία για (θεωρητικά) εύκολη επικράτηση.

Βέβαια ο Ολυμπιακός η αλήθεια είναι πως δυσκολεύεται και στην εποχή Περέιρα να πάρει άνετες νίκες, παρότι δεν δέχεται εύκολα γκολ.

3) Μοιρασμένα τα πράγματα στο Ηράκλειο

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε θέση... βολής όσον αφορά την κορυφή και θέλει να φύγει με διπλό από την Κρήτη, έτσι ώστε να διεκδικήσει τη νίκη την επόμενη αγωνιστή απέναντι στον Ολυμπιακό και να μειώσει τη διαφορά στους τρεις πόντους.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
INTIME SPORTS

19/03/14 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-0

01/02/14 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-1

29/10/12 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2

24/03/12 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1

21/12/08 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-3

06/04/08 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 4-1

01/10/06 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-3

ΣΥΝΟΛΟ: 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 νίκες

4) Θέλουν να συνέλθουν και οι δυο

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος αγνοούν τη νίκη εδώ και τρεις σερί αγώνες. Έτσι το μεταξύ τους παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για πολλούς λόγους. Πρώτον βαθμολογικούς. Οι Περιστεριώτες με νίκη μπαίνουν στο κόλπο των πλέι οφ (έχουν κι ένα ματς λιγότερο), ο ΠΑΟΚ με ήττα αρχίζει και ανησυχεί.

Δεύτερον ο Δικέφαλος πάντως χρειάζεται μία δύσκολη νίκη για να αρχίσει να ανεβαίνει η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ας δούμε τι έχουν κάνει στα τελευταία τρία ματς:

ΠΑΟΚ: 2 ήττες, 1 ισοπαλία

Ατρόμητος: 2 ισοπαλίες, 1 ήττα ο Ατρόμητος

5) ΠΑΣ Ευρώπη;

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Για άλλη μία σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Το ρόστερ του αδειάζει σιγά σιγά, όμως σε αυτό παραμένουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές (και ταλαντούχοι) που βρίσκονται πλέον με κλειστά μάτια.

Η απόσταση από τα πλέι οφ είναι στον ένα πόντο και το Σάββατο ο "Άγιαξ" φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει την συμμετοχή της στη μίνι διοργάνωση. Αν δεν τακτοποιήσει τα οικονομικά, ακόμα και να βγει 5η θα μείνει εκτός.

6) Νιώθουν την πίεση

Πολλοί χαμένοι βαθμοί για Καλλονή και Κέρκυρα στο δεύτερο γύρο. Εκεί που όλα έδειχναν μία σχετικά άνετη παραμονή, έχουν μπει για τα καλά στο κόλπο του υποβιβασμού. Μία ήττα μάλιστα θα τους βάλει σε αναμμένα κάρβουνα.

Έτσι το μεταξύ τους παιχνίδι είναι μίνι ντερμπάκι. Το "Χ" πάντως δεν θα... χαλάσει κανέναν.

7) Νίκη αλλιώς μπλέκει

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Λεβαδειακός. Το περσινό κάστρο φέτος είναι το αδύναμο σημείο της ομάδας, αφού μετρά μόλις δυο νίκες εντός σε 12 παιχνίδια!

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σάββας Παντελίδης αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Άκης Μάντζιος. Θα καταφέρει ο Έλληνας κόουτς να γυρίσει το έργο; Υλικό καλό πάντως υπάρχει.

Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-0

Λεβαδειακός - Σκόντα Ξάνθη 1-2

Κέρκυρα - Λεβαδειακός 0-0

Λεβαδειακός - Γιάννινα 1-2

8) Λίγος κόσμος στα γήπεδα

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει ενδιαφέρον, στο γήπεδο βέβαια δεν πατάει ψυχή. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επίσημοι αριθμοί της Superleague.

Ρίξτε μία ματιά και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

Μέσος όρος: 3.451 θεατές

Εννέα ομάδες έχουν κάτω από 1.330 θεατές ανά ματς

Μόνο δυο πάνω από 10.000 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ)

Η Κέρκυρα έχει συνολικά 10.537 εισιτήρια σε 12 ματς!

9) Το λένε Μπολάκη. Κρατήστε το...

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 24η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Η κρίση γεννάει ευκαιρίες λένε. Στην περίπτωση του ΟΦΗ κάτι τέτοιο έχει συμβεί με την περίπτωση του 20άχρονου δεξιού φουλ-μπακ, Μανώλη Μπολάκη. Ο νεαρός άσος έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και βγάζει μάτια.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ήδη λέγεται πως ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και τον παρακολουθεί στενά. Δυνατός, καλός στο μαρκάρισμα και... τίμιος από τη μέση και μπροστά. Όπως καταλαβαίνετε σηκώνει μεγάλη βελτίωση και αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, σίγουρα θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια ενόψει του καλοκαιριού.

10) Πήρε μπρος ο Χουάνμα

Τον γνωρίσαμε πέρσι στον Αστέρα. Φέτος βγάζει το ψωμί του στην Καλλονή. Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα, όμως στα τελευταία παιχνίδια κάνει... παπάδες και σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο.

Εκτός από αυτό όμως, ο Ντελγάδο βγάζει μεγάλο πάθος στον αγωνιστικό χώρο και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν. Μάλιστα κάποιοι τον δείχνουν και ως παράδειγμα στις... βεντέτες της ομάδας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ