STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δεινοπάθησε ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Παναιτωλικό

Δεινοπάθησε ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Κακός ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, νίκησε δύσκολα τον Παναιτωλικό με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντομίνγκες. Έχασε πέναλτι (55') ο Αργεντίνος, με δέκα οι Αγρινιώτες από το 45' μετά την αποβολή του Κυριακίδη.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League και ήταν ένα ερώτημα το αν και πώς θα αντιδράσουν οι "ερυθρόλευκοι" σε ένα εντός συνόρων ματς, μετά την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός τους από το Champions League.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες με τον εξαιρετικά οργανωμένο ανασταλτικά Παναιτωλικό. Η αποβολή του Κυριακίδη έκανε πιο ζόρικα τα πράγματα για τους Αγρινιώτες, που πίσω κρατούσαν χωρίς πολλά ζόρια αλλά ήταν πλέον δύσκολο να απειλήσουν μπροστά.

Διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για την αποβολή, ωστόσο από την στιγμή που ο ρέφερι τιμωρεί το διώξιμο της μπάλας με το χέρι από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, ορθώς τον στέλνει στα αποδυτήρια.

Ο Ντομίνγκες σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και έχασε πέναλτι στο 55', με τον Ολυμπιακό παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα να προβληματίζει έντονα με την απόδοση του και να απειλεί ελάχιστα τον Στεφανάκο και κανονική ροή αγώνα.

Ο Παναιτωλικός ακόμη και με 10 παίκτες στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (75' Πάρντο), Ντουρμάζ (74' Σεμπά), Ιντέγε.

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Κέβιν, Γκόμες, Ρουσκουγιέδα (88' Καμαρά), Χαντακιάς (45+3' Στεφανάκος), Ουαρντά, Βιγιαφάνιες, Βασιλείου (70' Κουτρομάνος), Μάκος.

Γκολ: 45+4' Ντομίνγκες / -

Κάρτες: 36' Μιλιβόγεβιτς, 43' Ντομίνγκες / 45' Κυριακίδης (κόκκινη), 53' Κέβιν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το τρίποντο ο Ολυμπιακός, τις εντυπώσεις ο Παναιτωλικός

Το σύνηθες σκηνικό εκτυλίχθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όταν ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τους εντός συνόρων αντιπάλους του. Οι Πειραιώτες από το ξεκίνημα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, υποχρεώνοντας τον Παναιτωλικό σε παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήθελε ένα γρήγορο τέρμα για να αποκτήσει το πάνω χέρι στο ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την διάθεση να κάνουν εύκολα τα πράγματα για τους "ερυθρόλευκους".

Με κατοχή μπάλας που έφτανε στο 75% στο μισάωρο και συνεχή ανεβάσματα των ακραίων του μπακ, ο Ολυμπιακός ήθελε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο δεν έβρισκε λύσεις στην τελική προσπάθεια.

Καλά οργανωμένος ο Παναιτωλικός πίσω από την μπάλα, περίμενε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, έχοντας ως βασικό μέλημα να φράξει τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Και δευτερευόντως να βγάλει κόντρα επίθεση όταν βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, με τους Ουαρντά και Βιγιαφάνιες να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει φάσεις σε ανοιχτό παιχνίδι και οι δύο καλύτερες στιγμές του να σκοράρει ήρθαν μέσα από εκτελέσεις κόρνερ και τον Μιλιβόγεβιτς να αστοχεί δις σε προσπάθειες του. Πρώτα στο 17', όταν ο Κυριακίδης σταμάτησε την κεφαλιά του και μετά στο 23', όταν το δεξί σουτ που επιχείρησε έφυγε μόλις από το δεξί δοκάρι της αντίπαλη εστίας.

Ενδιάμεσα (18') ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Ρομπέρτο, όταν από γύρισμα του Μύγα, ο Ρουσκουγιέδα ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε άουτ.

Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν στο 44' του πρώτου μέρους, όταν σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Κυριακίδης βγήκε εκτός εστίας, αρχικά επιχείρησε να διώξει με το στήθος και στη συνέχεια ενστικτωδώς με το χέρι.

Δεινοπάθησε ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Ο Παπαδόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κυριακίδη και ο Ματζουράκης άλλαξε τον Χαντακιά με τον Στεφανάκο.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Φορτούνης από αριστερά έστρωσε την μπάλα στον Ντομίνγκες και ο Αργεντίνος με δεξί σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό και με αυτό το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Στεφανάκος κράτησε στο ματς τον Παναιτωλικό

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η επανάληψη, με τον Καμπιάσο στο 54' να κερδίζει πέναλτι από τον Μάκο και τον Στεφανάκο να αποκρούει το χτύπημα του Ντομίνγκες. Κακή εκτέλεση από τον Αργεντίνο, με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι αναποτελεσματικός στην παραγωγή φάσεων σε κανονική ροή αγώνα, έχοντας μια φλύαρη υπεροχή δίχως να μπορεί να βάλει με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στην πρώτη πραγματικά καλή του επιθετική ενέργεια, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Φορτούνη στο 76', μετά από γύρισα του Πάρντο και σπάσιμο της μπάλας του Ιντέγε στον Έλληνα διεθνή μέσο.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Στεφανάκο να αποκρούει το σουτ του Πάρντο με το αριστερό. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα που ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς, αλλά όχι τις εντυπώσεις που σαφώς πήγαν στο μέρος των φιλοξενούμενων. Η εμφάνιση των Πειραιωτών συνολικά ήταν μάλλον η χειρότερη φετινή, κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο, που εξέφρασε την απογοήτευση του στο φινάλε.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Ο Παναιτωλικός στεκόταν πολύ καλά στο Φάληρο, ωστόσο η αποβολή του Κυριακίδη άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αγρινιώτες υποχρεώθηκαν σε παιχνίδι πίσω από την μπάλα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο γι' αυτούς να πάρουν αποτέλεσμα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο διαιτητής

Σωστές οι κίτρινες που έβγαλε από το τσεπάκι του, ορθώς αποβάλλει τον Κυριακίδη από την στιγμή που τον τιμωρεί για το διώξιμο με το χέρι και θεωρεί πως έγινε πριν τη σύγκρουση με τον Ιντέγε εκτός περιοχής. Στον πειθαρχικό τομέα παίρνει καλό βαθμό και σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί σε 3-4 περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ στην επανάληψη. Χωρίς σοβαρό λάθος οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο ήταν ο παίκτης που είχε καθαρό μυαλό σε όλο το 90λεπτο του "Γ. Καραϊσκάκης", δεν έκανε περιττές ενέργειες, είχε λιγοστά λάθη και πάτησε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Κέρδισε το πέναλτι που απώλεσε ο Ντομίνγκες και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Μας άρεσε

Εξαιρετικά στημένος ο Παναιτωλικός από τον Ματζουράκη, αξιόπιστος ανασταλτικά και επικίνδυνος στην κόντρα όσο αγωνιζόταν με 11 στο γήπεδο. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Μύγα, Βιγιαφάνιες και Ρουσκουγιέδα.

Δεν μας άρεσε

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, του έλειψε η ενέργεια, ο ρυθμός, οι συνεργασίες. Πολλά λάθη από τους Φορτούνη, Ντομίνγκες, εκτός παιχνιδιού ο Ιντέγε, ασυνεννοησία μεταξύ των στόπερ. Σε άσχημο φεγγάρι οι Πειραιώτες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ